Tårevåt Ariana på scenen i Manchester: - Jeg elsker dere!

Verdensstjernene samlet på scenen i Manchester.

TILBAKE I MANCHESTER: Artist Ariana Grande avbildet i Manchester, der hun søndag kveld opptrer sammen med et stjernelag av artister. Her sammen med en gruppe elever fra Parrs Wood High School i Manchester. Skjermdump: NRK
TILBAKE I MANCHESTER: Artist Ariana Grande avbildet i Manchester, der hun søndag kveld opptrer sammen med et stjernelag av artister. Her sammen med en gruppe elever fra Parrs Wood High School i Manchester. Skjermdump: NRK Vis mer

(Seoghør.no): I kveld er 60 000 publikummere samlet på Old Trafford Cricket Ground for det som anledningen ikke bare er en konsert, men også en minnestund.

Til sammen 22 personer, inkludert syv barn, ble drept og flere ble skadd, etter at en selvmordsbomber sprengte seg selv etter en Ariana Grande-konsert i Manchester 22. mai.

Nå er hun tilbake i byen hvor alt skjedde, og med seg på laget har 23-åringen noen av verdens mest kjente artister, deriblant Robbie Williams, Justin Bieber, Miley Cyrus, Katy Perry, Usher og Pharrell Williams.

Sju personer ble drept og 48 skadd da tre gjerningsmenn kjørte ned en folkmengde med en varebil på London Bridge i går kveld, før de etterpå angrep tilfeldige mennesker med kniv. Gjerningsmennene ble skutt og drept av politiet.

EMOSJONELL: Det var en tydelig rørt Ariana Grande som inntok scenen foran 60 000 publikummere i kveld. Foto. NTB Scanpix
EMOSJONELL: Det var en tydelig rørt Ariana Grande som inntok scenen foran 60 000 publikummere i kveld. Foto. NTB Scanpix Vis mer

- Fantastiske

På tross av dette har fans - inkludert flere av de skadde fra terrorangrepet 22. mai - funnet veien til kveldens konsert. Mange er også avbildet i t-skjorter med teksten «Vi står samlet», og «Vi elsker Manchester» på brystet.

Konserten ble åpnet med ett minutts stillhet, før Mumford & Sons-stjerna Marcus Mumford opptrådte, og proklamerte: «La oss ikke være redde».

MYE KJÆRLIGHET: Flere tusen publikummere er samlet på Old Trafford Cricket Ground. Alle pengene fra billettsalget skal gå til å hjelpe terrorofrene etter 22. mai. Foto: NTB Scanpix
MYE KJÆRLIGHET: Flere tusen publikummere er samlet på Old Trafford Cricket Ground. Alle pengene fra billettsalget skal gå til å hjelpe terrorofrene etter 22. mai. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han introduserte så Take That, før Robbie Williams gikk i spissen med sin opptreden, der publikum svarte med allsang.

- Dette kommer til å bli en emosjonell kveld. Publikum er fantastiske, sier kommentatorene av konserten, som blant annet vises på NRK. - Alt vi føler her i kveld er kjærlighet, sier Pharrel Williams etter sin opptreden.

- Våre hjerter er med dere

U2-vokalist Bono hadde for anledningen også sendt en video, hvor han kom med en klar beskjed til publikum:

- Våre hjerter er med dere, våre hjerter er i Manchester. Så mange av våre venner befinner seg i denne flotte byen. Vi kjenner stor sorg for foreldrene som har mistet et barn, og barn som har mistet sine foreldre i dette ubegripelige marerittet.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var Ariana Grandes manager som introduserte kveldens «hovedgjest». Han benyttet samtidig anledningen til å rose publikum for å møte opp, selv etter alt som har hendt.

Grande - som fikk enorm jubel til låtene «Break Free» og «Be Alright» - uttalte på scena at hun føler stor kjærlighet overfor publikum og Manchester.

- Jeg elsker dere!, sa den tydelig rørte stjernen.

Fra tidligere var det kjent at en gruppe elever fra Parrs Wood High School i Manchester skulle opptre med Ariana Grande under konserten. Flere av disse var også til stede under terrorangrepet 22. mai.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mange var tydelig rørt da elevene sang «My Everything» sammen med popstjernen i kveld. Senere i showet dukket også Grandes kjæreste, Mac Miller, opp på scenen for å støtte henne under fremførelsen av låtene «The Way» og «Dang!».

En annen verdensstjerne som virkelig mottok stor jubel fra tilskuerne i kveld, er Justin Bieber. Han felte også flere tårer på scenen.

- Dere er så modige. Kjærlighet vinner alltid til slutt!, proklamerte han fra scenen.

Konserten har fått navnet «One Love Manchester», og er en innsamlingsaksjon, der alle pengene fra billettsalget skal gå til å hjelpe terrorofrene.

Mot slutten av konserten stemte også Coldplay i med den legendariske Oasis-låta «Don't Look Back In Anger», i tillegg til «Fix You», «Viva La Vida» og «Something Just Like This».

Helt til slutt gikk en svært rørt Grande ut på scenen og sang «One Last Time», hvor alle i Old Trafford Cricket Ground sang med.

Det er ingen tvil om at mange mennesker verden over følger konserten via tv og internett. På Twitter har tusenvis delt sin støtte og gitt sine hyllester via emneknaggen #onelovemanchester.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer