REGELBRUDD: Runar Søgaard sto i bresjen for en storslått pizza-fest på Li gård. Det ville ikke Ronald Pulk være med på. Vis mer

«Farmen kjendis» 2019:

Tar et kraftig oppgjør med «Farmen»-jukset

Programleder Ronald Pulk (39) mener pizzabråket burde fått større konsekvenser.

Publisert
Sist oppdatert

- I media ser det ut som alle deltakerne tok del i «Farmen»-jukset. Det stemmer ikke. Jeg var den eneste som tok avstand, forteller tv-profil Ronald Pulk (39) til Se og Hør.

NRK-programlederen refererer til avsløringene som kom til overflaten før helga, der det ble kjent at årets «Farmen»-kjendiser smuglet inn store mengder pizza, brus og sjokolade under tv-innspillingen i fjor sommer.

Storsmuglingen foregikk via en kontaktperson fra en nabogård - bak ryggen på produksjonen - og kulminerte i tidenes skyllebøtte fra programleder Gaute Grøtta Grav (39).

- Skuffende

- Jeg synes det er leit at deltakerne ødelegger opplevelsen av å være på «Farmen», på denne måten. Det er ingen tvang å være med på programmet, og da er det skuffende at de oppfører seg slik. Både for alle oss som jobber hardt for å lage denne opplevelsen for dem, og ikke minst overfor seerne våre, fortalte Grøtta Grav til Dagbladet fredag.

LURINGER: Kjendisene avslører hva de prøvde å smugle med seg inn på Farmen-gården. Vis mer Vis mer Vis mer

Hendelsen skjedde i den andre innspillingsuka, som begynner på tv mandag. Smuglingen foregikk riktignok mens kameraene var skrudd av, og ble først oppdaget seinere i innspillingen. Enkelte deltakere skal nemlig ha opprettholdt kontakten med nabogården, og fortsatt å trygle til seg diverse godsaker.

Deltakerne Se og Hør har snakket med, deriblant den tidligere kjendispredikanten Runar Søgaard (51), er tydelig på at pizza-smuglingen var et felles prosjekt - selv om 51-åringen erkjenner at det var hans idé.

- Kautokeino holdt seg riktignok unna, forteller Søgaard til Se og Hør.

Se Runar Søgaard fortelle om matjukset i tv-klippet øverst i saken!

Måtte gjemme seg

Med «Kautokeino» mener Søgaard altså Ronald Pulk. Selv forklarer Pulk at han syntes svært lite om meddeltakernes hemmelige fråtseprosjekt.

<strong>OPPGITT:</strong> NRK-profil Ronald Pulk (39) opplevde meddeltakernes hemmelige smugleprosjekt som ubehagelig, og tok fullstendig avstand. Her fra begynnelsen av innspillingen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
OPPGITT: NRK-profil Ronald Pulk (39) opplevde meddeltakernes hemmelige smugleprosjekt som ubehagelig, og tok fullstendig avstand. Her fra begynnelsen av innspillingen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Egentlig ville jeg ikke uttale meg om dette i det hele tatt, men jeg fikk ikke noe valg da dette kom ut, og ønsker derfor å frikjenne meg selv, forteller 39-åringen, og fortsetter:

- Jeg dro inn på «Farmen» med et mål om å leve etter tv-konseptets premisser, og ønsket ikke å bidra til regelbrudd. Sånn sett var det veldig lett for meg å si nei til disse godsakene, forteller han.

Pulk legger likevel ikke skjul på at han måtte anstrenge seg for å motstå fristelsen.

- Det var ikke lett, jeg måtte gjemme meg på et soverom for å unngå pizzalukten. Jeg vil ikke si at jeg var sint, men jeg var definitivt oppgitt og irritert. Det ødela definitivt litt av «Farmen»-opplevelsen, og jeg synes det var ubehagelig å gå imot gruppa.

Saken fortsetter under videoen.

TV-BRÅK: Erlend Elias tror lillebroren Erik Sæter hadde det ordentlig vondt da han måtte stå opp flere av de andre bøndene, under forrige ukes episode av Farmen Kjendis. Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

- Fortjent kjeft

- Erik Sæter (meddeltaker, journ.anm) forteller på videobloggen sin at du ikke tok del i det hemmelige måltidet fordi du ikke likte pizza?

- Ja, jeg lot som jeg hatet pizza, ikke drakk brus eller likte sjokolade. Deltakerne ville absolutt ha en grunn til hvorfor jeg takket nei, og jeg følte ikke at det passet seg å fortelle sannheten - av taktiske hensyn. Jeg ville ikke at de skulle oppfatte meg som vrang, sier Pulk.

39-åringen kunne omsider puste lettet ut da deltakerne ble tatt på fersken av produksjonen.

- Jeg ble frikjent i plenum, og det var veldig bra. Gaute var sint, men kjeften var fortjent, sier han.

- Vurderte du noen gang å varsle produksjonen selv?

- Nei, jeg ønsket ikke å bli upopulær i gruppa, så jeg lot være.

Vil ha strengere straff

Som flere deltakere allerede har fortalt, opplevde Pulk at Grøtta Gravs skjennepreken gjorde stor nytte, og at gruppa parkerte smuglevirksomheten. 39-åringen synes likevel stuntet burde fått større konsekvenser.

Saken fortsetter under videoen.

REAGERER: Flere av deltagerne reagerer kraftig på Trude Mostues lederstil. Selv mener hun at hun kunne vært tøffere. Vis mer

- Vi får jo godt betalt for å være der inne, så jeg foreslo for produksjonen at de kunne begynne å innføre sanksjoner mot framtidige «Farmen»-juksemakere. Som å for eksempel trekke dem i lønn, humrer NRK-profilen.

Pressekontakt for «Farmen kjendis» i TV 2, Alex Iversen, forteller at de tar «Farmen»-juks på alvor, og kommer til å skjerpe rutinene.

- Det er viktig for oss at de som sier ja til å delta, ønsker å leve som man gjorde for 100 år siden - og være med på å drive en gård med alt det innebærer, på godt og vondt. Når deltakere bryter reglene er det skuffende. Vi kommer til å legge større vekt på dette når vi plukker ut deltakere til nye sesonger, sier Iversen.

Han ønsker ikke å kommentere hva dette eventuelt vil innebære.

- Små, angrende barn

Blant «Farmen»-kjendisene Se og Hør snakket med forrige uke, var det flere angrende syndere:

- Altså, vi fikk så mye kjeft, jeg har aldri sett en sintere person. «Peppes pizza, Pepsi Max, hva i helvete?» Det var omtrent sånn. Selv satt vi der som små, angrende barn. Det ble med den ene gangen, vi turte ikke gjøre det igjen, fortalte en av deltakerne, som ønsket å være anonym.

Ifølge VG var det Geir Hamnes, manager for deltakerne Runar Søgaard, Kathrine Sørland og Svein Østvik, som punget ut for pizzaleveransen på totalt 5000 kroner.

- Det er ikke noe jeg kan bortforklare. Runar ringte meg fra et ukjent nummer, jeg svarte ham og tenkte «Nei, er han ute av programmet allerede». Han sa at han sto der med Svein og spurte om jeg kunne vippse penger. Jeg ante ikke hva jeg skulle si, og kunne på en måte ikke si nei. Men jeg har lært av dette. Jeg representerer jo folk som kan være aktuelle i neste runde av «Farmen kjendis», og skal ikke la meg lure igjen, sier han til VG.

LES OGSÅ: Tok frekk tyv på fersken

DE FØRSTE BILDENE: Flere av de mannlige deltakerne i Farmen Kjendis, deriblant Charter-Svein og Runar Søgaard, støter på problemer når de får i oppdrag å montere en brygge. Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer