Influenser:

Tårevåt beskjed: - Veldig farlig

Den alvorlig kreftsyke influenseren Elena Huelva (20) takker følgerne sine i sosiale medier.

KREFT: Spanske Elena Huelva lider av en sjelden type kreft. Søndag delte hun en hjerteskjærende oppdatering på Instagram. Foto: Skjermdump / Instagram
KREFT: Spanske Elena Huelva lider av en sjelden type kreft. Søndag delte hun en hjerteskjærende oppdatering på Instagram. Foto: Skjermdump / Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden tenårene har den spanske influenseren Elena Huelva (20) vært åpen om den brutale kreftsykdommen i sosiale medier.

Med årene har hun fått over 650 000 følgere på Instagram og blitt et kjent fjes i hjemlandet, etter at hun som 16-åring i 2016 ble diagnostisert med den sjeldne kreftformen Ewings sarkom.

KREFTSYK: Shabana Rehman gjestet «Lindmo», og der kunne hun dele oppløftende nyheter om kreftsykdommen. Video: NRK Vis mer

Dette er en kreftsvulst som vanligvis oppstår i skjelettet, ifølge Store medisinske leksikon. De fleste som får diagnosen, er i alderen fem til 25 år.

Huelvas følgere har fått ta del i opp- og nedturer siden hun fikk den brutale beskjeden for seks år siden.

På søndag kom 20-åringen med en hjerteskjærende videooppdatering på Instagram. Innlegget har skapt overskrifter i Spania, blant annet i den katalanske avisen La Vanguardia.

Tilstanden forverret

20-åringen er for tiden innlagt på sykehus og filmer seg selv i sykehussengen. Hun prøver å holde tårene tilbake da hun forteller at tilstanden har forverret seg:

«De har funnet mer sykdom i luftrøret mitt, noe som er veldig farlig, som dere vet. Det er jo det vi bruker for å puste. Jeg trenger ikke å si så veldig mye mer», innleder Huelva, før hun sier at hun aldri trodde det skulle bli nødvendig å spille inn en slik video.

GALLA: Elena Huelva på rød løper i Madrid i oktober i år. Foto: Shutterstock / NTB
GALLA: Elena Huelva på rød løper i Madrid i oktober i år. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer

«Uansett hva som skjer, vet jeg at jeg livet mitt ikke har vært forgjeves. Jeg har kjempet og fått til det jeg ønsket», sier 20-åringen, med henvisning til målet om å synliggjøre alvorlig kreftsykdom i sosiale medier.

Hun fortsetter:

«Når alt kommer til alt, handler livet om å leve og lage minner sammen med mennesker. Det tar jeg med meg. Jeg vil gjerne takke hver og en av dere for all kjærligheten dere bestandig har gitt meg».

DØDE: Den populære TikTokeren Kassidy Pierson tapte kampen mot kreften etter at hun ble diagnostisert for seks år siden. Video: TikTok. Reporter: Julie Tran. Vis mer

Overveldende respons

Innlegget har fått nærmere 700 000 likerklikk og blitt bredt omtalt i spanske medier.

I kommentarfeltet har det strømmet inn med støttende meldinger, blant annet fra den spanske sportsjournalisten Sara Carbonero (38) og popstjernen Manuel Carrasco (41).

Huelva har blitt hyllet i Spania for å gi kreftsykdom et ansikt i sosiale medier.

I et innlegg på Twitter mandag, avslørte influenseren at hun nå skal få strålebehandling i håp om å dempe betennelsen i luftrøret.

Det ble et sterkt øyeblikk i «Mesternes Mester» da Bjørn Einar Romøren fortalte om kreften. Video: NRK Vis mer

LES OGSÅ: Kreftsyk stjerne advarer mot trend

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer