UTSATT: Alex Rosén og Vibeke Klemetsen må vente på klarsignal til å reise landet rundt for å dele ut pengepremier i Nabolaget. Foto: TV 2
UTSATT: Alex Rosén og Vibeke Klemetsen må vente på klarsignal til å reise landet rundt for å dele ut pengepremier i Nabolaget. Foto: TV 2Vis mer

Tas av lufta før premieren

I april skulle storsatsingen «Nabolaget» ha premiere på TV 2. Slik blir det ikke.

SEOGHØR.NO: Alex Rosén og Vibeke Klemetsen stod klare til å reise landet rundt for å dele ut pengepremier i TV 2-programmet «Nabolaget», i samarbeid med Norsk Tipping.

Programmet skulle etter planen ha premiere i begynnelsen av april. Nå er det utsatt på ubestemt tid. Grunnen er at Norsk Tipping ønsket å endre deler av konseptet i siste liten. Det har Kulturdepartementet sagt nei til.

- Norsk Tipping ville endre grunnstrukturen i spillet i tolvte time. Det kan godt hende de skal få lov til det senere. Men Kulturdepartementet tør ikke å ta ansvar for å gjøre endringer mens det er såpass mye som er på spill, forteller stortingsrepresentant i Høyre, Kårstein Eidem Løvaas til DN.

Eftas overvåkingsorgan Esa undersøker for tiden en annen sak som berører spillpolitikken i Norge, og Norsk Tippings monopol på pengespill her til lands står på spill.

Kommunikasjonssjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, tar imidlertid utsettelsen med ro.

- Vi har fått beskjed om at det blir noe utsatt. Men vi har fleksible sendeskjemaer, vi opplever til stadig at programmer ikke blir klare til tiden, forteller han til avisen.

LES OGSÅ: Merket for livet etter MasterChef