SPILLER SKOMAKEREN: Henki Kolstads barnebarn, Marius Kleppe Kolstad, som spilte unggutten Jørgen i tv-serien, tar over som Skomaker Andersen i teaterutgaven.
SPILLER SKOMAKEREN: Henki Kolstads barnebarn, Marius Kleppe Kolstad, som spilte unggutten Jørgen i tv-serien, tar over som Skomaker Andersen i teaterutgaven. Vis mer

Tar Skomakergata til teateret

Og Marius Kleppe Kolstad spiller bestefars rollefigur.

SEHER.NO: Til høsten blir "Jul i Skomakergata" teater for aller første gang. Og i den anledning er det ingen hvem som helst som skal ta over avdøde Henki Kolstads legendariske rollefigur, skomaker Jens Petrus Andersen.

Det er nemlig barnebarnet, Marius Kleppe Kolstad, som også spilte unggutten Jørgen i den opprinnelige julekalenderserien, som skal fylle Henkis sko, skriver Dagbladet.

- Jeg var ni år første gang Skomakergata gikk på TV, for meg er den serien stor, sier Julie Winge til Dagbladet.

Sammen med Oslo barneteater står hun i spissen for oppsetningen.

Serien ble vist på NRK for første gang i 1979, og har siden den gang spilt seg inn i mangt et norskt barnehjerte.

Og Julie var ikke i tvil om hvem hun ville ha til å spille skomakeren.

- Det var noen som sa "tenk om det hadde vært noen i familien" og da slo det meg - jeg kjenner jo Marius. Han har jobbet som skuespiller hele veien, og da jeg ringte ham opp, var han med fra starten, sier Julie.

Det er Winges søster, skuespiller Viktoria Winge, som har fått i oppgave å bearbeide serien så den skal passe i teaterform.

Julekalenderutgaven av "Jul i Skomakergata" har vært etterlyst av mange barn og voksne de siste årene, men NRK har sagt nei til å sende den fordi den er formmessig utdatert.

Men programdirektør i NRK Super, Vibeke Fürst Haugen utelukker ikke helt at serien kan komme tilbake.

- Den er ikke satt opp på sendeskjema i år, men med NRK Super har vi fått større mulighet for å vise gamle serier. "Jul i Skomakergata" har holdt seg lenger enn alt annet vi har produsert. Den er enestående og det er mye takket være Henki Kolstad, sier hun.

LES OGSÅ: - Han var usedvanlig begavet

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.