Bernt Hulsker:

Tar endelig grep: - Slutter å puste

Etter å ha sendt sjokkbølger gjennom Setnesmoen leir og omegn med sine nattlige ulyder, tar nå tv-profilen grep.

Zzzzz: Bernt Hulsker holdt de andre kompanirekruttene våkne om nettene med snorkingen sin - da tok produksjonen grep. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer
Publisert

Tv-profil og tidligere fotballspiller Bernt Hulsker (43) har i årevis slitt med dårlig søvn og snorking.

Det var imidlertid under innspillingen av «Kompani Lauritzen» han virkelig forsto hvor ille det sto til, da de andre deltakerne blant annet brast i gråt over å måtte lide seg gjennom ulydene hans.

Han fikk raskt eget rom for å spare resten av rekruttene for den ekstra påkjenningen det ble å dele rom med ham.

Slutter å puste

Under innspillingen forteller også Hulsker at tilbakemeldingene fra gjengen gjør ham bekymret, og lover å ta fatt i problemet. Det gjorde han også overfor Se og Hør i mars.

- Jeg bor alene, og datteren min er den eneste som hører meg snorke. Hun er så godt vant til det. Men det hender hun sier at «i natt var det voldsomt», sa han da.

KOMPANI LAURITZEN: Bernt Hulsker skal rappellere hundre meter ned. Det skapte panikk. Video/TV2 Sumo Vis mer

Nå kan 43-åringen også avsløre at har han undersøkt ståa. Det gjør han i podkasten til Katarina Flatland og ektemannen Harald Dubloug, som er lege, «Åpen Journal».

Der forteller han at han på en tannklinikk, ved hjelp av måleinstrumenter over brystet, på fingeren, opp i nesen og en opp i rattata, fikk beskjed om å sove.

- Jeg fikk vel sove til slutt. De fant ut at jeg sluttet å puste 18 ganger i minuttet, forteller han ekteparet.

Hulsker har altså tilstanden søvnapné, som kjennetegnes ved pustestopp og snorking.

Det har ikke lykkes Se og Hør å få en kommentar fra Hulsker.

«KOMPANI LAURITZEN»: Alt gikk ikke helt som planlagt for Bernt Hulsker under lørdagens «Kompani Lauritzen»-konkurranse. Video: TV 2 Vis mer

Sliten

Neste steg blir altså behandling for problemet, noe han har skaffet seg time til hos privat klinikk. Lege Dubloug kan da fortelle at han med stor sannsynlighet får en pustemaskin. Operasjon er også en mulighet, men gjelder for langt færre pasienter.

- Jeg har blitt fortalt at jeg kan stoppe å puste opp mot 30 sekunder. Man blir jo irritert når man våkner, litt i ørska, står opp og så legger seg igjen. Det er irriterende hvis man får et intervall på to timer. Jeg blir sliten bare av å tenke tilbake på natten, forklarer han.

Snorking er relativt vanlig, ifølge Norsk Helseinformatikk. Jo eldre, jo mer snorking, og for menn i 60-årsalderen er det faktisk vanligere å snorke enn å ikke gjøre det. Søvnapné rammer opp til 24 prosent av befolkningen, ifølge Lommelegen.

KOMPANI: Bernt Hulsker forteller om da han nesten drepte Vegard Harm i «Kompani Lauritzen» Vis mer

Helsenettstedet skriver imidlertid at «uttalt snorking som kan gi sosiale og familiære problemer» sees hos rundt 20 prosent av befolkningen, og nesten bare hos menn. Hulsker selv forklarer at det er de siste 15 årene han har slitt med søvnproblemer grunnet snorkingen.

Verre av allergi

Det finnes mange årsaker til snorking, men det er trang luftekanal som sørger for den uflatterende lyden.

Hulsker har også trukket pollenallergi-loddet, noe som på ingen måte bidrar til bedring på luftveisfronten.

MOLDENSERE: Bernt Hulsker og Linnéa Myhre har kommet langt i «Kompani Lauritzen», og kan nok sies å være gode maskoter for hjembyen Molde. Foto: Matti Bernitz/TV 2
MOLDENSERE: Bernt Hulsker og Linnéa Myhre har kommet langt i «Kompani Lauritzen», og kan nok sies å være gode maskoter for hjembyen Molde. Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer

- På grunn av allergien kjenner jeg det ekstra. Det er verst på kvelden, energien daler ved 17-18-draget, også må jeg ta en tidlig kveld.

Den tidligere fotballproffen erkjenner også at formen ikke er den den engang var, og at det også kan ha bidratt til snorkingen. Også her akter han å ta grep, og forteller at kollegene er på ham for å komme i aktivitet.

PANIKK: Her blir det for mye for Jacob Schøyen i «Kompani Lauritzen». Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Kreftbehandlet rett før tv-innspillingen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer