<strong>GRAVID:</strong> Når skuespiller Blake Lively (28) blir mor for andre gang seinere i år, håper 28-åringen at hun slipper å lese for mange overskrifter om hvordan hun ser ut etter fødselen.  Foto: SipaUSA
GRAVID: Når skuespiller Blake Lively (28) blir mor for andre gang seinere i år, håper 28-åringen at hun slipper å lese for mange overskrifter om hvordan hun ser ut etter fødselen. Foto: SipaUSA Vis mer

Tar et oppgjør med den «perfekte barselkroppen»

- Du har akkurat gitt liv til et nytt menneske, og det bør feires. Alle etter-fødselen-kropper er vakre og fantastiske, sier Blake Lively.

Publisert
Sist oppdatert

Når Hollywood-skuespiller Blake Lively (28) ønsker sitt andre barn velkommen seinere i år, er det én ting 28-åringen skulle ønske at hun slapp å grue seg til:

Å lese overskriftene om hvordan hennes egen etter-fødselen-kropp, eller barselkropp, ser ut.

I et intervju med Sunrise Australia kritiserer Lively, som er gift med Hollywood-kollega Ryan Reynolds (39), det hun mener er tabloidpressens bilde av hvordan en kvinnekropp skal se ut etter en fødsel.

- Urettferdig

- Alt skal være så perfekt, og det er veldig urettferdig. Du skal ikke trenge å se ut som en Victoria's Secret-modell like etter fødselen, sier Lively til den australske tv-kanalen.

28-åringen har et indelig ønske om å endre fokus til å handle om selve fødselen - framfor barselkroppen.

<strong>VENTER BABY:</strong> Blake Lively har datteren James fra før, og venter nå sitt andre barn. Her avbildet i juli.  Foto: Zuma Press
VENTER BABY: Blake Lively har datteren James fra før, og venter nå sitt andre barn. Her avbildet i juli. Foto: Zuma Press Vis mer

- Du har akkurat gitt liv til et nytt menneske, og det bør feires. Alle etter-fødselen-kropper er vakre og fantastiske, sier hun.

Lively er ikke den eneste kjendiskvinnen som tar et oppgjør med kroppsfokuset i amerikanske medier for tida.

«Friends»-stjerna Jennifer Aniston (47) ga i juli klart uttrykk for hva hun mente om sladrepressens behandling av henne og andre kvinner i bransjen.

- Jeg er drittlei

- Jeg er ikke gravid, jeg er drittlei. Jeg er lei den nærmest sportslige granskningen og nedrakkingen av kropper som skjer hver dag, forkledd som journalistikk, ytringsfrihet eller kjendis-nytt, skrev Aniston i et innlegg hos Huffington Post.

Før helga fulgte skuespiller Renée Zellweger (47) etter, da hun langet ut mot det hun kalte for ryktebaserte skriverier i media.

Zellweger rettet også skarp kritikk mot dekningen av den påståtte skjønnhetsforandringen hun hadde gjennomgått i 2014.

«Jeg ble ufrivillig en del av kroppspresset kvinner utsettes for, og hvordan media mener de bør se ut og eldres», skrev hun blant annet.

Anne Hathaway slo for øvrig et slag for kroppspositivitet denne uka, da hun publiserte et Instagram-innlegg om skam rundt det å gå opp i vekt som gravid.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Megan Fox ble mamma igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer