Gunhild Stordalen:

Tar seks ukers pause for å pleie seg selv

Har bestemt seg for å fokusere på helsen sin og prøve ut alternative behandlinger i Mexico.

BORTREIST: Gunhild Stordalen oppholder seg for tiden på et medisinsk institutt i Mexico for å lade opp batteriene og fokusere på helsen de neste seks ukene. Foto: Jørgen Gomnæs / Pilar Forlag / NTB scanpix
BORTREIST: Gunhild Stordalen oppholder seg for tiden på et medisinsk institutt i Mexico for å lade opp batteriene og fokusere på helsen de neste seks ukene. Foto: Jørgen Gomnæs / Pilar Forlag / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den prisbelønte legen, EAT-lederen og bokaktuelle Gunhild Stordalen (39) har kjempet en intens kamp mot sykdommen diffus kutan systemisk sklerose i nærmere fire år. Sykdommen angriper både hud og indre organer, og Stordalen har åpenhjertig fortalt om livet med og kampen mot sykdommen.

Gunhild er en svært travel dame, hun er lederen av EAT Foundation, og har nylig sluppet sin første biografi, «Det store bildet», ført i pennen av forfatter Jonas Forsang. I boken avslører hun nye detaljer om sykdommen.

Nå har karrierekvinnen derimot bestemt seg for å logge av fra jobb, og ta en velfortjent pause med et seks uker langt opphold i Mexico.

Dette deler hun i et Instagram-innlegg, som hun publiserte forrige uke. Der avslører hun bakgrunnen for pausen.

Skal hvile og lade opp

I innlegget skriver Gunhild Stordalen at det er greit å ta en pause, og trekker frem at «babyen» hennes, EAT, nå er blitt en raskt voksende femåring som ledes av et fantastisk team.

«Vår viktigste milepæl, EATs Lancet-rapport (som fastsetter vitenskapelige mål for et matsystem for mennesker og kloden), er godkjent for publisering og på vei», skriver Gunhild videre.

Hun takker også for alle de hjertevarmende ordene som har kommet hennes vei etter at «Det store bildet» ble utgitt. Deretter skriver hun at hun kommer til å ta en liten pause, der hun «slår opp» med PCen i seks uker.

Gunhild understreker videre at ektemannen, hotellkonge og gründer Petter Stordalen (55), kommer til å komme på besøk i løpet av oppholdet hennes i utlandet.

Formålet med oppholdet er at hun skal investere i sin egen helse, hvile og lade opp til de neste, store stegene som ligger foran henne og EAT.

«Jeg starter på et funksjonellmedisinsk institutt (en form for alternativ medisin, journ.anm.), hvor alle går rundt i bomullstøy og mobiltelefoner ikke er tillatt. Jeg er skeptisk, men åpen og klar for å utforske», avslutter 39-åringen innlegget med.

- Velfortjent pust i bakken

Medieansvarlig for Gunhild Stordalen i EAT, Dag Hvaring, bekrefter overfor Se og Hør at gründeren vil tilbringe de neste ukene på ferie.

- Etter en hektisk og innholdsrik periode vil hun ta seg en velfortjent pust i bakken og lade batteriene før den globale lanseringen av EATs Lancet-rapport denne vinteren.

Se og Hør har også vært i kontakt med Gunhild Stordalen, som ikke ønsker å kommentere noe ytterligere.

Saken fortsetter nedenfor.

Kjendisgallaen 2015: Gunhild Stordalen får prisen "Årets grønne pris", og mannen hennes Petter Stordalen mottar prisen på Chateau Neuf for henne. Vis mer Vis mer

Prøver ut alternative behandlinger

Gunhild Stordalen tilbringer i skrivende stund tiden på Sanoviv medisinske institutt, som ligger på stranden i Rosarito, i den meksikanske delstaten Baja California.

Gunhild har delt flere bilder fra oppholdet med følgerne sine på Instagram.

På et av bildene, publisert på Instagram Story, deler 39-åringen blant annet den strenge timeplanen fra det medisinske instituttet. Timeplanen inneholder alt fra personlig tid, tannlegetime og spabehandlinger, til legetimer og grønne juicer.

«Etter en uke med dager som dette, venter jeg fortsatt på at magien skal skje (noe som ikke er sikkert i det hele tatt, med tanke på at mye av det er alternative behandlinger uten noen bevist effekt) - men nå er det en uke igjen», skriver hun til bildet.

Gunhild har også delt bilder av maten hun spiser, og at hun prøver ut både oksygenmaske og trykkammer på det medisinske instituttet.

Saken fortsetter nedenfor.

Fikk svar på de nye prøvene

Gunhild har de siste årene vært gjennom to tunge og eksperimentelle behandlinger for den svært alvorlige sykdommen.

I et større intervju med Dagbladet i juni fortalte 39-åringen at dersom hun kom seg gjennom sommeren uten tilbakefall, var det større grunn til å tro at behandlingseffekten vil vedvare.

STØTTESPILLER: Hotellkongen Petter Stordalen og Gunnhild Stordalen giftet seg i 2010. Fire år senere fikk hun sjokkbeskjeden om at hun var syk med en uhelbredelig sykdom. Foto: Bjørnar Øvrebø / Pilar Forlag / NTB scanpix
STØTTESPILLER: Hotellkongen Petter Stordalen og Gunnhild Stordalen giftet seg i 2010. Fire år senere fikk hun sjokkbeskjeden om at hun var syk med en uhelbredelig sykdom. Foto: Bjørnar Øvrebø / Pilar Forlag / NTB scanpix Vis mer

- Jeg er en prøvekanin. De forventer ikke at det skal skje dramatiske ting i løpet av de neste månedene. Men som sagt, jeg har lært en ting: Helsen er «shaky». Jeg har en alvorlig sykdom som jeg er nødt til å leve med, og jeg vet jo at jeg ikke kommer til å være her for alltid. Men, det gjelder jo for oss alle, sa hun til avisen.

Overfor Dagbladet forklarte Gunhild at hun prøvde å rette fokus mot andre, viktige saker som opptok henne.

DIREKTE: Gunhild Stordalen åpner EAT Stockholm Food Forum. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

- Jeg kan ikke tenke på det. Jeg må tenke på de tingene jeg kan gjøre noe med. Jeg lever så sunt jeg kan og prøver å trene, spise bra, sove nok og ikke stresse for mye, selv om det er noe av det vanskeligste. Utover det tar jeg medisinene mine, går til kontroll og gjør de tingene jeg kan. (...), sa hun til avisen.

I sommer var 39-åringen tilbake i Amsterdam i Nederland på en 18-månederskontroll, og ifølge Dagbladet avslører hun i boken sin at prøvene var fine.

«Etterpå gikk jeg bortover korridoren, den som jeg hadde gått hundrevis av ganger, lent fremover, full av smerter. Nå gikk jeg helt fint, og følte meg sterk,» forteller Stordalen i boken.

Der forteller hun hvordan hun nå føler seg sterkere, og kan ta seg tid til å prioritere mer tid med Petter.

- DET GÅR LITT OPP OG NED: Petter Stordalen fortalte om kona Gunhilds sykdom da han gjestet «Skavlan» fredag 16. oktober i 2015. Video: NRK Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Satte opp en liste

I oktober 2016 fortalte hennes ektemann Petter Stordalen, at Gunhild ikke kommer til å få et langt liv.

Overfor Dagbladet Magasinet i desember fortalte 39-åringen at ekteparet hadde satt opp en liste over hva de ville gjøre, før hun dør. Blant annet hadde Gunhild en drøm om å eie en grand danois.

Mye har likevel blitt prioritert bort. 39-åringen har nemlig på tross av sykdommen valgt å fokusere på hjertebarnet EAT - noe Petter flere ganger har berømmet kona for.

- Arbeidet med EAT gir meg utrolig mye. Ifølge legene burde jeg tatt det med ro, men for meg er det å gjøre noe meningsfylt, og være med å bidra til forandring utrolig viktig. Jeg får også mye mer energi om jeg glemmer min egen tragedie og sykdom, sa Gunhild i et intervju med Expressen i fjor.

- Jeg har alltid følt at jeg har hastverk. Verden står overfor enorme utfordringer, og vi kan håndtere dem, men vi har ingen tid å miste. Etter at jeg fikk en dødsdiagnose stemplet i pannen, har jeg blitt enda mer utålmodig, sa hun til avisen.

LES OGSÅ: Gunhild Stordalen fikk lunsjbesøk av sitt store barndomsidol

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer