Tar piller hver morgen

Eirik Newt fikk både hallusinasjoner og hørte rockemusikk i ørene ...

MATCH: Eirik giftet seg med kona Jorunn i 2004. Ifølge han, er de er skikkelig nerdepar. Foto: Tore Skaar, Se og Hør
MATCH: Eirik giftet seg med kona Jorunn i 2004. Ifølge han, er de er skikkelig nerdepar. Foto: Tore Skaar, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: De siste fredagskveldene har TV 2-seerne fått se den sympatiske forfatteren og astrofysikeren svinge seg i "Skal vi danse" - men Eirik Newth (42) innrømmer ovenfor Se og Hør at han føler seg som outsideren blant konkurrentene.

- Vi var på nippet til å ryke forrige fredag - så her må det jobbes steinhardt. Målet vårt er naturligvis å komme så langt som mulig, sier Eirik optimistisk til bladet.

SE OG HØR HER: "Skal vi danse?"-gjengen i Tusenfryd!

Da Eirik var 17 år, trodde han at noe var forferdelig galt. - Jeg fikk hallusinasjoner og hørte rockemusikk. Like før jeg besvimte var det som et grønt romvesen kom foran øynene mine, og ropte navnet mitt.

Selv om han rakk å legge seg ned hver gang før han besvimte, var han veldig redd da han ble innlagt på Rikshospitalet for å bli undersøkt. - Legene konstaterte etter hvert at jeg hadde blitt rammet av epilepsi.

LES OGSÅ: Tone Damli Aaberge syns dansepartneren er fantastisk!

Eirik forteller at han nå har lært seg å leve med sykdommen, og at han ikke tenker mer over den, enn at han tar noen små, rosa piller hver morgen. - Jeg har faktisk ikke hatt anfall på 15 år, sier Eirik smilende.

Han sier også at han ser på seg selv som en ekte nerd - og at han er stolt av det!

- Det er mye lettere å være nerd i dag, enn det var på 70-tallet, sier han, og forteller om da han gikk i 5. klasse og følte seg som en outsider. - Vi var en liten gjeng med outsidere som holdt sammen. Samtidig har jeg alltid hatt det i kjeften, og har aldri vært redd for å svare, ler Eirik.

SE HER: Steffen Tangstad snakker ut om sorgen og tapet.

I "Skal vi danse?" har Eirik blitt hardt trent av dansetrener Therese Cleve (28). Sammen har de fått en veldig god kjemi. - Therese er utrolig dyktig. Når vi jobber så tett sammen blir vi naturligvis veldig godt kjent, sier Eirik - mens Therese smilende legger til:

- Jeg blir naturligvis frustrert på hans vegne, men Eirik er så ivrig. Jeg har sett enorme fremskritt. Første gang vi møttes klarte han bare en armheving. Nå tar han tre ganger ti repetisjoner ...

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer