Barron Trump:

Tårner over foreldrene

Presidentparets eneste felles barn skjermes godt. Derfor overrasker nye bilder.

VOKST: Da Donald Trump kastet seg inn i valgkampen i 2016, var Barron Trump bare ti år gammel. Nå er han blitt 14, og har vokst over hodene på begge foreldrene sine. Foto: NTB Scanpix
VOKST: Da Donald Trump kastet seg inn i valgkampen i 2016, var Barron Trump bare ti år gammel. Nå er han blitt 14, og har vokst over hodene på begge foreldrene sine. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Donald Trump (74) kastet seg inn i valgkampen for fire år siden, ble familien hans naturlig nok skrevet mye om. De var på ingen måte en ukjent familie fra før, men presidentfokuset kastet virkelig «alle» inn i klørne på både den politiske og den kulørte delen av pressen.

KRITIKK: USAs førstedame Melania Trump har flere ganger fått kritikk for klesvalgene sine. Her er verstingene! Video: Rød Løper Vis mer

Presidentens to døtre og to eldste sønner kunne alle lese skandaleoppslag om seg selv, men det var en som slapp billigere unna enn resten - av naturlige grunner. Sønnen han og førstedame Melania Trump (50) har sammen, Barron, var bare ti år da faren søkte makten i USA.

Han var med på et par offisielle tilstelninger, men ble godt skjermet. I tillegg valgte førstedamen å bli boende i New York en periode, slik at han kunne bli ferdig med skoleåret. Siden den gang har han bare vist seg ved et par anledninger, som ofte har skapt overskrifter.

DEN GANG DA: Slik så yngstesønnen til presidenten ut under valget i november 2016. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Slik så yngstesønnen til presidenten ut under valget i november 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skjermes godt

I og med at han nå er en gutt i tenårene, som ble 14 år i mars, vokser han naturligvis. Og i og med at han fotograferes såpass sjelden, har han blitt både to og tre centimeter høyere for hver gang kameraene foreviger ham.

Forrige uke ble presidentsønnen fotografert igjen, for første gang på en stund. Da var det helt tydelig at puberteten har gjort sitt. Han er nemlig høyere enn begge foreldrene sine. Det sier sitt, i og med at presidenten selv hevder å være rundt 191 centimeter høy.

TÅRNER OVER: Presidenten skal selv være over 190 centimeter høy. Sønnen har tatt ham igjen med god margin. Foto: NTB Scanpix
TÅRNER OVER: Presidenten skal selv være over 190 centimeter høy. Sønnen har tatt ham igjen med god margin. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dette er første gang foreldrene og sønnen er blitt fotografert sammen siden pandemien begynte. Barron ble fotografert et par ganger i januar og februar, og var allerede den gang høyere enn sine foreldre, men nå har 14-åringen virkelig vokst nok til å tårne over dem begge.

Familien hadde tilbrakt helga på Trump National Golf Club i New Jersey da de ble fotografert på vei tilbake til Det hvite hus. De tok Air Force One til Joint Base Andrews i Maryland, før de fløy helikopteret Marine One videre til plenen foran Det hvite hus. Det var der bildene som nå vekker oppsikt ble tatt.

SKRYT: Presidentsønnens antrekk vekker oppsikt på flere nettsteder. Foto: NTB Scanpix
SKRYT: Presidentsønnens antrekk vekker oppsikt på flere nettsteder. Foto: NTB Scanpix Vis mer

14-åringens stil får også skryt av flere. Ikledd ei jakke i rødt, hvitt og blått fra Moncler til rundt sju tusen kroner, blir han av motenettsteder beskrevet som en kar som kunne ha kommet rett ut av 1950-tallet.

Apparatet rundt presidentfamilien er svært strenge når det kommer til omtale av presidentbarna før de har fylt 18 år. Bilder er heller vanligvis ikke lov, med mindre de viser seg offentlig med foreldrene. Det er altså derfor de nye bildene nå er blitt publisert.

DEBATT: Denne videoen av førstedame Melania Trump (50) og ektemannen blir hyppig delt på Twitter. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Barron Trump går på en privatskole i Potomac, omtrent 30 kilometer fra Det hvite hus. Han skal være kjent som en lovende fotballspiller - selv om det på sosiale medier nå påpekes at høyden tilsynelatende er mer passende en basketballspiller.

Han er oppvokst i Trump Tower, og skal ha en egen etasje i skyskraperen for seg selv. 14-åringen kan både engelsk og slovensk, hvor han snakker sistnevnte språk med sin mor.

RAMPELYS: Selv om foreldrene har skjermet ham godt, har Barron Trump alltid vært en del av rampelyset. Her er han fotografert med foreldrene i Los Angeles i 2006, i forbindelse med at faren fikk egen stjerne på Hollywoods Walk of Fame. Foto: NTB Scanpix
RAMPELYS: Selv om foreldrene har skjermet ham godt, har Barron Trump alltid vært en del av rampelyset. Her er han fotografert med foreldrene i Los Angeles i 2006, i forbindelse med at faren fikk egen stjerne på Hollywoods Walk of Fame. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tordnet

Donald og Melania Trump prøver altså å holde sønnen utenfor rampelyset, da heller ikke barn tilsynelatende slipper unna enkeltes kritiske blikk.

For bare et par år siden fikk unggutten kritikk for klesstilen, noe som fikk Chelsea Clinton til å tordne.

LYSLUGG: Donald Trump har ikke kuttet ned på selvbruningen, men sveisen har fått et nytt uttrykk. Flere mener nemlig at presidenten har bleket, eller latt være å farge, lokkene sine. Reporter: Celina Morken Vis mer

- Det er på høy tid at mediene og alle andre lar Barron Trump være i fred, og gir ham den private barndommen han fortjener, skriver hun på Twitter.

Det var først da president Trump ble tatt i ed i 2017, vi fikk se Barron i offentligheten.

LES OGSÅ: - Gråter og skriker

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer