Aylar Lie:

Tapte søksmål om Northug-boken

Aylar Lies ønske om erstatning førte ikke frem.

VANT IKKE FREM I RETTEN: Aylar Lie. Foto: Tor Lindseth
VANT IKKE FREM I RETTEN: Aylar Lie. Foto: Tor Lindseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strawberry Publishing ble i dag frifunnet og tilkjent sakskostnader fra Aylar Lies søksmål om erstatning for krenkelse av privatlivets fred, skriver forlaget i en pressemelding.

- Jeg er glad for dommen, men skulle selvfølgelig helst vært denne saken foruten, sier Jonas Forsang, som er medforfatter av Petter Northugs bok «Min historie».

Dommen i Forliksrådet ble avsagt 22. mai.

Dagbladet skrev i oktober om hvordan Aylar Lie ville at Petter Northugs nye bok skulle bli tilbakekalt og endret.

I «Min Historie» kommenterte Northug for første gang forholdet til Lie, som skal ha startet i 2011. Hun følte at boka var en krenkelse av privatlivets fred.

Deretter fjernet forlaget avsnitt i boka. Forlegger Magnus Rønningen i Pilar forlag sa den gang at han mente forlaget står på trygg juridisk grunn, og at det ikke foreligger noen rettsstridig krenkelse av Lies privatliv, men at forlaget likevel sa ja til å fjerne avsnittet om Lie på rent publisistisk grunnlag.

- Svært personlige forhold

Aylar Lie krevde 100 000 kroner i erstatning for krenking av privatlivets fred i november, ifølge dommen fra Forliksrådet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer