«Debatten» på NRK:

Tar grep etter Märtha-nei

Skifter tema.

NY PLAN: Fredrik Solvang og NRK måtte endre plan. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
NY PLAN: Fredrik Solvang og NRK måtte endre plan. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag formiddag meldte NRK at prinsesse Märtha Louise (51) avlyste kveldens «Debatten»-sending med Fredrik Solvang (45).

Intervjuet skulle gå direkte tirsdag kveld, men ble altså avlyst samme dag.

- Det er ikke så mye mer å si enn at jeg er skuffet over det, vi hadde en avtale som jeg gledet meg veldig til. Men jeg har full forståelse for at hun står i en belastet situasjon, fortalte Solvang til Se og Hør.

Avlysningen kom kort tid etter prinsessens mye omtalte SKUP-intervju. Fredag i forrige uke var hun nemlig gjest under journalistkonferansen Skup i Tønsberg.

Med et symboltungt hvitt flagg i hånden entret hun scenen, som for å erklære våpenhvile med de 600 journalistene i salen. Så kom hun med kraftig kritikk av norsk presse.

Det var Mads A. Andersen, TV-sjef i Aller Media, eierselskapet til Dagbladet, som gjorde intervjuet med prinsessen. I kjølvannet av intervjuet oppsto det en ordkrig mellom Märtha Louise og Andersen.

Sistnevnte mente på sin side at han ikke kom til med de spørsmålene han hadde og at han «ble en statist for hennes raljering». Prinsessen mente at hun ble møtt med «latterliggjøring og hersketeknikker».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer