SOLGT: Golfstjernen flyttet hjem til Norge for å slå seg til ro i Oslo, men nå har Suzann Pettersen og ektemannen solgt boligen de kjøpte i fjor. Det med tap. Foto: NTB Scanpix / Andreas Fadum
SOLGT: Golfstjernen flyttet hjem til Norge for å slå seg til ro i Oslo, men nå har Suzann Pettersen og ektemannen solgt boligen de kjøpte i fjor. Det med tap. Foto: NTB Scanpix / Andreas Fadum Vis mer

Suzann «Tutta» Pettersen:

Tapte tre og en halv million på boligsalget

Tutta la ut boligen til salg for et par uker siden. Nå er den solgt for spottpris.

Publisert

Tidligere i august ble det kjent at golfstjerna Suzann Pettersen (38), bedre kjent som Tutta, og ektemannen Christian Ringvold (38) skulle selge sin bolig i Oslo. Paret kjøpte seg en stor enebolig på Holmen i fjor, som de bladde opp 19 millioner kroner for.

De hadde lyst til å gjøre flere endringer med eiendommen, men det skulle vise seg å bli nokså vanskelig. Planen var å rive huset på 321 kvadratmeter, og erstatte det med et nytt hjem som i samlet gulvareal utgjorde 800 kvadratmeter.

GOLFSTJERNE: Suzann Pettersen har siden 2000-tallet vært proffspiller. Foto: NTB Scanpix
GOLFSTJERNE: Suzann Pettersen har siden 2000-tallet vært proffspiller. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dette fikk de avslag på av Oslo kommune, da kommunen mente søknaden var i strid med reguleringsbestemmelsen. I tillegg frarådet Byantikvaren rivning av huset, så drømmen om et felles hjem på den eksklusive adressen måtte paret se lenge etter.

Det er liten tvil om at paret har vært lite fornøyd med kommunens konklusjon.

«Dette begynner å bli tåpelig», skrev Tuttas ektemann i en journalført e-post til Oslo kommune, mens arkitekten kalte saksbehandler for «en jurist».

Det skriver Finansavisen torsdag.

Tapte tre og en halv million

Det kan nesten virke som at de har hatt litt hastverk med å kvitte seg med eiendommen etter alle avslagene. De betalte altså 19 millioner for eiendommen, men la den nylig ut for salg til 17,9 millioner kroner.

Nå er den solgt, til hele 550 000 mindre enn prisantydning. Se og Hør sitter på dokumentasjon som viser at boligen ble solgt på mandag for 17 350 000 kroner, meget kort tid etter at den ble lagt ut for salg.

Kvadratmeterprisen har dermed falt fra 72 797 til 66 475 på omtrent et år.

Saken fortsetter nedenfor.

Men ikke nok med det. Ifølge Finansavisen har ikke paret bare lidd det direkte tapet på 1,65 millioner som følge av salget. I tillegg kommer nemlig en dokumentavgift på 480 000 kr og en megleravgift som også sannsynligvis er snakk om flere hundre tusen kroner.

Det er ikke kjent hvem som har kjøpt golfparets bolig. En får bare håpe at de ikke har planer om å gjøre de store endringene, i og med at det ikke gikk veien for Pettersen og Ringvold. Utgiften på forsøke å skape sin drømmebolig skal ifølge Finansavisen strekke seg til nærmere én million kroner i arkitektkostnader.

Det totale tapet på boligen blir dermed omtrent tre og en halv million kroner.

VINTERBRYLLUP: Golfstjernen giftet seg med mannen i sitt liv i Holmenkollen kapell. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
VINTERBRYLLUP: Golfstjernen giftet seg med mannen i sitt liv i Holmenkollen kapell. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Da Finansavisen omtalte boligsalget i starten av august, fortalte Ringvold at de allerede har funnet seg en ny bolig. Selv om de altså har tapt litt på salget, lider de tvilsomt noe økonomisk nød. Ifølge Ladies Professional Golf Association har Pettersen foreløpig vunnet 133,7 millioner kroner gjennom golfen. I tillegg har hun tjent fett på diverse sponsorer og andre oppdrag opp gjennom åra.

Christian Ringvold har ikke besvart Se og Hørs henvendelser vedrørende boligsalget onsdag ettermiddag.

Saken fortsetter nedenfor.

NYBAKT MOR: I august ble den anerkjente golfspilleren mamma for første gang, da sønnen Herman kom til verden. I «Senkveld med Helene og Stian» snakker hun om den første tiden som mor. Video: TV 2 Vis mer

Stiftet familie

Etter at Pettersen avslørte at hun ikke lengre var singel tilbake i 2014, har det gått oppover i kjærlighetslivet for Norges fremste kvinnelige golfspiller.

I 2016 ble hun og Ringvold forlovet, og knappe året seinere ga de hverandre sine «ja» i et vinterbryllup i Holmenkollen kapell.

Det gikk heller ikke lenge før paret også delte nyheten om at de skulle få barn sammen. Og i august 2018 delte Pettersen stolt et bilde av den nybakte familien på Instagram.

- Finally, the wait is over! Our little prince has arrived, skrev hun på sin Instagram-profil, sammen med et bilde av den lille gutten i foreldrenes armer.

Da «Tutta» gjestet «Senkveld med Helene og Stian» i fjor høst kunne hun ikke annet enn å rose det nye familiemedlemmet opp i skyene.

- Han har vært veldig snill. Jeg tør nesten ikke å si det høyt, for enten så forblir han snill, eller så kommer det noen krevende netter framover. Han har vært fantastisk skjønn og snill. Lungene har litt kapasitet, men ikke så mye ennå, sa hun den gang.

Like interesser

I et større intervju med Dagbladet Magasinet fra 2014 fortalte Pettersen at hun og Ringvold hadde vært venner i flere år før de ble kjærester.

- Han vet heldigvis godt hva han gikk til, vi kjente hverandre lenge før vi ble kjærester. Christian respekterer det jeg gjør, er utrolig forståelsesfull og behjelpelig i så mange situasjoner, sa hun den gang, og la til:

- Han er heldigvis minst like sportsgal, og har flere lopper i blodet enn meg. At Christian driver sin egen business er også bra, jeg kunne ikke hatt en som bare dilter etter meg.

LES OGSÅ: Dette sier Siv Jensen om homoryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer