«Kongen befaler»:

- Tar ikke imot råd

Ser frem til å være tilbake som programleder.

NY JOBB: Bård Ylvisåker gleder seg til rollen som kongen i «Kongen befaler» Frem til nå har rollen tilhørt Atle Antonsen. Foto: Gorm Kallestad / NTB
NY JOBB: Bård Ylvisåker gleder seg til rollen som kongen i «Kongen befaler» Frem til nå har rollen tilhørt Atle Antonsen. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DRAMMEN (Se og Hør): Det er duket for en ny sesong av humorprogrammet «Kongen befaler» hvor norske kjendiser og komikere skal konkurrere i ulike oppgaver.

Den som vinner får med seg en byste i gull av programleder - som til nå har vært Atle Antonsen (53).

DETALJ: Reality Awards møtte Olli Wermskog som kunne dele en spesiell detalj fra «Kongen befaler». Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards Vis mer

I den syvende sesongen er Antonsen imidlertid byttet ut med Bård Ylvisåker (40).

Se og Hør var i Drammen i anledning humorprogrammets pressetreff, hvor den flunkende nye programlederen også var til stede. Han kunne fortelle at han alltid vurderer å takke «nei» når han får et tilbud, men at det denne gangen fristet litt mer.

- Her veide tydeligvis «ja» tyngre enn «nei», så det ble «ja». Men det er fordi jeg føler jeg er litt med i familien allerede. Jeg var jo med på å sette opp første sesong og var også deltaker da. Det var derfor ikke en vanskelig avgjørelse, sa Ylvisåker, og la videre til:

- Jeg synes bare det er kjempegøy, og jeg elsker programmet. En topp jobb.

NAVLERING: I «Kongen Befaler» går ofte deltakerne langt for å vinne konkurransene. Denne gangen er det Kristoffer Olsen som virkelig går den ekstra milen. Video: Discover+ /Rød Løper Vis mer

- Ligner ikke

- Har du mottatt noen råd fra Atle før du gikk i gang?

- Nei, jeg tar ikke imot råd. Jeg har blitt 40 år og «mann 40» tar ikke imot råd, vi gir råd, fleipet den ferske «kongen».

Ylvisåker sa seg imidlertid enig i at det er store sko å fylle, etter at Antonsen har sittet på tronen de første seks sesongene. Likevel tror han det viktigste er at han ikke prøver å være som forgjengeren, men heller finne sin egen måte styre showet på.

- Jeg landet vel på at jeg må bare gjøre dette som om det er sesong én og at det ikke har vært noen andre sesonger. Jeg skal ikke ligne på Atle, og jeg ligner ikke på han heller så det er jo fånyttes.

- Jeg syntes han var dødsflink så det får bare være sin egen saga.

IRRITERER: «Kongen Befaler» er tilbake med nye kjendiser som skal kjempe om tronen. Det tar Espen Eckbo og Kristoffer Olsen på alvor. Reporter: Thea Hope. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

- Ikke vanskelig

Kongens jobb i programmet er å bedømme og gi deltakerne poeng ut ifra hvordan de leverer i de ulike oppgavene, noe komikeren mente ikke er en spesielt vanskelig jobb.

- Altså, dette er ikke et skuespill. Dette er jeg som ser på videoer også reagerer jeg som jeg reagerer. Hvis det er morsomt så ler jeg, og hvis det er drit så sier jeg «dette var drit» - så det er ikke kjempevanskelig. Dette konseptet kan man liksom hoppe inn i, det handler mer om man passer til det.

- Hvis folk synes det er dritt så får jeg bare ta hatten min å gå, men foreløpig så koser jeg meg på jobb.

Ylvisåker har som nevnt selv vært deltaker, i tillegg til at han er en av eierne av produksjonsselskapet Concorde, som produserte premieresesongen av programmet.

UPS: «Kongen befaler» er godt i gang, og på spørsmål om hvem som blir kansellert av årets gjeng, er alle enige om én. Reporter: Thea Hope. Video: Klaus Fjellro/ Rød Løper Vis mer

Trakk seg

Antonsen trakk seg fra jobben etter at det i november ble kjent at han var anmeldt av Sumaya Jirde Ali (25) for rasisme. Riksadvokaten valgte i januar å henlegge saken mot Antonsen.

- Atle Antonsen trekker seg fra ny sesong av «Kongen befaler», og en nyinnspilt julespesial av programmet vil ikke sendes som planlagt, uttalte Hanne McBride, kommunikasjonsdirektør i Discovery, den gang.

FERDIG: Atle Antonsen valgte å trekke seg som programleder. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
FERDIG: Atle Antonsen valgte å trekke seg som programleder. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

- Atle har vært åpen med oss og offentligheten om at han ønsker å ta noen nødvendige runder med seg selv. Vi er enige om at det ikke er riktig at han samtidig er på jobb for oss, og at jobben med å finne ny programleder for vårens sesong av «Kongen befaler» nå påbegynnes, sa hun videre.

VONDT: Det blir vondt når deltakerne i «Kongen befaler» skal prøve å bli den kuleste. Og dommerne? Fire unger på 11 år. Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken / Rød Løper Vis mer

Slet som deltaker

Det ble altså Ylvisåker som fikk æren av å være den nye «kongen».

- Dette gleder jeg meg til. Jeg har slitt massevis som deltaker i dette programmet og gleder meg til å endelig bare sitte der i gullstolen og være småsur og vanskelig. Også skal jeg forsøke å trimme omsorgsgenet hardt, fordi jeg vet godt hvordan det føles å være ivrig og ydmyk deltaker i programmet, sa han da nyheten om jobbskiftet ble kjent.

Deltakerne i den syvende sesongen er Leo Ajkic (39), Vidar Magnussen (45), Hani Hussein, Karin Klouman og Lars Berrum (36). Olli Wermskog (37) vil fortsette som «kongens» trofaste assistent.

LES OGSÅ: - Det jeg må betale for å leve

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer