MED PAPPA PÅ JOBB: – Sara Margrete må være med meg på jobb de siste dagene før jul, før jeg går ut i pappaperm, sier Knut Arild Hareide. Foto: Morten Eik/Se og Hør
MED PAPPA PÅ JOBB: – Sara Margrete må være med meg på jobb de siste dagene før jul, før jeg går ut i pappaperm, sier Knut Arild Hareide. Foto: Morten Eik/Se og HørVis mer

Tar pappaperm i januar

Knut Arild Hareide feirer sin første jul som far, og går rett ut i pappaperm etter juleferien.

SEOGHØR.NO: Julen i år blir ekstra spesiell for KrF-leder Knut Arild Hareide (41). Den sympatiske partilederen ble far til Sara Margrete (8 md.) i april, og dette blir hans første jul som pappa!

– Det å bli pappa har vært en berikelse i livet mitt, og det har vært mer stas enn jeg hadde trodd, sier en blid Knut Arild til Se og Hør.

Nå ser partilederen fram til tid sammen med kona Lisa Maria Larsen (29) og datteren, for det har det ikke vært mye av dette året.

– Dårlig samvittighet.

– Dette har mildt sagt vært et begivenhetsrikt år. Jeg er blitt pappa, vi holder på å bygge hus, det har vært valgkamp – og på toppen av det hele har vi sittet i regjeringssonderinger.
Tiden borte fra familien, har gitt 41-åringen dårlig samvittighet.

– Jeg føler at jeg har sett Lisa og Sara Margrete altfor lite i det siste, og mye av ansvaret har falt på Lisa, og derfor har jeg hatt veldig dårlig samvittighet som pappa, og ektemann.

FORELDRE: Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria ble foreldre i april. Denne julen blir helt spesiell for ekteparet - det er den første som foreldre! Foto: Jonas Frøland
FORELDRE: Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria ble foreldre i april. Denne julen blir helt spesiell for ekteparet - det er den første som foreldre! Foto: Jonas Frøland Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Julen i år skal Knut Arild, kona og datteren feire to steder. Først drar de til Moi på Sørlandet for å feire med konas familie, før de reiser til Bømlo for å feire med Knut Arilds foreldre.

– Jul for meg er at det er en fantastisk høytid som kombinerer de tingene jeg brenner mest for; tid med familien, og troen. Jeg tror faktisk aldri jeg har gledet meg så mye til jul som det jeg har gjort i år, sier han med et bredt glis.

 
Datteren med på jobb

Men først venter noen hektiske dager på kontoret på Stortinget, før julefreden senker seg over KrF-lederen.

– Lisa er ferdig med mammapermisjonen sin, og er tilbake på jobb. Derfor må Sara Margrete være med meg på jobb de siste dagene før jul. Men det gjør ingenting, for folk blir veldig positive når hun er med på møter, sier Knut Arild.

Rett ut i pappaperm

Etter den etterlengtede juleferien, går Knut Arild rett ut i 12 ukers pappapermisjon.

– Det er to uker mer enn hva Erna anbefaler. Jeg gleder meg veldig til å få tid sammen med Sara Margrete. Vi skal være masse i Oslo, og jeg har planer om å koble masse av fra politikken. Svigermor har gitt meg et skinn til å ha i pulken, så jeg satser på godt skiføre slik at vi kommer oss ut i frisk luft, sier Knut Arild.