Maj Britt Andersen i «Hver gang vi møtes»

Tårevåt overraskelse

I «Hver gang vi møtes» kommer TIX med en rørende hyllest til Maj Britt Andersen.

RØRT: Da Maj Britt Andersen skulle hylles under «Hver gang vi møtes» ble hun rørt av Andreas «TIX» Haukeland sin opptreden. Bilder med tillatelse fra TV 2. Vis mer
Publisert

«Hver gang vi møtes» er i full gang på TV 2, og lørdag var det Maj Britt Andersens tur til å bli hyllet i programmet.

I episoden går hun og Jarle Bernhoft en tur rundt en kirke på Kjerringøy. Plutselig vil Bernhoft ned til kirka. Andersen ble stresset for at de ikke hadde tid til det.

Det Andersen ikke vet er at Andreas «TIX» Haukeland har gjort klar en rørende overraskelse for henne i kirken der alle deltakerne er samlet.

- Da vi kom ned hørte jeg det var noen der inne. Så tok Jarle meg med inn og Andreas sto der, og alle artistene sto ved første benk, sier Andersen til Dagbladet.

NORSK TOLKNING: Slik reagerer artistene når TIX tolker "Girl in Oslo" av Bigbang. «Hver gang vi møtes» har premiere på TV 2 lørdag 1. januar kl. 20.00. Musikk/tekst: Øystein Greni. Vis mer

- Rørende og overraskende

Andersen ble tydelig overrasket da hun kom inn i kirken og fikk se TIX, akkompagnert av et barnekor.

RØRT: Da Maj Britt Andersen skulle hylles under «Hver gang vi møtes» ble hun rørt av Andreas «TIX» Haukland sin opptreden. Foto: TV 2
RØRT: Da Maj Britt Andersen skulle hylles under «Hver gang vi møtes» ble hun rørt av Andreas «TIX» Haukland sin opptreden. Foto: TV 2 Vis mer

Sammen framfører de sangen «Sov Godt» som er skrevet av Maj Britt Andersens mann Geir Holmsen, og deres mangeårige kollega Trond Brænne. Andersen er tydelig rørt under framføringen.

- Jeg er så glad. Jeg synes det var så nydelig at han gjorde det, og hadde tenkt ut alt det selv. Det var en magisk opplevelse. Jeg er så glad for det, sier hun i programmet.

- Det var både rørende og overraskende, forteller Andersen til Dagbladet.

NÆRT FORHOLD: Andreas Haukland har et helt spesielt forhold til låta «Sov godt». Foto: Vegard Breie/TV 2
NÆRT FORHOLD: Andreas Haukland har et helt spesielt forhold til låta «Sov godt». Foto: Vegard Breie/TV 2 Vis mer

Holdt hånden til bestefaren

Andreas «Tix» Haukeland forteller til Dagbladet at «Sov godt» er den av Andersens låter som han har hatt det største forholdet til i voksen alder. Sangen betyr nemlig noe helt spesielt for ham.

- For meg handler låten om den gangen jeg holdt hånden til bestefaren min og tok et siste farvel. Hele familien var sammen i rommet på sykehuset da han gikk bort, og den gangen virket «sov godt» som de mest naturlige siste ordene å si, sier Haukeland til Dagbladet.

- Hvordan var det å opptre?

- I forkant var det ganske skummelt, men da jeg så reaksjonen til Maj Britt ble det en vakker opplevelse. Og at jeg fikk fremføre i kirken sammen med barnekoret gjorde nok låten enda mer spesiell for oss alle.

TÅREVÅTT: Det blir for mye for Tshawe Baqwa når Silya Nymoen og Felipe «Fela» Orellana fremfører sin hyllest i fredagens «Hver gang vi møtes». Vis mer

- Sjokkopplevelse

Sangen «Sov Godt» kom som et resultat av samarbeidet hun hadde med tekstforfatter og skuespiller Trond Brænne, og ektemannen gjennom snart 40 år, Geir Holmsen. Trioen samarbeidet gjennom en rekke år, og ut av samarbeidet kom blant annet suksessen «Ballongvisa».

Andersen forteller at sangen «Sov godt» alltid har vært med henne siden Brænne og Holmsen skrev den for plata «Rippel Rappel» i 1994.

- Det var like før jeg fikk barna mine. Det ble deres god nattsang. Begge har vokst opp med den og de sovnet til den hver kveld i mange år, sier Andersen.

MINNERIKT: «Hver gang vi møtes»-Claudia hadde en spesiell feiring av sin egen 31-årsdag. Festen endte nemlig i en celle i Los Angeles - etter at hele venninnegjengen ble feilaktig arrestert mistenkt for drap. Video: Ruben Pedersen / Nicolai Aagaard Vis mer

- Tenkte mye på han

Maj Britt Andersen ga ut en rekke barneplater med Trond Brænne og mannen Geir. I 1985 ga de ut barneplata «Har du hørt det?», og året etter ga de ut «Folk er rare». Samarbeidet resulterte i 100 000 solgte plater og opptredener på barne-TV.

I 2013 gikk Brænne bort, 59 år gammel. I et intervju med Dagbladet lørdag forteller Andersen om savnet etter sin gode venn og kollega gjennom mange år.

Under innspillingen av «Hver gang vi møtes» tenkte Andersen mye på den tidligere kollegaen. Noe av grunnen til det var at flere av sangene som ble covret, blant annet «Sov godt» var skrevet av Trond Brænne og hennes ektemann Geir.

- Da tenkte jeg «tenk for en opplevelse det ville vært for Trond å se og høre disse sangene bli sunget av disse artistene». Jeg har tenkt mye på ham i det siste og tenker stadig på ham. Jeg har veldig mange gode minner fra samarbeidet vi hadde i så mange år, fortalte Andersen til Dagbladet.

NY SESONG: Disse er med i årets «Hver gang vi møtes. Video: Kristian Ridder-Nielsen Vis mer

Hun beskrev den tidligere kollegaen som en «veldig morsom og varm fyr».

- Han hadde en litt rar humor på mange måter. Han var ironisk og tullet veldig mye. Han var alltid i vanvittig godt humør. Vi møttes stadig til lunsj for å snakke om nye prosjekter. Han var veldig lett å jobbe med og flink til å skrive.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer