Petter og Gunhild Stordalen:

Tar til tårene i sitt siste intervju

De gråter og ler sammen. Kort tid etter bestemte de seg for å gå hver til sitt.

ÅPENHJERTIG: I et av sine siste intervjuer før nyheten om bruddet ble kjent, forteller Gunhild Stordalen åpenhjertig om støtten hun har fått av Petter Stordalen gjennom sykdommen. Video: TV Norge. Vis mer
Publisert

Det var bare 97 000 som benket seg foran skjermen da «Min kveld», TVNorges nye talkshow, hadde premiere forrige uke. Konseptet går ut på at gjesten selv er programleder, og at Anne Rimmen (38) hver gang går inn som en slags makker eller støttespiller.

Linn Skåber (49) var den første som fikk gjennomgå. I andre episode er det Petter Stordalen (56) som skal i ilden. I studio får han blant andre besøk av dattera Emilie (27) og kona Gunhild (40).

I en versjon av programmet Se og Hør har sett, framstilles det som at ekteparet Stordalen fortsatt er sammen. Det er de ikke. Den 10. november kunngjorde de at de skulle gå hver til sitt, etter 14 år sammen. Det førte til oppslag i samtlige riksmedier, og påfølgende saker om deres eventyrromanse, økonomiske situasjon og prøvelsene de har vært gjennom.

Gjort endringer

Discovery opplyser om at «Min kveld» med Stordalen ble spilt inn den 9. oktober, altså en drøy måned før paret bestemte seg for å kunngjøre bruddet. Noe har derfor åpenbart skjedd i tida etter innspilling, som har fått dem til å tenke over forholdets eksistens.

Hanne McBride, mediesjef i Discovery, sier til Se og Hør at bruddet sørget for at de måtte gjøre enkelte justeringer i klippen - uten at det opplyses konkret om hva.

- Vi har gjort noen små justeringer i klippen etter at de kunngjorde at de går fra hverandre, og produsenten har vært i tett dialog med Petter og Gunhild. De er positive til publisering av programmet, skriver McBride i en e-post.

Se og Hør har vært i kontakt med Petter Stordalens kommunikasjonsrådgiver Ida Holen i Strawberry. Hun forteller at paret fortsatt ikke har noe annet å si om bruddet enn det som sto i pressemeldingen som ble sendt ut på ettermiddagen den 10. november.

Hun bekrefter imidlertid at dette var den siste tv-opptredenen de to gjorde som par før bruddet ble et faktum.

Spøkefulle

Premisset kan være nokså festlig. Produksjonen har allerede skrevet spørsmålene Petter skal stille Gunhild. Svarene kommer derimot ikke fra noe manus, men fra hjertet. Han spør blant annet om det var kjærlighet ved første blikk, noe Gunhild, som tidligere het Melhus til etternavn, kan avkrefte.

SISTE INTERVJU: Torsdag er det Petter Stordalen som gjester TVNorges ny talkshow «Min kveld», hvor han blant annet får besøk av datteren Emilie og kona Gunhild. Det skulle vise seg å bli ekteparets siste intervju sammen som par. Her fra NHOs årsmiddag i fjor. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SISTE INTERVJU: Torsdag er det Petter Stordalen som gjester TVNorges ny talkshow «Min kveld», hvor han blant annet får besøk av datteren Emilie og kona Gunhild. Det skulle vise seg å bli ekteparets siste intervju sammen som par. Her fra NHOs årsmiddag i fjor. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- Jeg har jo ikke drømt om noe prins på hvit hest, og i hvert fall ikke noe partyprins kommende i hvit yacht - som du gjorde. Jeg så for meg at du var en nyrik Playboy-kapitalist, og ikke akkurat den perfekte match for meg, ler hun i programmet.

Det skulle ta to år før de to ble et par. Siden den gang har de vært et av landets mest omtalte sådan, også etter bruddet. Ut fra intervjuet er det helt umulig å spå at de to etter hvert skulle gå hver til sitt.

De snakker nemlig om sykdommen til Gunhild, og om hvordan den tunge perioden gjorde at de kom nærmere hverandre enn noen gang tidligere. Spesielt da hun var til behandling i Amsterdam, åpnet de seg for hverandre:

- Du har pratet om EAT og hvordan du skal redde verden, du har pratet ferdig om hotell. Da begynner man å prate om «hvordan ble du sånn, Gunhild?». Og motsatt. Vi fikk en dyp mellommenneskelig kontakt jeg vet vi aldri ville fått om livet fortsatte som det var, sier han, og legger til at han aldri ville ha hatt det annerledes.

Samtalen i «Min kveld» er åpenbart sår, og Gunhild må på et tidspunkt tørke vekk tårene som strømmer på.

- Man blir stuck i den kroppen som ikke funker lenger. Det at noen da sier at «vi blir syke, du er ikke syk, Gunhild, vi er syke, dette skal vi gjennom sammen». «Jeg skal stå her og holde hånda di». Det betyr mer enn hva jeg kan uttrykke med ord, sier hun i programmet.

Mangel på tid

Mens tida Gunhild gjennomgikk behandling i Nederland trekkes fram som noe dyrebart for det tidligere paret, er det nettopp fraværet av tid til hverandre paret oppgir som årsak til bruddet.

Bare få dager før Stordalen-ekteparet sendte ut pressemeldingen om at de hadde besluttet å flytte fra hverandre, stilte Petter opp i et intervju med den svenske avisa Expressen. Der forklarte han blant annet at jobbene deres hadde vært et hinder for forholdet.

BRUDD: Petter og Gunhild Stordalen melder at de flytter fra hverandre etter 14 år. Intervju fra Expressen. Vis mer

- Noe av det vi mister da, er det vi hadde i starten. Tid sammen, sier han.

- Hun var alltid med meg på reise, jeg var alltid med henne. Så ble Gunhilds engasjement alt, og hun visste at dersom hun skulle realisere sine drømmer, kunne hun ikke gjøre det fra Oslo eller Stockholm, sa 56-åringen i intervjuet.

Da Gunhild mottok prisen «Global Leadership Award» i New York i forrige uke, som deles ut av United Nations Foundation, åpnet hun opp om bruddet med ektemannen. Også hun forklarte det hele med nettopp mangel på tid til hverandre.

- Petter og jeg har vært gjennom mye. Han har stått der ved min side gjennom sykdom og helvete. Samtidig har han jobbet masse. Selv har jeg brukt all min tid og energi til å bygge opp organisasjonen EAT. Til slutt var det veldig lite tid til oss i forholdet og vi har bestemt at vi må flytte fra hverandre, sa hun til NRK.

LES OGSÅ: - Har fått en utløpsdato på livet som jeg ikke hadde regnet med

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer