Agna Hollekve:

Tar grep: - Ikke de samme kreftene lenger

Den tidligere «Farmen»-deltakeren sliter fortsatt etter å ha blitt bitt av flått under innspillingen. Nå, drøye tre år etterpå, ser hun seg nødt til å ta grep.

DELVIS LAMMET: Agna Hollekve ble bitt av flått på «Farmen», fikk lammelser i ansiktet - og fikk seinere påvist borreliose. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
DELVIS LAMMET: Agna Hollekve ble bitt av flått på «Farmen», fikk lammelser i ansiktet - og fikk seinere påvist borreliose. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

For drøye tre år siden var Agna Hollekve (50) én av de store profilene i TV 2-programmet «Farmen». Oppholdet på gården fikk den gang en brå vending etter at hun ble bitt av flått, som førte til at hun plutselig fikk lammelser i store deler av ansiktet.

Uten å vite hvorfor, ble nemlig Hollekve brått i veldig dårlig form. Selv trodde hun det skyldtes stress, men da hun fikk problemer med å spise, ble det slått full alarm i «Farmen»-produksjonen.

Hun ble sendt til Skien sykehus, der hun fikk påvist borreliose.

Ifølge Norsk Helseinformatikk er borreliose en infeksjonssykdom som overføres til mennesker ved flåttbitt. Bare to av 100 bitt fører til sykdom, men de som rammes kan få kroniske plager uten rett behandling.

- Må ta grep

I august i fjor kunne den nå 50 år gamle eks-«Farmen»-deltakeren overfor Se og Hør heldigvis melde at det går mye bedre med henne. Men det tok lang tid å komme dit.

- Jeg var rufsete lenge. Jeg satt i en stol hele vinteren før jeg kom til hektene igjen. Det var noe ordentlig dritt, sa hun den gang.

Nå, nesten tre år etter, er ikke Hollekve lenger plaget fysisk. Men på det psykiske plan er det verre stilt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer