Tar oppgjør med TV-teamet

«71»-deltager kritisk til hvordan sikkerhetsteamet håndterte dramatisk situasjon...

KNALLHARD TUR: De 11 gjenværende deltagerne i «71 Grader Nord» måtte gå over isbreen Folgefonna i kraftig vind, bitende kulde og tåke. Flere av deltagerne gråt av redsel og hyperventilerte underveis. Foto: TVNorge
KNALLHARD TUR: De 11 gjenværende deltagerne i «71 Grader Nord» måtte gå over isbreen Folgefonna i kraftig vind, bitende kulde og tåke. Flere av deltagerne gråt av redsel og hyperventilerte underveis. Foto: TVNorge Vis mer
Se «71 grader nord»-deltagerens oppgjør med TV-teamet nederst i saken!

SEHER.NO: Etter en svært dramatisk tur over isbreen Folgefonna under mandagens episode av «71 Grader Nord», var det Christian Otter som måtte forlate den tøffe ferden mot Nordkapp.

Under det som kanskje er tidenes tøffeste oppdrag i «71 Grader Nord» var det flere av deltagerne som gråt og hyperventilerte, og enkelte opplevde turen som så krevende at de fryktet for sine liv.

- Faktisk fryktet vi at vi kom til å dø inne på vidda. Det er jo overgående. Men på bakgrunn av det man har opplevd før, er man så sliten at man lar de tankene komme, forteller Gøril Aas Hustad til Seher.no om den krevende turen.

Underveis i oppdragene blir realitydeltagerne fulgt av et sikkerhetsteam som skal sørge for at ingen utsettes for fare. Nå slår Gøril tilbake mot sikkerhetsteamet, og mener de burde ha gjort en bedre jobb under turen over Folgefonna.

- Jeg synes oppbackingen fra sikkerhetsteamet var litt dårlig. Vi gikk i taulag, hadde store skibriller på, masse luer og hetter og hørte ingenting annet enn vinden. Når du ikke hører noe blir du veldig frustert. Man tenker mange tanker og får aldri noen beskjeder, sier Gøril til Seher.no.

- Vi fikk ikke vite hvor langt det var igjen. Så kommer det en melding om at det er 300 meter igjen, og etter det går man i en og en halv time uten å komme frem. Da blir man veldig frustrert og tenker at hvis man stopper å gå, dør man.

Under det krevende oppdraget var det ifølge deltagerne ikke mulig å bli reddet av helikoptermannskap, og enkelte av deltagere lurte på om de noen gang ville komme ut av situasjonen i live.

Erlend Rønning forteller at han synes sikkerhetsteamet tok kontroll over situasjonen, men også han mener produksjonen kunne ha vurdert å håndtere den dramatiske turen annerledes.

- Selvfølgelig kan man stille spørsmålstegn ved om man kanskje burde ha slått opp nødevakuering og funnet et sted man kunne ha slått opp lavoen og fått hvile mens man ventet på at vinden og tåka hadde løyet. Det gikk heldigvis bra, men det kunne ha gått skikkelig ille, sier Erlend Rønning til Seher.no.

Gøril Aas Hustad mener sikkerhetsteamet hadde spart deltagerne for mye frustrasjon gjennom tydeligere kommunikasjon.

- De kunne kanskje ha gått frem og tilbake langs deltagerne og gikk beskjeder så alle fikk dem. Det er vår feil også at vi ikke bringer meldingene videre, men vi kunne vel ha unngått mye frustrasjon gjennom tydeligere info, sier Gøril til Seher.no.

TvNorges pressesjef Ingerid Medhus sier til Seher.no at produksjonen forsikrer seg underveis om at deltagerne blir orientert om viktige beskjeder, men understreker at oppdraget over Folgefonna var en spesielt tøff tur.

- Denne turen var tøff og hard, og været var absolutt ikke på vår side. Men på hvert slikt oppdrag er det med et sikkerhetscrew med lege. Under hele turen ble det kontinuerlig vurdert om det var forsvarlig å fortsette oppdraget. Sikkerhetscrewet, som har jobbet med «71 Grader Nord» i alle år, vurderte det slik at det var best å fortsette, sier TvNorges pressesjef Ingerid Medhus til Seher.no.
 
«71 Grader Nord» ser du på TVNorge mandager klokka 20.30.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Denne Jakten-jenta falt for 71-kjekkas 


Se «71»-deltagernes tanker om sikkerheten her:
[obj:media:9088]