Den britiske kongefamilien:

- Tar det tungt

Flere bilder av medlemmer fra den britiske kongefamilien har blitt publisert i kjølvannet av det omstridte Winfrey-intervjuet.

TUNGT: Hertuginne Kate skal være en av de kongelige som har latt Oprah Winfrey-intervjuet med Meghan og Harry gå inn på seg. Her er hun avbildet dagen etter intervjuet. Foto: Ben Cawthra / Sipa / NTB
TUNGT: Hertuginne Kate skal være en av de kongelige som har latt Oprah Winfrey-intervjuet med Meghan og Harry gå inn på seg. Her er hun avbildet dagen etter intervjuet. Foto: Ben Cawthra / Sipa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har mildt sagt stormet rundt hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) de siste døgnene - etter det omstridte intervjuet med Oprah Winfrey (67).

Oppsiktsvekkende historier om selvmordstanker og et mediesirkus uten like var bare noe av det som preget den to timer lange samtalen.

Harry beskrev dessuten et anstrengt forhold til både faren prins Charles (72) og broren prins William (38) - og fortalte om en familie som ikke hadde stilt opp i en vanskelig tid.

BARE TRIST: Dette sier ekspertene om det famøse Harry og Meghan-intervjuet Vis mer

Summen av det hele bidro til at hertugparet til slutt trakk seg ut av kongefamilien og flyttet til USA, hvor de nå har vært boende siden i fjor.

Tirsdag ettermiddag brøt dronning Elizabeth (94) tausheten - på vegne av hele kongefamilien. I en uttalelse sa hun at de er triste over å høre hvor utfordrende de siste årene har vært for Harry og Meghan.

- Problemene som tas opp, spesielt de som handler om rase, er urovekkende, stod det blant annet.

Kongehuset skrev også at Harry, Meghan og sønnen Archie (1) alltid vil være elskede medlemmer av kongefamilien.

De opplyste også at at problemstillingene om rase blir tatt på det høyeste alvor, og at disse spørsmålene nå blir diskutert innad i familien.

Flere blinkskudd av de kongelige har blitt publisert i kjølvannet av det omstridte Winfrey-intervjuet, og flere kongehuseksperter påstår at familien tar beskyldningene svært tungt.

- I en fortvilet tilstand

Harrys far, prins Charles, viste seg offentlig for første gang etter intervjuet tirsdag formiddag i forbindelse med et oppdrag. Han ble avbildet ved kirken Jesus House i Nord-London for å overvære koronavaksinering på en mobil klinikk.

Ifølge Sky News var 72-åringen i godt humør og takket for at han fikk være til stede.

Ifølge The Sunday Times' kongehusekspert, Roya Nikkhah, ble prins Charles spurt om sitt synspunkt på Winfrey-intervjuet, noe han ikke skal ha svart på. I stedet skal han ha konsentrert seg om viktigheten av vaksineringen.

Om sønnen til dronning Elizabeth (94) hadde Harrys anklager i bakhodet, vites altså ikke.

Vanity Fairs kongehusekspert og forfatter Katie Nicholl påstår imidlertid at Charles er i en fortvilet tilstand. Det skriver Fox News.

- For prins Harry å si at han følte seg sviktet av faren sin må ha vært en vanskelig ting å si, og vanskelig for Charles å høre, sier kongebok-forfatter Sarah Gristwood til Vanity Fair, gjengitt av Fox News.

VISER SEG OFFENTLIG: Prins Charles viste seg offentlig for første gang etter Winfrey-intervjuet i forbindelse med et oppdrag i Nord-London tirsdag. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB
VISER SEG OFFENTLIG: Prins Charles viste seg offentlig for første gang etter Winfrey-intervjuet i forbindelse med et oppdrag i Nord-London tirsdag. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB Vis mer

Harry beskyldte altså prins Charles under intervjuet for å slutte å svare ham på telefonen etter at de forlot Storbritannia til fordel for USA.

Harry følte seg på et tidspunkt desperat.

- Jeg gikk til alle steder jeg tenkte jeg burde gå til for å be om hjelp, det gjorde vi begge, hver for oss og sammen, sa 36-åringen, gjengitt av Sky News.

FRIVILLIG: Prins William avslører hvordan han og hertuginne Kate har bidratt under coronakrisen. Video: Kensington Royal Vis mer

- Men samtidig vil jeg alltid elske ham, men det er mye smerte som har funnet sted, og det vil fortsatt være en av mine største prioriteringer å prøve å bedre forholdet, sa Harry.

Prins Charles' kone, hertuginne Camilla (73), ble også fanget på kameraet da hun kjørte bil i sentrum av London mandag. Hvilke tanker hertuginnen har om anklagene som er rettet mot ektemannen er uvisst.

KJØRETUR: Prins Charles' kone, hertuginne Camilla, ble observert kjørende i bil mandag. Foto: Ben Cawthra / Sipa / NTB
KJØRETUR: Prins Charles' kone, hertuginne Camilla, ble observert kjørende i bil mandag. Foto: Ben Cawthra / Sipa / NTB Vis mer

- Ødelagt

Hertuginne Kate (39) har også vist seg etter anklagene søndag. Senest dagen etter, under et arrangement knyttet til den internasjonale kvinnedagen, ifølge E! News.

Hertuginnen applauderte 21 år gamle Jasmine Harrison som nylig tok tittelen som den yngste kvinnen som fullførte roing alene over Atlanterhavet.

Heller ikke Kate har kommentert beskyldningene svigerinnen Meghan serverte om henne søndag.

TANKEFULL?: Hertuginne Kate så tankefull ut der hun ble avbildet kjørende i bil dagen etter Winfrey-intervjuet. Foto: Ben Cawthra / Sipa / NTB
TANKEFULL?: Hertuginne Kate så tankefull ut der hun ble avbildet kjørende i bil dagen etter Winfrey-intervjuet. Foto: Ben Cawthra / Sipa / NTB Vis mer

I intervjuet fortalte nemlig Meghan sin versjon av de påståtte ryktene om at Meghan hadde fått Kate til å gråte før det kongelige bryllupet deres i mai 2018.

Meghan fortalte at ryktene ikke stemte, og hevdet at det heller var motsatt - at Kate fikk henne selv til å gråte.

- Noen dager før bryllupet var hun lei seg over noe med kjolene til blomsterpikene. Det fikk meg til å gråte. Det såret meg virkelig, fortalte hun i intervjuet, og understreket at det ikke var noen konfrontasjon mellom de to.

SPEKULASJONER: Kjolen Meghan brukte under intervjuet med Oprah skaper spekulasjoner. Video: CBS Vis mer

Ifølge Meghan ba hertuginne Kate om unnskyldning for hendelsen, og Meghan beskrev nå svigerinnen som «en god person».

- Tar det tungt

Heller ikke prins William har kommet seg unna de urovekkende påstandene. Ryktene om en påstått isfront mellom Harry og William verserte for øvrig lenge før intervjuet rullet over TV-skjermen.

De ble ikke noe mindre sanne etter Harrys sjokkerende uttalelse om at storebroren og faren var «fanget i den kongelige institusjonen» og ikke kunne komme seg vekk.

Anklagene skal William angivelig ha tatt tungt, opplyser Nicholl til Entertainment Tonight.

- ØDELAGT: Prins William skal ikke ha likt anklagene prins Harry rettet mot ham under Winfrey-intervjuet. Her er prinsebrødrene avbildet i 2020. Foto: Phil Harris / Pool / NTB
- ØDELAGT: Prins William skal ikke ha likt anklagene prins Harry rettet mot ham under Winfrey-intervjuet. Her er prinsebrødrene avbildet i 2020. Foto: Phil Harris / Pool / NTB Vis mer

- William er ødelagt av dette intervjuet. Ikke glem at hertuginnen har blitt dratt inn i dette narrativet. William hater dette, hevder hun.

Videre sier kongehuseksperten at hun tror at kona Kate tar dette tungt i og med at hun har forsøkt å skape fred mellom prinsebrødrene i kulissene. Kate skal være dypt lei seg for at forholdet mellom Harry og William tilsynelatende har blitt så dårlig.

Utover dette mener Nicholl at Harrys ytring om at familien hans er «fanget» er urimelig av ham å si.

- Harry ble født inn i en veldig annerledes rolle enn William, konstaterer eksperten.

LES OGSÅ: - Hun var nedsettende og kontrollerende

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer