Tar sterk avstand fra Nomes Frp-hets

- Fra vår side kan vi ikke stille oss bak noe slikt, på noen som helst måte, sier Knut Maroni i NHO.

FÅR KRITIKK: Petter Nome får nå kritikk fra NHO for sitt debattinnlegg. Foto: Se og Hør
FÅR KRITIKK: Petter Nome får nå kritikk fra NHO for sitt debattinnlegg. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Petter Nome, tidlige programleder i NRK, skrev i etterkant av terrorangrepet i Oslo og massakren på Utøya et debattinnlegg med tittelen «Til dere som fostret drapsmannen».

I innlegget, som er skrevet for den spanske avisen El Mundo, gir han Fremskrittspartiets leder Siv Jensen, deler av skylden for angrepet.

- Lederen, Siv Jensen, påstår hun ble sjokkert da det viste seg at Breivik viste seg å være tidligere partimedlem. Det var hun sikkert, og tårene trillet, skrev han ironisk ifølge Dagbladet.

Nå reagerer NHO Mat og Drikke på Nomes debattinnlegg. Nome er selv administrerende direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen, som er med i NHO Mat og Drikke.

- Fra vår side kan vi ikke stille oss bak noe slikt, på noen som helst måte, sier Knut Maroni i NHO Mat og Drikke til Dagbladet.

Maroni ønsker ikke å si om innlegget vil ha noe å si for Nomes stilling.

Siv Jensen ønsker ikke å ta del i noen debatt med Nome nå.

- Nå er vi alle rammet av en nasjonal tragedie som berører hele folket. Det er ikke tid for å debattere, men det er tid for å vise kjærlighet og omtanke, sier Jensen til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Blir hengt ut som delansvarlig for terroren

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer