Tarmsykdommen setter en stopper for babydrømmen

«Sommeråpent»-programleder Carina Olset må vente til helsen er mer stabil med å få barn.

ÅPENHJERTIG: NRK-sportens blide programleder Carina Olset forteller til VG Helg at hun drømmer om barn.  Foto: Espen Solli / Se og hør
ÅPENHJERTIG: NRK-sportens blide programleder Carina Olset forteller til VG Helg at hun drømmer om barn. Foto: Espen Solli / Se og hør Vis mer

SEOGHØR.NO: I mai i år åpnet den flotte nordlendingen Carina Olset (33) opp om sin kroniske sykdom, tarmsykdommen Ulcerøs kolitt. I et intervju med VG Helg forteller hun at sykdommen har satt en stopper for drømmen om å utvide familien.

- Ja, jeg har veldig lyst på barn, men det må vente til helsen min er mer stabil. Sykdommen har vært i en aktiv periode i halvannet år, men nå ser den ut til å være i remisjon. At den sover. Det kan var i ti år, og det håper jeg den gjør, sier hun i intervjuet.

Olset er samboer med NRK-kollega og tidligere fotballspiller Jan Fredrik Bjørntvedt (38), som hun falt for mens de to jobbet sammen under fotball-VM i 2013.

PAR I HJERTER: Carina Olset har vært kjæreste med NRK.kollega Jan Fredrik Bjørntvedt siden 2013. Her fra Idrettsgallaen i begynnelsen av januar i fjor. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PAR I HJERTER: Carina Olset har vært kjæreste med NRK.kollega Jan Fredrik Bjørntvedt siden 2013. Her fra Idrettsgallaen i begynnelsen av januar i fjor. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

«Gjorde i buksa» på direkten

33-åringen har tidligere fortalt at responsen hun har fått etter at hun valgte å snakke ut om sykdommen, har gjort det lettere for henne å være åpen om tema. Under et foredrag i samarbeid med Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer (LMF), fortalte Olset åpent om da hun «gjorde i buksa» under en direktesending i april:

- Hun som står der, har akkurat gjort i buksa. Men jeg klarte likevel å gjøre jobben min og fullføre, foklarte Olset under foredraget, til et TV-klipp fra landskampen mellom Norge og Nederland.

I forkant av direktesendingen hadde hun tatt alle mulige forholdsregler. Hun hadde ikke spist noe særlig, unngått kaffe og vært en ekstra gang på do, bare i tilfelle. Men da magekrampene kom mot slutten av nasjonalsangen, var det intet hun kunne gjøre.

- Vi har småflirt av hendelsen

I radioprogrammet «Norgesglasset» på NRK P1, som ble sendt i mai, forklarer den tøffe 33-åringen hvordan hun klarte å snakke offentlig ut om den pinlige episoden på fotballbanen:

- Jeg har tenkt mye på det som skjedde. Og jeg har fortalt om det til nære venner og kjente, vi har småflirt av det, så akkurat den episoden er blitt ufarliggjort. Men det er forferdelig og nedverdigende, jeg blir jo trist og lei meg.

Carina Olset understreker imidlertid at episoden ble en seier for henne, ettersom hun ikke lot sykdommen kontrollere hva hun kunne og ikke kunne klare.

I sommer er Olset å se på NRK som programleder for «Sommeråpent».

LES OGSÅ: - Det er helt uaktuelt å ikke skulle gifte meg