Angelina Jolie og Brad Pitt:

- Tar ikke hensyn

Feiden mellom det tidligere stjerneparet er langt fra over.

KRANGLER: Angelina Jolie og Brad Pitt er uenige om hvem som skal ha barna. Her er de sammen i 2012. Foto: Dave Allocca / Starpix / Shutterstock Editorial / NTB
KRANGLER: Angelina Jolie og Brad Pitt er uenige om hvem som skal ha barna. Her er de sammen i 2012. Foto: Dave Allocca / Starpix / Shutterstock Editorial / NTB Vis mer
Publisert

Den bitre skilsmissestriden mellom Angelina Jolie (45) og Brad Pitt (57) ser ut til å aldri ta slutt. De tok ut skilsmisse i 2016, og tre år senere ble den sluttført.

Likevel krangler det tidligere stjerneparet fortsatt om hvem som skal ha ansvaret for de seks barna Maddox (19), Pax (17), Zahara (16), Shiloh (14) og tvillingene Knox og Vivienne (12).

I mars hevdet Jolie at hun har bevis for at eksmannen er voldelig, og trakk ham derfor for retten for å få større forsørgeransvar for barna. I rettspapirene den gang kom det også frem at barna deres selv ville vitne i saken.

GJENFORENT: Jennifer Aniston og Brad Pitt gjenforenes for første gang på skjermen siden 2001. Vis mer

Nå hevder imidlertid Angelina Jolie at dommeren i saken, John Ouderkirk, nekter å la barna vitne, skriver nyhetsbyrået AP. Skuespilleren sier at barna sitter på bevis som er relevante å høre før en avgjørelse tas, uten at det er kjent hva de aktuelle bevisene skal være.

Ifølge AP ønsker seksbarnsmoren nå å få Ouderkirk fjernet som dommer.

- Utelukket bevismateriale

«Dommer Ouderkirk nektet Ms. Jolie en rettferdig rettssak, og utelukket bevismateriale som var relevante for barnas helse, sikkerhet og velferd, bevis som er avgjørende for saken hennes», heter det i et dokument fra retten i California.

Skuespilleren mener også at dommeren ikke har tatt tilstrekkelig hensyn til at det ikke er til barnets beste å vokse opp med en person som har en forhistorie med vold i hjemmet.

SLAKT: Da det var duket for den 93. Oscar-utdelingen i Los Angeles fikk tidligere Oscar-vinner Brad Pitt i oppgave å presentere beste kvinnelige birolle under prisfesten, og en detalj gjorde at han fikk slakt på Twitter. Video: Se og Hør Vis mer

Hva disse anklagene konkret dreier seg om, er ikke kjent. Brad Pitt er også frikjent for tidligere anklager mot barnemishandling. Rett før skilsmissen i 2016 ble Pitt anklaget for å ha vært voldelig mot eldstesønnen Maddox på et privatfly fra Frankrike til USA.

Jolie hevder videre at dommeren nekter å lytte til de mindreårige barnas erfaringer, og viser til en lov i California som sier at alle barn over 14 år bør få anledning til å vitne dersom de ønsker det. Vi har en tilsvarende ordning i Norge.

Vil anke

Brad Pitts advokater kommenterer saken slik:

«Ouderkirk har gjennomført en omfattende prosedyre de siste seks månedene, på en grundig og rettferdig måte, og har kommet til en foreløpig avgjørelse basert på fortellinger fra eksperter og vitner».

Pitts advokatteam uttaler videre at Jolies forklaring mangler troverdighet på flere sentrale punkter, og at den nåværende ansvarsfordelingen om barna må endres til det som er det beste for dem.

OVERRASKELSE: Det blir tårer og klemming når superstjernen Brad Pitt overrasker sin venn og stylist gjennom 30 år, Jean. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

Ifølge rettsdokumenter vil Jolie anke avgjørelsen dersom det er dommer Ouderkirk som fatter beslutningen, skriver AP. Stjernen mener han har «upassende forretningsforbindelser» med en av eksmannens advokater.

En rekke dokumenter i saken er unntatt offentlighet, og det er derfor ikke helt klart hva Pitt og Jolie krever på hver sin kant. Da skilsmisseprosessen startet, ønsket Pitt delt omsorg, mens Jolie ønsket at barna skulle tilbringe mer enn halvparten av tiden hos henne.

LES OGSÅ: - Selger million-gaven fra eksen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer