Tar oppgjør med Farmen-gjengen

- De var som noen egoistiske sutreunger, mener Tone Gudrun Fjalestad.

KRITISK: - Jeg savner det at man står sammen om å drive en gård, istedet for at man skal stå sammen for å drive hverandre hjem, sier Tone Gudrun Fjalestad til Seher.no. Foto: TV 2
KRITISK: - Jeg savner det at man står sammen om å drive en gård, istedet for at man skal stå sammen for å drive hverandre hjem, sier Tone Gudrun Fjalestad til Seher.no. Foto: TV 2 Vis mer
SEHER.NO: Onsdag er det klart for nok en episode av TV 2-programmet «Farmen», som hele våren først og fremst har vært preget av intriger, og ikke alt for mye som har med gårdsdrift å gjøre.

Tone Gudrun Fjalestad (31), som fortsatt er med i programmet, er meget kritisk til oppførselen til flere av årets deltagere.

- Hvor blir det av gårdsaspektet oppe i det hele? I steden endte alt i intriger. "Gjør det selv!" er mottoet mitt, folk må ikke være redde for å ta i et tak. En god del av deltagerne var som noen egoistiske sutreunger, som heller burde brettet opp ermene og tatt tak, sier hun til Seher.no.

Fjalestad reagererer spesielt på at den til tider nesten fraværende ideen om å ta vare på dyrene på gården. Akkurat det synes 31-åringen er rart, ettersom dette tross alt er en stor del av hele «Farmen»-konseptet.

- Jeg savner det at man står sammen om å drive en gård, istedet for at man skal stå sammen for å drive hverandre hjem. Flere var redde for sin egen styrke, at man skulle holde til en eventuell kamp. I egoistens sirkel glemte man folk rundt seg og ikke minst dyrene. Det var en veldig egoistisk tankegang.

Tone Gudrun er spesielt kritisk til innsatsen til spesielt to personer som var med å skulle drive gården.

- Egentlig har jeg ikke veldig lyst til å henge ut noen. Men i forhold til dyrene følte jeg at det bare var jeg, Lillian, Linn Hege og til dels Geir som tok tak. Leif Birger på sin side var vel innom fjøset en halvtime den første uka, og det var det. Han ville heller snekre. Eirik skulle også være ute med dyra, men kom seg aldri opp. Både Leif Birger og Eirik var fraværende.

Og:

- Hvis jeg hadde vært i fjøset, tar jeg det som en selvfølge at de andre for eksempel gir kaninene vann. Folk ville lære å melke, men etter en halvtime var det liksom over. Og hvis ikke jeg hadde gjort det, er jeg sikker på at kuene ville stått til ti om morgenen med sprengte jur. Det kaller dyrefoskjømmelse, mener Fjalestad.

«Farmen»-deltageren forteller at kaninene kunne stå til langt på dag uten vann. Hun understreker derimot at hun ikke tar dette opp av bitterhetsmessige årsaker eller noe som ligner på noe slikt.

- Jeg synes bare at folk bør få øynene opp, og ta seg tid til å ta vare på dyr og folk. Enkelte går fra sengene sine om morgenen uten å tenke på hvem som har tatt seg av dyrene. Og man kan ikke velge selv når det passer å stelle med dem, dyrene har sine egne rutiner, sier hun.

Til Seher.no legger ikke Leif Birger Mækinen skjul på at han ikke fattet den store interessen rundt dyreholdet på Tranøya.

- Jeg var med på vannbæringen den første uka, og satt vel med den oppfatningen at det var andre folk som drev med dyrene. Jeg kunne jobbe med ting som de andre ikke kunne gjøre, derfor så jeg heller ikke noe poeng i å ta meg av dyrene - som andre var bedre på, mener han.

- Hva tenker du om kritikken som nå kommer fra «Farmen»-konkurrenten?

- Når Tone sier at jeg ikke var interessert i dyrene, så har hun nok rett i det, innrømmer Leif Birger Mækinen.

«Farmen» ser du på TV 2 mandag, onsdag og lørdag kl. 20.00. Se Seher.nos TV-guide her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901. 

LES OGSÅ:  Hun fikk fullstendig panikk