TJENTE RÅTT: Gutta i "Team Eckbo" tjente svært gode penger i 2007 og kan skilte med millionoverskudd.  Foto: Se og Hør, Tore Skaar
TJENTE RÅTT: Gutta i "Team Eckbo" tjente svært gode penger i 2007 og kan skilte med millionoverskudd. Foto: Se og Hør, Tore SkaarVis mer

Tar seg godt betalt

Humorkongene kan le hele veien til banken...

SEHER.NO: Latter har blitt stort i Norge, så stort at flere av Norges mest kjente komikere nå tjener rått på sine humorvirksomheter, skriver VG.

Og blant dem som tjener aller best på å få folk til å le, er da de fire "humorkongene" Espen Eckbo, Harald Eia, Atle Antonsen og Bård Tufte Johansen.

Ifølge VG skal "teamleder" Eckbo ha tatt ut hele 2,17 millioner kroner i utbytte fra sitt tv, film - og videoproduksjonsfirma i fjor. Komikerens selskap, EAE Holding AS, skal også ha økt omsetning fra 2,8 til 4,3 millioner.

Det er svært gode tider dersom yrket ditt er latter, med andre ord.

- Jeg har ingen grunn til å klage. Men 2008 kommer til å bli et mye dårligere år. Derfor er jeg nødt til å gå tilbake til jobben igjen. Jeg er, som du forstår mer, opptatt av humor enn regnskap, sier Eckbo til VG.

Men det er ikke bare teamlederen som tjener fett. Også Atle Antonsen kan skilte med en god inntektsøkning. Hans selskap Panface AS omsatte for 5,5 millioner og hadde et overskudd på 3,5 millioner første driftsår

Heller ikke Bård Tufte Johansen kan klage. Komikeren tjente 5,6 millioner og satt igjen med et overskudd på 4,7 millioner.

- Seegood AS er nystartet og vi har fått en fin start. Jeg legger ikke skjul på at målet for Seegood er å kjøpe opp Feelgood og Seefood (Giertsen og Eckbos selskaper). Det ligger litt frem i tid. Vi skal bygge stein på stein, men hvis de gode resultatene fortsetter kan jeg som Skiensgutt garantere at det skal flyte tømmer i Skienselva igjen, sier Johansen til VG.

Harald Eia på sin side tjente hele 4 millioner kroner i 2006, og selv om hans tall ikke er klare enda, er det ingenting som tyder på at komikeren tjente mindre i fjor etter suksessen med "Team Eckbo".  

Også Thomas Giertsen, samt Anne-Kat Hærland tjente gode penger i løpet av 2007, ifølge Dagbladet.

Giertsen tjente hele 4,5 millioner kroner, mens Hærland, som markerte året med å slutte i "Nytt på nytt", likevel tjente svimlende 7 millioner kroner.

Og mens komikerne kan more seg godt med sine penger, er det også andre tv-personligheter som kan det samme. Deriblant Fredrik Skavlan, som tjente 1,1 millioner, Hallvard Flatland med 6,24 millioner, Harald Rønneberg med 1,49 millioner og Thomas Numme med 1,3 millioner.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: - Ekstra joker tjente mest