GIR SEG: Christer Falck legger karrieren på hylla. Foto: NTB Scanpix
GIR SEG: Christer Falck legger karrieren på hylla. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Christer Falck:

Tar kraftig oppgjør

- Det er kanskje greit å gi seg før det går helt gæærnt, skriver Christer Falck.

Publisert

«Takk for meg», skriver tv-profil Christer Falck (50) innledningsvis på Facebook tirsdag kveld. I samme innlegg tar han et kraftig oppgjør med musikkbransjen og slipper bomba om at han legger karrieren på hylla, både når det gjelder plateselskapet C+C Records og bokforlaget Falck Forlag.

«Jeg ble 50 år i august, og omtrent samtidig som Platekompaniet gikk ut med nyheten om å gå fra 11 til 3 butikker, tenkte jeg at det kanskje er greit å gi seg før det går helt gæærnt. For det gjør det», skriver han videre.

Falck legger ikke skjul på at det er vanskelig å tjene penger som musiker i Norge. Han har gitt ut over 100 plater, men ifølge 50-åringen er ikke dette i nærheten av godt nok.

«Og selv med stor katalog, forsvinner brorparten til grådige teleselskaper og plattformeiere. Alle oss andre jobber mot klokka og i et evig håp om at Kulturrådet skal forbarme seg over oss. Foran hver tilslagsrunde svettes det og soves dårlig. Støtteordningene i Norge er dessverre ikke lagt opp til at man skal jobbe grundig med artister eller utgivelser, men heller bare spy ut enorme mengder av musikk som ikke selger og håpe på publiseringsstøtta - plateselskapenes livbøye - fra gang til gang», fortsetter han.

Falck skriver videre at denne måten ikke fungerer og at det de siste åra så godt som har blitt ingen uttelling. 50-åringen mener at det han driver med, ikke passer inn.

I samme Facebook-innlegg avslører tv-profilen at også bokforlaget hans skrinlegges.

«80 bøker på 10 år holdt. Mange av dem kritikerfavoritter og snakkiser, men hva hjelper det når man ikke får dem inn i butikk. Jeg ble advart mot bokbransjen da jeg startet, men tenkte ikke at det skulle være en så umulig kamp. En god bok er en god bok, og får den nok presse så skal den normalt sett selge. I bokbransjen funker det ikke sånn».

Til tross for at karrieren nå legges på hylla, forsikrer Falck følgerne sine om at han vil fullføre alle påbegynte prosjekter.

LES OGSÅ: Stordalen-barnas formue i taket

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer