Tarjei Bø (28):

Tarjei Bø avslører sykdomsdrama: - Fant ikke ut hva som var galt

Skiskytteren åpner seg om problemene. 

SLITER MED SYKDOM: Skiskytter Tarjei Bø forteller til Dagbladet at det ikke bare har vært enkelt å være han de siste årene. For en stund siden slet han med TWAR-bakterien, og nå har han hatt problemer med en mystisk sykdom som fortsatt ikke er diagnostisert. Han har imidlertid ingen planer om å legge opp. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SLITER MED SYKDOM: Skiskytter Tarjei Bø forteller til Dagbladet at det ikke bare har vært enkelt å være han de siste årene. For en stund siden slet han med TWAR-bakterien, og nå har han hatt problemer med en mystisk sykdom som fortsatt ikke er diagnostisert. Han har imidlertid ingen planer om å legge opp. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Det er foreløpig en ganske våt vinter i store deler av landet, men snøen vil forhåpentligvis legge seg før vintersportsesongen virkelig starter.

Tarjei Bø (28) er en av landets fremste skiskyttere, og var vunnet 16 VM-medaljer og en OL-medalje. Han hadde en stor sesong i 2011, bare et år etter gjennombruddet i OL.

Nå skriver Dagbladet at den 26 år gamle idrettshelten har hatt sitt å stri med mellom gullfeiringer og hard trening. Han har nemlig vært syk, og det har ikke alltid vært uproblematisk å finne ut av hva feilen har vært.

Slet med sykdom

Like før vintersesongen i 2012/2013 slet Tarjei med den såkalte TWAR-bakterien, som ifølge Norsk Helseinformatikk er en lungebetennelse forårsaket av en chlamydophila-art. Dette kalles også «klamydia lungebetennelse».

Til Dagbladet sier han at det var en av de verste tingene han har opplevd.

GULLGUTTER: Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø (t.v.) med gullmedaljen etter medaljeseremoni for 4 x 7,5 km stafett for menn på universitetsplassen i Oslo.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
GULLGUTTER: Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø (t.v.) med gullmedaljen etter medaljeseremoni for 4 x 7,5 km stafett for menn på universitetsplassen i Oslo. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- TWAR i 2012 er det verste jeg har hatt- Det har ikke vært like ille nå, selv om jeg ikke har fått noen diagnose. Jeg har manglet energi og hatt en sirklelyd, sier han til avisen.

I sommer, etter en god innsats i Lysborn Opp, ble han nemlig syk igjen. Han har ikke fått noe diagnose, og vet fortsatt ikke hva som feiler han. Sykdommen kom etter en høydesamling.

- Da vi kom hjem fra høydesamling 6. september, ble jeg syk. Jeg kom først tilbake, men så ble det verre igjen. Det var mye av og på, sier Bø og fortsetter:

- Vi fant ikke ut av hva som var galt. Det var ultralyder i lungene. I tillegg var jeg slapp og hadde lite energi, forklarer han.

Han var i storform, og forklarer at han ble lei seg over at sykdom nok en gang skulle prege karrieren hans. Han sier nå at han er revansjsugen, og at han ikke har noen planer om å legge opp.

Artikkelen fortsetter under.

Ga bort gulljakka

28-åringen kunne i mars juble over gull på VM-stafetten i skiskyting sammen med Emil Hegle Svendsen, Ole Einar Bjørndalen og lillebror Johannes Tingnes Bø.

De fire nordmennene tok imot sine premier iført skiskytterlandslagets gullfargete VM-jakker, men Tarjei bestemte seg for å gi bort sin jakke til en veldedighetsauksjon.

Inntektene fra salget av jakken gikk til organisasjonen «Right To Play».

- Vi håper at så mange som mulig vil by, ettersom bidraget her vil kunne gi flere barn økt livskvalitet og glede, sa kommunikasjonsansvarlig Anneline Botnen til Seoghør.no.

LES OGSÅ: - Jeg avkrefter at vi er kjærester

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer