GLITRET: De fleste var enig i at Melania Trumps glitrende drakt fra Michael Kors var fin. Det som har fått enkelte til å reagere, er anledningen hun valgte å bruke det på. Foto: NTB scanpix
GLITRET: De fleste var enig i at Melania Trumps glitrende drakt fra Michael Kors var fin. Det som har fått enkelte til å reagere, er anledningen hun valgte å bruke det på. Foto: NTB scanpixVis mer

Førstedamen får kritikk for antrekket:

Tar førstedamen i forsvar etter paljettkritikken: - Stakkars Melania

Det glitrende antrekket falt i god jord hos de aller fleste. Hvor det ble brukt har derimot fått flere til å reagere. 

Natt til onsdag holdt USAs 45. president, Donald Trump, sin første tale til Kongressen. Det var delte meninger i salen under appellen, med jublende republikanere på en side og tilbakelente demokrater på den andre.

Ivanka Trumps kjole til 40 000 kroner ligner ifølge kritikerne på noe helt annet

I talen snakket han blant annet om det å fordømme hat og ondskap, og gikk også inn på hvordan hans økonomiske reform vil fungere. Talen fikk blant annet oppmerksomhet for et øyeblikk der han hedret en fallen soldat, som fikk en enke i salen til å ty til tårene.

Mens salens øyne var rettet mot presidenten, sto hans kone, landets førstedame Melania Trump, på sidelinja. Det har vært knyttet mye forventninger til hvordan hun skulle takle rollen som førstedame, spesielt siden hun ikke bor i Det hvite hus sammen med ektemannen.

Mener det er upassende

På tross av å ha en passiv rolle, får hun skryt av flere medier for antrekket sitt. I skjørt og blazer fra Michael Kors glitret hun under talen, men det var likevel ikke alle som satte pris på hennes dristige motevalg.

Enkelte mener nemlig at antrekket var upassende å bruke i Kongressen, og at ikke hørte hjemme i en slik alvorlig situasjon. I sosiale medier har flere ifølge The Independent rast fra seg om førstedamens amerikanske antrekksvalg.

Antrekket, som har en samlet pris på 80 000 kroner om man ser bort fra sko og tilbehør, var nemlig utstyrt med flere paljetter. Det falt ikke i god jord hos alle.

Saken fortsetter under bildet.

Tar førstedamen i forsvar etter paljettkritikken: - Stakkars Melania

«Du man ikke bruke paljetter på dette arrangementet, Melania! Det er ikke nyttårsaften!», skriver en bruker.

«Hvem har på seg svarte paljetter foran Kongressen? Skal du på by'n etter talen, Melania?», skriver en annen.

«Melania ser generelt sett bra ut. Fin drakt, feil anledning. Det er upassende for akkurat dette», mener en.

I USA er kleskoden i kongressbygningen lignende den vi har på Stortinget i Norge. Høye hæler skal ha lukket tå og ikke være for høye.

Man skal unngå jeans, shorts, joggesko og sandaler, og symbolbruk som palestinaskjerf og buttons er heller ikke lov. For korte skjørt eller antrekk som viser mye hud er heller ikke tillat.

Tas i forsvar

Det er derimot ikke alle som går hardt ut mot førstedamen. På Twitter går flere i strupen på dem som mener paljetter ikke hører hjemme i Kongressen.

Moteekspert og Vixen-redaktør, Ida Elise Eide Einasdottir, mener også at kritikken er ubetinget.

- Stakkars Melania, uansett hva hun gjør så hagler kritikken. Det blir riktignok mange morsomme Internett-memes av det, men når sant skal sies er jeg faktisk litt lei av at alle er ute etter å ta henne hele tiden, forteller hun til Dagbladet.

Einarsdottir mener Trump ser flott ut i drakten, og trekker linjer mot Joan Collins fra «Dynastiet». Hun mener førstedamen automatisk får makt i en slik trakt.

- Dessuten, alle vet jo at paljetter aldri er feil. Aldri. Mer av det både i den amerikanske Kongressen og gjerne også her hjemme på Stortinget. Hører du, Erna, sier hun.

Hva førstedamen har på seg er også relativt ubetydelig akkurat nå, mener hun.

- Jeg må også si at jeg synes det er helt latterlig at noen gidder å la seg provosere av hva Melania har på seg eller ikke i Kongressen - som om dét er det største problemet over dammen der nå.

RØRENDE: Det ble et rørende øyeblikk da Donald Trump hedre Navy Seal-soldaten som døde under et raid i Jemen i januar. VIDEO: CNN Vis mer Vis mer