Tarantino ville lage film i Norge

...men så endte han opp med "Inglourious Basterds" isteden.

BRAD SOM RJUKANHELT?: Quentin Tarantino endte opp med å lage "Inglourious Basterds" med Brad Pitt isteden for film fra Rjukan. Vi får håpe han tar med seg Pitt for å lage film på Rjukan i neste omgang... Foto: All Over Press
BRAD SOM RJUKANHELT?: Quentin Tarantino endte opp med å lage "Inglourious Basterds" med Brad Pitt isteden for film fra Rjukan. Vi får håpe han tar med seg Pitt for å lage film på Rjukan i neste omgang... Foto: All Over Press Vis mer
SEHER.NO: Quentin Tarantino (46) skal ha blitt så fascinert av historien om de norske motstandsheltenes kamp mot tungtvannsfabrikken på Rjukan at han ville lage film i Norge.

Og prosjektet jobbet han med helt til han bestemte seg for å lage filmen "Inglourious Basterds".

- Et prosjekt jeg jobbet med en stund var historien om de norske motstandsfolkene og hvordan de sprengte tungtvannsfabrikken. Den ville blitt spilt inn i Norge, sier mesterregissøren til VG.

Tarantino ble tipset om historien fra Rjukan av "Apocalypse Nå!"-skribent John Milius.

- Jeg leste en bok som het "Blood and Water", som var en skikkelig spennende historie, en skikkelig "pageturner". Filmene "Heltene fra Telemark" var OK, men historien den er basert på var jo helt utrolig. Så det prosjektet jobbet jeg med helt til jeg kom på ideen om en originalhistorie, sier Tarantino, som nå er norgesaktuell med "Inglourious Basterds", med blant annet Brad Pitt.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Quentin elsker henne