John Brungot:

Tårene rant da han fortalte om sønnens kreftsykdom

John Brungot fortalte åpent om Bo (7) sitt sykdomsbilde.

ÅPENHET: Lørdag kveld åpnet John Brungot seg opp om sønnens sykdom. Han var der sammen med Henriette Steenstrup, som også var på besøk hos «Lindmo». Foto: NTB scanpix
ÅPENHET: Lørdag kveld åpnet John Brungot seg opp om sønnens sykdom. Han var der sammen med Henriette Steenstrup, som også var på besøk hos «Lindmo». Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Skuespiller og komiker John Brungot (40) er her til lands kjent for sine mange morsomme påfunn, og har i flere år underholdt hele nasjonen fra teaterscenen og på TV.

Han er gift med Marte Hovig, og sammen har paret to barn. De har blant annet sønnen Bo August, som nå er sju år gammel. Da John besøkte Anne Lindmos talkshow lørdag kveld, ble samtalen fort skiftet mot noe annet. Han og Henriette Steenstrup satt i sofaen for å diskutere et nytt prosjekt, men John åpnet seg heller om sønnens sykdom.

GIFT: John og Marte giftet seg i 2011. Nå forteller John om parets sønn, som for flere år siden ble alvorlig syk. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
GIFT: John og Marte giftet seg i 2011. Nå forteller John om parets sønn, som for flere år siden ble alvorlig syk. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Største skrekk

Lille Bo har nemlig hatt leukemi, som ifølge Kreftforeningen skyldes en ukontrollert vekst av hvite blodceller og/eller forstadier av disse i benmargen. Det fører til at cellene ikke modnes som de skal.

- Det som er alle foreldres største skrekk er at det skal skje noe med barna deres. Og det vet man jo, bare når noen får feber tenker man at noe er gærent, sa han i programmet.

Etter å ha tatt en blodprøve, da Bo bare var 2,5 år gammel, ble familien sendt til Rikshospitalet. Der fikk de beskjed om at gutten var syk. John sier han synes det var vanskelig.

- Du ser masse barn som går rundt der uten hår, med stativ også tenker du at det her skjer ikke. Det er ikke sant. Jeg klamra meg veldig til at det ikke var tilfellet, at han ikke skulle være så syk. Og så var han jo dessverre det.

John tilbrakte utallige kvelder ved sønnens side, og fikk beskjed om at behandlingen ville ta rundt 2,5 år - like mange år som Bo var selv på tidspunktet. Han legger ikke skjul på at det var en vanskelig periode i livet, men han bestemte seg likevel for å jobbe videre.

JOBBET PÅ SIDEN: John Brungot tok på seg vanlige arbeidsoppdrag mens sønnen var syk. Foto: Skjermdump NRK
JOBBET PÅ SIDEN: John Brungot tok på seg vanlige arbeidsoppdrag mens sønnen var syk. Foto: Skjermdump NRK Vis mer

Det for å klare å få hverdagen til å fungere.

- Sykepleiere er veldig flinke til å si det tidlig: gjør det dere må for å takle det her. For meg ble det veldig viktig å holde på med noe normalt. Det med å prøve å ha en liten sukkerbit som er min, sa han i programmet.

- Som alle andre gutter

Flere steder i sendingen får Brungot tårer i øynene når han prater om tematikken. Kollega og venninne Henriette Steenstrup blir også våt i øyekroken, og forteller at hun gjennom perioden forsøkte å muntre kompisen opp med hverdagslige ting.

En gang kom hun også innom sykehuset, med rødvin, serie på DVD og en happy meal.

Klipp fra TV2-programmet "Det er lov å være blid med Else" der John Brungot fornærmer Klaus Sonstad på skjult kamera i spalten "Else ber andre om å be om for mye". Vis mer

Ifølge Kreftforeningen finnes det flere forskjellige behandlingsformer, som avhenger av hvilken type leukemi man har fått. Cellegift blir som oftest brukt, men ved enkelte tilfeller vurderes også stamcelletransplantasjon.

Selv om det var noen tøffe år for familien, kan John derimot avsløre i studioet at alt går bra med familien nå. Det gjør han med et smil om munnen, mens han sprekker opp i tårer.

- Han er som alle andre gutter er, han er fin og shower og tuller og tøyser, fortalte han til applaus fra salen.

Seansen ble avsluttet med en god og varm klem fra Henriette.

I Norge fikk 50 barn mellom 0 og 15 år leukemi i 2015. Ved ALL, eller Akutt Lymfatisk Leukemi, er fem års overlevelse på 82,7 prosent.

Lager humor

Allerede i september kunne Dagbladet fortelle om humorduoens nye prosjekt. Det nye showet «Åpent forhold» tar for seg vennskapet deres, og har etter planen premiere i midten av januar på Chat Noir i Oslo.

- Vi gjør vel alt sammen, bortsett fra å dele seng, sa han til Dagbladet.

De to har vært venner i flere tiår, og har jobbet mye sammen på TV, i alt fra «Torsdag kveld fra Nydalen», «En god nummer to» og «Nårje». Både eget vennskap og velkjente tv-karakterer skal vises fram i det nye showet.

PÅ SCENEN: John Brungot og Henriette Steenstrup har drømt om å lage noe sammen på scenen i en årrekke. Neste år får de muligheten på Chat Noir i Oslo. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
PÅ SCENEN: John Brungot og Henriette Steenstrup har drømt om å lage noe sammen på scenen i en årrekke. Neste år får de muligheten på Chat Noir i Oslo. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Brungot som er gift småbarnsfar og Steenstrup som er nyforelska tobarnsmor kommer imidlertid til å høste av erfaringene fra egne forhold i showet.

- Det er karakterbasert gøy, men det påvirkes jo av der vi er i livet. Det er nok slitsomt for John at jeg er nyforelska, fordi jeg prater så mye om ham, og jeg sover jo aldri, utbrøt Steenstrup.

- Nei nei, jeg bærer frukter av en oppesen og viril Henriette, for showets del er det gull. Det er sprut hele veien, parerte Brungot.

LES OGSÅ: - Det hører med til sjeldenhetene at hun ler av meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer