Tar et oppgjør med ryktene

Tooji er lei av at folk absolutt vil vite om han foretrekker kvinner eller menn.

FRUSTRERT: Lørdag uttrykte Tooji sin frustrasjon over at folk rundt ham er så opptatt av seksuell legning. Artisten mener at hvilket kjønn man foretrekker ikke er noe som definerer en som person eller er noe man bør dømems ut fra. Her avbildet på «Jeppe»-premiere på Chat Noir i september.
PICT: Tooji&oji
Photor Gunnaunnar Berland/ Stella Pictures
COPYRIGHTE FME FLYNET NORWAY Foto: Fame Flynet Norway
FRUSTRERT: Lørdag uttrykte Tooji sin frustrasjon over at folk rundt ham er så opptatt av seksuell legning. Artisten mener at hvilket kjønn man foretrekker ikke er noe som definerer en som person eller er noe man bør dømems ut fra. Her avbildet på «Jeppe»-premiere på Chat Noir i september. PICT: Tooji&oji Photor Gunnaunnar Berland/ Stella Pictures COPYRIGHTE FME FLYNET NORWAY Foto: Fame Flynet Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Artist og tidligere MGP-deltager Touraj Keshtkar (26), bedre kjent som Tooji, har sett seg lei på ryktestrømmen rundt sin seksuelle legning.

Lørdag kveld postet han et langt innlegg på bildedelingstjenesten Instagram, der han uttrykte sin frustrasjon over at folk er så ivrige etter å skulle sette ham i bås.

«Daglig får jeg kommentarer enten på nettet eller i dagliglivet, der folk lurer på om jeg er homofil eller heterofil», skriver han under et kunstnerisk bilde av en sammenkrøpet, naken mann (tekst oversatt fra engelsk, journ. anm.).

Videre skriver 26-åringen at han forstår menneskers behov for å kategorisere andre, i et forsøk på å forstå omgivelsene og hvordan ting fungerer.

Mennesker, ikke merkelapper

Han virker imidlertid noe ironisk - eller i hvert fall frustrert - i formuleringene sine, trolig for å understreke at seksuell legning ikke automatisk sier så mye om en person.

«Jeg forstår, men hvis dét er hva du dømmer meg ut fra, hvis det er dette som former mine ord og musikk i dine ører; la være å lytte» (oversatt fra engelsk, journ. anm.).

NEDTUR: Tooji vant den norske MGP-finalen i 2012 med låta «Stay», men fikk null poeng i Eurovision.  Foto: Stella Pictures
NEDTUR: Tooji vant den norske MGP-finalen i 2012 med låta «Stay», men fikk null poeng i Eurovision. Foto: Stella Pictures Vis mer

Tooji påpeker videre at han ikke vil gi noen gleden av å få kategorisere ham eller sette noen merkelapp på ham i et forsøk på å forstå hvem han er. Artisten, som tidligere har fortalt at han kan tenke seg å adoptere i fremtiden, uttrykker at seksuell legning ikke bør være dét man forstår verden eller dømmer mennesker ut fra.

Det har på nåværende tidspunkt ikke lykkes Seoghør.no å få noen utdypende kommentar fra Tooji eller hans manager.

Du kan lese hele Toojis innlegg i sin helthet her (ekstern lenke).

LES OGSÅ: Klarte ikke å holde maska

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer