«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» :

- Tatt både botox og fillers

Her er årets deltagere til «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis».

KLARE: 10 nye kjendiser er klare for en ny sesong av «71 grader nord kjendis». Reporter/klipp: Thea Hope. Video: Anna Celine Hanisch/ Rød løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til høsten er det duket for den 14. sesongen av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», hvor ti kjendiser får utfordret seg selv i vakker natur.

I fjor gikk programleder Petter Schjerven (54) helt til topps og kunne stolt kalle seg for Norges tøffeste kjendis.

Straks drar en ny gjeng ut på tur, og Se og Hør fikk ta en prat med deltagerne før de bytter ut asfalt med terreng.

Disse ti skal konkurrere om å bli Norges tøffeste kjendis:

UT PÅ TUR: Ti kjendiser er klare for den nye sesongen av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
UT PÅ TUR: Ti kjendiser er klare for den nye sesongen av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Vegard Ylvisåker:

Komiker Vegard Ylvisåker (42) forteller til Se og Hør at han har blitt spurt i lang tid om han vil være med, men at det ikke har passet helt før nå. Han mener at han vil innta rollen som den «søte og sjarmerende» i gruppen.

KLAR FOR UTFORDRINGER: Vegard Ylvisåker drar på tur for sin egen del. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
KLAR FOR UTFORDRINGER: Vegard Ylvisåker drar på tur for sin egen del. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

- Jeg vil være et sted mellom han irriterende 70 år gamle mannen som tror han vet best og en sånn grinete blogger.

Selv om den ene Ylvisåker-broren har hatt en lang karriere på TV, har han ikke følt noe stort behov på å vende tilbake til skjermen.

- Jeg må jo si at dette er noe jeg gjør for min egen del og ikke for å lage god TV, selv om jeg håper jo også at det skjer.

Line Andersen:

Tidligere NRK-sportskommentator Line Andersen (48) er ihuga «71 grader nord» fan. Hun har sett alle sesongene hittil og synes selv at hun er svært modig som har takket ja til å være med.

- Jeg er mest bekymret for at jeg ikke klarer å henge med. Jeg liker virkelig ikke å være dårlig i noe, da pleier jeg egentlig ikke å gjøre det.

FØRSTE REALITY: Line Andersen synes hun selv er modig som blir med på «71 grader nord» . Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
FØRSTE REALITY: Line Andersen synes hun selv er modig som blir med på «71 grader nord» . Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Andersen mener det blir spennende å se hva slags plass hun får i gruppen, og hvordan det blir å gå fra programlederrollen til å være deltager.

- Vanligvis er jeg flink til å ta vare på alle rundt meg, men da pleier man jo ikke å ha store utfordringer i tillegg. Da jeg jobbet i NRK trivdes jeg best med å ha kontrollen selv. Som programleder har man jo alltid greie på det man gjør, men det får jeg jo ikke her, forteller hun og legger til at hun er svært spent på turen.

TÅRER: Det ble tårevått da en av deltakerne brøt sammen under en episode av «71 grader nord - team». Video: Luna Lea/Discovery+ Vis mer

Fritz Aanes:

Det norske folk ble godt kjent med bryter Fritz Aanes (43) i NRK-dokumentaren «Hodet i klemme».

Bryteren vil ikke si at han er like vant til turlivet som Lars Monsen, men kan skryte på seg at han hittil i livet har tilbragt rundt ti døgn i telt. Han håper han kan virke som en slags trener som kan pushe de andre i gruppen.

SKAL PUSHE DE ANDRE: Fritz Aanes er klar for å motivere resten av gruppa. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
SKAL PUSHE DE ANDRE: Fritz Aanes er klar for å motivere resten av gruppa. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

- Hvis du er på laget mitt må du nok komme deg på toppen. Jeg er veldig glad i å hjelpe andre, men syting og klaging orker jeg ikke. Så lenge folk gjør sitt beste så går det fint, men hvis det ikke skjer så blir jeg forbanna.

Aanes kan røpe overfor Se og Hør at det er spesielt èn ting han må ha med i tursekken:

- Jeg må vel ha med speedoen min! Jeg kan lett se for meg at jeg står i baris på toppen av et fjell i en speedo, forteller han med et smil.

Trine Lise Olsen:

Tidligere i år kunne seere følge komiker Trine Lise Olsen (46) på veien mot et sunnere liv i «16 ukers helvete». Å pushe de fysiske grensene ga mersmak og det er også grunnen til hvorfor hun nå har sagt ja til å dra ut på tur.

VIL TESTE KROPPEN: Trine Lise Olsen vil se hvor langt hun klarer å pushe kroppen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
VIL TESTE KROPPEN: Trine Lise Olsen vil se hvor langt hun klarer å pushe kroppen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

- Jeg har aldri ordentlig testet det fysiske med kroppen min, men jeg har merket at den er mye sterkere enn jeg trodde. Jeg har lært at jeg har mye mer selvdisiplin enn jeg først trodde, og er like sta som jeg alltid har trodd at jeg har vært.

Det kom imidlertidig ikke et rungende ja fra 46-åringen da hun først ble spurt om å være med.

- Når jeg har blitt spurt har jeg alltid vært sånn «absolutt ikke!». Jeg hater å være våt og kald. Det kommer jeg fortsatt til å hate, men fra «16 ukers helvete» lærte jeg at alt bare er midlertidig. Jeg er heller ikke noe glad i at folk heier på meg når jeg er sliten, så jeg er litt redd for at Fritz skal heie på meg, ler hun.

Cristian Brennhovd:

Cristian Brennhovd (22) ble kjent da han deltok i den oppsiktsvekkende serien «Ex on the beach». I «71 grader nord» har han lyst til å vise en annen side av seg selv.

EN ANNEN SIDE: Cristian Brennhovd vil vise en annen side av seg selv. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
EN ANNEN SIDE: Cristian Brennhovd vil vise en annen side av seg selv. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

- Jeg har veldig lyst til å utfordre meg selv, og kanskje vise en annen side av meg selv. Jeg har lyst til at folk skal tenke at «ja, han gjør kanskje litt rare ting, men han er en hyggelig fyr».

Brennhovd har forberedt seg til ekspedisjonen på en litt utradisjonell måte.

- Jeg har vært på spahotell, trent mye SATS og tatt både botox og fillers i ansiktet. Så nå er jeg klar, smiler han med de kritthvite tennene.

SKRIKER: Det blir dramatisk i «71 grader nord - Team» når Victoria Tolaas blir tråkket på av hest. Video: Discovery + Vis mer

Fetisha Williams:

Influenser Fetisha Williams (28) innrømmer at hun aldri har sett en episode av serien. Hun tror det mest utfordrende blir at hun er redd for å bli redd. I tillegg er Williams sin største frykt kjedelig mat. Derfor har hun pakket sekken full av krydder.

FORBEREDT SEG: Fetisha Williams har preppet seg klar for tur. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
FORBEREDT SEG: Fetisha Williams har preppet seg klar for tur. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

- Så lenge jeg har krydder i sekken så ordner alt seg!

På spørsmål om hun tror det blir noe drama, svarer hun:

- Jeg tror absolutt det kan bli drama. Jeg har en innstilling om at hvis du ikke liker meg så må det være du som er problemet, fordi jeg synes selv at jeg er veldig hyggelig.

Williams har forberedt seg til tur i lik stil som Brennhovd. Hun har klippet de lange neglene sine helt ned, tatt botox, og kjøpt nye hårextensions for å se så bra ut som mulig på tur.

  • Se mer av deltagerne i videoen i toppen av saken.

Jørgen Evensen:

Mange kjenner Jørgen Evensen (31) som karakteren «Mathias» fra serien «Hvite gutter». Nå er han klar for at folk skal bli kjent med Jørgen.

KONTRAST FRA BYEN: Jørgen Evensen er klar for tur. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
KONTRAST FRA BYEN: Jørgen Evensen er klar for tur. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

- Dette blir jo noe helt annet enn livet man lever til vanlig. Det blir en stor kontrast til turene mine rundt i byen.

Han tror at hans rolle i gruppen blir å lage god stemning, og ser ikke bort i fra at han kanskje må ty til skuespillerferdighetene sine på en dårlig dag.

- Det kan jo hende at jeg må skru på et glad ansikt selv om jeg helst vil være sur. Akkurat det der er jo litt av utfordringen som blir spennende.

Silje Halstensen, «Bendik»:

Silje Halstensen (31), bedre kjent under artistnavnet «Bendik», sier hun ville angret til dagen hun dør hvis hun hadde takket nei.

TOK KURS PÅ FORHÅND: Silje Halstensen har tatt kart- og kompasskurs for å forberede seg. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
TOK KURS PÅ FORHÅND: Silje Halstensen har tatt kart- og kompasskurs for å forberede seg. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Hun tar utfordringer på strak arm og har gjort det lille ekstra for å forberede seg:

- Jeg tok kart- og kompasskurs hos Den Norske Turistforeningen. Det blir spennende å se om jeg får tatt i bruk det jeg har lært.

Artisten er heller ikke fremmed for at det muligens kan bli sang rundt bålet og før leggetid.

UBEHAGELIG: «71 grader nord»-Safari slet da han og de andre deltakerne ble utfordret til å gjennomføre et strikkhopp. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

Kaveh Rashidi:

Kjendislege Kaveh Rashidi (33) forteller at han er mest bekymret for hvordan det kommer til å gå mentalt.

TØFT MENTALT: Kaveh Rashidi er mest redd for hvordan det blir mentalt. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
TØFT MENTALT: Kaveh Rashidi er mest redd for hvordan det blir mentalt. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

- Jeg er jo litt redd for å føle meg ensom og alene, og føle at jeg vil dra hjem til senga mi, kjæresten og ungen.

For å motivere seg selv tenker han at det blir lurest å gå med idrettstjernene, som Fritz og Ida, som kan pushe og heie ham videre.

Ida Njåtun:

Ida Njåtun (31) har alltid sagt at om det er et realityprogram hun skal være med på, så er det «71 grader nord». Derfor ble den tidligere skøyteløperen svært glad da hun ble spurt.

- Jeg har prøvd så godt jeg kan å forberede meg. Jeg har blant annet badet i sjøen for å kjenne etter hvordan det var. Jeg gjorde det et par ganger og etter hvert så ble jeg litt sånn «jøss, dette får jeg jo til».

BADET I SJØEN: Ida Njåten har gjort ulike ting for å forberede seg. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
BADET I SJØEN: Ida Njåten har gjort ulike ting for å forberede seg. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Hun er positiv til gjengen som skal på tur, men er spent på hvordan det kommer til å utvikle seg.

- Akkurat nå er det veldig god dynamikk, men jeg er jo veldig spent på hvordan det blir når vi blir bedre kjent.

LES OGSÅ: Rikke Isaksen røper nye planer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer