«Skam»-Isak:

Tarjei (17) letter på sløret om rollen som «Skam»-Isak: - Nå har jeg stengt sosiale medier ute

Har fått enormt med henvendelser.

BLITT KJENT INTERNASJONALT: Skuespiller Tarjei Sandvik Moe har fått en stor fanskare fra mange deler av verden, etter at han spilte en av hovedrollene i sesong tre av «Skam». Nå forteller han om hvordan de siste året har vært. Foto: NRK
BLITT KJENT INTERNASJONALT: Skuespiller Tarjei Sandvik Moe har fått en stor fanskare fra mange deler av verden, etter at han spilte en av hovedrollene i sesong tre av «Skam». Nå forteller han om hvordan de siste året har vært. Foto: NRK Vis mer

- Det har vært et helt sykt år, sier Tarjei Sandvik Moe (17) til Dagbladet.

NOMINERT: Tarjei Sandvik Moe (17) kan stikke av med gjev pris når Gullruten sendes i mai. Her er han avbildet sammen med skuespiller Pål Sverre Hagen, som også er nominert innen samme kategori for sin innsats i «Valkyrien». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NOMINERT: Tarjei Sandvik Moe (17) kan stikke av med gjev pris når Gullruten sendes i mai. Her er han avbildet sammen med skuespiller Pål Sverre Hagen, som også er nominert innen samme kategori for sin innsats i «Valkyrien». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Skuespilleren er blitt berømt langt utenfor egne landegrenser etter at han spilte hovedrollekarakteren Isak i tredje sesong av «Skam».

Fredag ettermiddag ble det kjent at NRK-suksessen er nominert i flere kategorier under årets Gullruten, og Sandvik Moe er blant dem som kan stikke av med en av de gjeveste prisene - «Beste mannlige skuespiller».

- Det føles jævlig kult å bli nominert til Gullruten. Jeg har fokusert veldig mye på skuespillerkarrieren dette året, og det har jo gått kjempebra, så jeg er veldig fornøyd, forklarer han.

INNSPILLING: Dagbladet oppdaget at «Skam» spilte inn scener til sesong 4 på Hasle T-banestasjon i Oslo onsdag kveld. Video: Jonas Pettersen / Dagbladet Les mer her: http://www.dagbladet.no/kultur/her-er-de-forste-bildene-fra-skam-sesong-4/67401640 Vis mer

- Ikke glad i sånt

For bare halvannet år siden var 17-åringen som hvilken som helst tenåring. Han fikk gå uforstyrret i gatene, og henvendelsene i sosiale medier var langt færre. Så smalt det for alvor i fjor høst.

Etter at han fikk en sentral rolle i en av Norges kanskje mest omtalte dramaserier de siste åra, ble tilværelsen en helt annen.

- Jeg har fått helt sinnssykt mye respons. Det er meldinger hele tida, og det tar helt av på sosiale medier.

Den massive interessen fra «Skam»-fans verden over, har ført til at Sandvik Moe har måttet ta avstand fra visse plattformer.

17-åringen har ikke Instagram-konto, bruker ikke Twitter, og har ingen offisiell Snapchat-konto.

Foruten noen få offentlige innlegg på Facebook, er også denne profilen lukket.

- Nå har jeg faktisk stengt sosiale medier ute. Jeg er rett og slett ikke noe glad i sånt, forklarer han.

- Kan være litt frekk

Romansen mellom «Skam»-karakterene Isak, spilt av Sandvik Moe, og Even - portrettert av Henrik Holm, klistret mange til skjermen i fjor høst og vinter, og entusiasmen rundt gutta er fortsatt stor.

Så stor at duoen nylig vant den internasjonale tittelen som årets TV-par i E! Onlines årlige kåring.

- Finnes det noen likhetstrekk mellom karakteren Isak, og deg som privatperson?

- Ja, altså, vi har veldig likt utseende i alle fall. Det er jo ganske åpenbart. Ellers så vet jeg ikke. Isak kan være litt frekk. Kanskje jeg kan være litt frekk også noen ganger. Glemme å bry seg om folk. Nei, herregud nå snakker jeg meg selv veldig ned, sier han lattermildt og fortsetter:

- Isak er en kul type han, men jeg vet ikke om han ville likt meg.

- Hvorfor ikke?

- Jeg vet ikke om han liker sånne skuespillertyper, sier han og ler.

SKAM-FEBER PÅ ISLAND: Suksesserien «Skam» får stadig nye fans - også utenfor Norges grenser. På Island er enkelte ungdommer så glade i serien at de tar i bruk norske ord og uttrykk fra den. Her demonstrerer Lilja, Kristján og Kolfinna sine «Skam»-ervervede norskkunnskaper. Video: Fréttatíminn Vis mer

Den neste hovedrollen

I disse dager venter flere hundre tusen «Skam»-fans i spenning på offentliggjøringen av ny hovedperson til sesong 4.

Serien er ventet å ha premiere denne våren, og etter de tre foregående sesongene med Eva, Noora og Isak i spissen, er det fortsatt ukjent hvem som vil styre showet i neste runde.

I desember la Dagbladet ut en avstemning hvor leserne kunne stemme på hvem de ønsker at skal bli den neste hovedrollen.

Da var det Iman Meskini, «Sana», som gikk til topps, og som flest fans ønsker at «Skam» skal følge nærmest i sesong fire, med 24 prosent av stemmene.