Angelina Jolie:

Tar datteren i forsvar

Hollywood-stjernen går hardt ut etter at datteren Zahara nylig gikk gjennom en operasjon.

REAGERER: Skuespiller Angelina Jolie opplevde diskriminering da datteren Zahara skulle gå gjennom en operasjon nylig. Foto: Yui Mok / Pa Photos / NTB
REAGERER: Skuespiller Angelina Jolie opplevde diskriminering da datteren Zahara skulle gå gjennom en operasjon nylig. Foto: Yui Mok / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert

Det har snart gått fem år siden det ble kjent at det tidligere superparet Angelina Jolie (46) og Brad Pitt (57) skulle skilles. Skilsmissenyheten slo ned som en bombe i september 2016.

Sammen har Jolie og Pitt de seks barna Maddox (19), Pax (17), Zahara (16), Shiloh (15) og tvillingene Knox og Vivienne (12). Nylig ble det kjent at eksparet får delt omsorg for barna - etter å ha kranglet om hvem som skal ha ansvaret i årevis.

Tre av barna deres er adoptert fra land i Asia og Afrika, noe som betyr at de har en annen hudfarge enn sine berømte foreldre.

GJENFORENT: Jennifer Aniston og Brad Pitt gjenforenes for første gang på skjermen siden 2001. Vis mer

Angelina Jolie har nylig intervjuet legestudenten Malone Mukwende (21) for Time Magazine, og i denne samtalen avslører skuespilleren at hun har blitt oppmerksom på diskriminering av svarte mennesker i helsevesenet.

Mukwende har gitt ut boken «Mind The Gap» - som tar opp nettopp disse spørsmålene. Da han begynte på legestudiet, fant han ut at all data og bilder som var grunnlaget for undervisningen, var basert på hvite mennesker.

- Ulike bakgrunner

Seksbarnsmoren mener systemet er tilpasset mennesker med hvit hudfarge. Det fikk hun selv erfare da dattera Zahara skulle gå gjennom en operasjon for en stund tilbake.

- Jeg har barn fra forskjellige bakgrunner, og jeg vet at når alle sammen får det samme utslettet, ser det drastisk forskjellig ut avhengig av hudfargen. Men hver gang jeg så på medisinske diagrammer, var referansepunktet alltid hvit hud, sier Jolie.

MOR OG DATTER: Angelina Jolie og datteren Zahara på filmpremiere i 2019. Foto: Doug Peters / Pa Photos / NTB
MOR OG DATTER: Angelina Jolie og datteren Zahara på filmpremiere i 2019. Foto: Doug Peters / Pa Photos / NTB Vis mer

- Nylig gikk datteren min Zahara, som er adoptert fra Etiopia, gjennom en operasjon, og etterpå ba en sykepleier meg om å ringe dem dersom huden hennes ble rosa, fortsetter hun.

Jolie og Mukwende mener at denne manglende kunnskapen om hvordan symptomer kan være forskjellige avhengig av hudfarge, kan føre til feildiagnostisering og i verste fall sykdom og død.

LOVENDE KARRIERE: Verden har fått øynene opp for den 19 år gamle kjendissønnen Damian Hurley. Video: Rød Løper Vis mer

Da den unge legestudenten nysgjerrig spurte foreleserne sine om hvordan for eksempel et utslett eller en hudsykdom ser ut på andre hudtyper, fikk han til svar at de ikke visste.

Nå vil Mukwende skape bevissthet og kunnskap rundt disse forskjellene, både gjennom håndboken «Mind The Gap», men også nettstedet Hutano, som skal opplyse om disse tingene.

LES OGSÅ: - De tar så godt vare på meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer