Agna Hollekve:

Tar grep: - Ikke de samme kreftene lenger

Den tidligere «Farmen»-deltakeren sliter fortsatt etter å ha blitt bitt av flått under innspillingen. Nå, drøye tre år etterpå, ser hun seg nødt til å ta grep.

DELVIS LAMMET: Agna Hollekve ble bitt av flått på «Farmen», fikk lammelser i ansiktet - og fikk seinere påvist borreliose. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
DELVIS LAMMET: Agna Hollekve ble bitt av flått på «Farmen», fikk lammelser i ansiktet - og fikk seinere påvist borreliose. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

For drøye tre år siden var Agna Hollekve (50) én av de store profilene i TV 2-programmet «Farmen». Oppholdet på gården fikk den gang en brå vending etter at hun ble bitt av flått, som førte til at hun plutselig fikk lammelser i store deler av ansiktet.

Uten å vite hvorfor, ble nemlig Hollekve brått i veldig dårlig form. Selv trodde hun det skyldtes stress, men da hun fikk problemer med å spise, ble det slått full alarm i «Farmen»-produksjonen.

Hun ble sendt til Skien sykehus, der hun fikk påvist borreliose.

Ifølge Norsk Helseinformatikk er borreliose en infeksjonssykdom som overføres til mennesker ved flåttbitt. Bare to av 100 bitt fører til sykdom, men de som rammes kan få kroniske plager uten rett behandling.

ALVORLIG: «Farmen»-deltakeren Agna Hollekve forteller om en dramatisk hendelse på gården, som gjorde at hun måtte fraktes til sykehus. Video: Rød Løper Vis mer

- Må ta grep

I august i fjor kunne den nå 50 år gamle eks-«Farmen»-deltakeren overfor Se og Hør heldigvis melde at det går mye bedre med henne. Men det tok lang tid å komme dit.

- Jeg var rufsete lenge. Jeg satt i en stol hele vinteren før jeg kom til hektene igjen. Det var noe ordentlig dritt, sa hun den gang.

SELGER: Agna Hollekve tar grep, og selger denne gården i Sogndal. Foto: Flugheim Foto
SELGER: Agna Hollekve tar grep, og selger denne gården i Sogndal. Foto: Flugheim Foto Vis mer

Nå, nesten tre år etter, er ikke Hollekve lenger plaget fysisk. Men på det psykiske plan er det verre stilt.

- Jeg er ikke i den formen jeg var i før jeg reiste inn på «Farmen», det er det i hvert fall ingen tvil om, forteller hun til Se og Hør.

Hun understreker at hun ikke med hundre prosent sannsynlighet kan påstå at det er borreliosen som gjør at formen er som den er.

- Jeg blir jo eldre jeg også, men jeg synes likevel det er rart at jeg aldri har kommet meg tilbake der jeg var. Jeg har ikke den energien i kroppen lenger.

Hun fortsetter:

- Men greit nok, jeg må bare innse alt og ta grep deretter. Derfor har jeg bestemt meg for å lage et lettere liv for meg selv. Jeg har ikke lenger den arbeidskapasiteten jeg en gang hadde.

BÆSJ, TISS OG PROMP: «Farmen»-paret vekker reaksjoner med sin barnslige humor. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

Selger gård til 22,5 mill.

Det verste er mørke tanker, mener hun.

- Ja, jeg ser mer og mer svart på ting. Tidligere har jeg alltid sett lyst på alt. Uansett hva det har vært, har jeg tenkt at dette skal jeg få til. Nå lurer jeg heller på hvordan i alle dager jeg skal få til det eller det. Jeg har ikke de samme kreftene lenger, bedyrer hun.

FEIRET VINNEREN: Erik Rotihaug vant «Farmen» i 2019. Agna Hollekve kom på tredjeplass. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
FEIRET VINNEREN: Erik Rotihaug vant «Farmen» i 2019. Agna Hollekve kom på tredjeplass. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Det får store konsekvenser for Hollekve, som nå har lagt gården sin i Sogndal ut for salg. Prisantydning: 22,5 millioner kroner.

Gården innbefatter to hus og ett driftshus. Nærmeste nabo er Sogndal skisenter.

Krever ingen erstatning

Grunnen er enkel - hun føler seg helt nødt til det.

- Jeg føler meg nødt til det, siden jeg ikke har den samme kapasiteten til vedlikehold. Det blir for mye for meg. Jeg har bygd denne gården opp helt fra null til det den er i dag, så nå håper jeg at jeg når ut til én som ser mulighetene og ikke bare problemene. Jeg føler jeg må ta grep, sier 50-åringen, som for litt siden kjøpte seg et annet hus - et lite «krypinn».

DØDSBUDSKAP: Maymona trekker seg fra «Farmen» etter å ha fått høre om farens dødsfall. Bilder: TV 2. Video: Rød Løper. Vis mer

Hun har aldri vært inne på tanken om å kreve erstatning fra TV 2, selv om «Farmen»-innspillingen skulle vise seg å bli skjebnesvanger.

- Nei, nei, og det kommer ikke i helsike til å skje heller! Men ja, det er kjipt å bli rammet av dette. Da jeg fikk konstatert dette flåttbittet tenkte jeg: «Ja ja, da får jeg i det minste medisin og en sikkerhet for å bli bedre», men slik gikk det neimen ikke, sier hun.

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, synes det er trist at Hollekve fortsatt sliter etter flåttbittet under «Farmen»-innspillingen.

- Agna fikk medisinsk oppfølging da dette skjedde under «Farmen»-opptakene i 2019, og representanter fra produksjonen hadde noe kontakt med henne en tid etter innspillingen. Det er leit å høre at hun ikke har det bra, men vi håper at hun blir bedre og ønsker henne alt godt, sier han til Se og Hør.

LES OGSÅ: Etter ulykken: - Kjenner fremdeles smerte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer