Årets siste «Farmen»-tvekamp:

Tapte mot bestekameraten

Uka før finalen måtte Mathias Scott Pascual (27) forlate gården, etter å ha blitt slått av Leif Kristian Tindeland (28) i slegge.

NÆRT VENNSKAP: Leif Kristian Tindeland (28) og Mathias Scott Pascual etter sesongens siste tvekamp. Foto: Alex Iversen/TV 2
NÆRT VENNSKAP: Leif Kristian Tindeland (28) og Mathias Scott Pascual etter sesongens siste tvekamp. Foto: Alex Iversen/TV 2 Vis mer
Publisert

Neste søndag kåres vinneren av årets «Farmen», etter en dramatisk sesong med skader, sinneutbrudd og skjenneprekener.

Mathias Scott Pascual (27) ble tidligere i uka valgt som førstekjempe av storbonde Erik Rotihaug (24) og andrekjempen ble da automatisk Leif Kristian Tindeland (28), ettersom de tre var de siste gjenværende herrene på gården.

- Verste jeg kunne møte

Det ble Tindelands tredje tvekamp på «Farmen», og ordtaket «alle gode ting er tre» gjorde seg gjeldende da han møtte sin nærmeste venn på gården til kamp.

- Han var den verste jeg kunne møte. Heldigvis var det veldig fint, vi fikk snakket ordentlig ut før kampen, forteller Tindeland til Dagbladet.

Det ble en svært jevn sleggekamp mellom de to konkurrentene. For Pascual gikk det imidlertid galt - den ene naglen som skulle bankes inn i stolpen, spratt av gårde, og dyrebar tid gikk tapt.

ALVORLIG: «Farmen»-deltakeren Agna Hollekve forteller om en dramatisk hendelse på gården, som gjorde at hun måtte fraktes til sykehus. Video: Rød Løper Vis mer

Pascual ble med det den siste som måtte forlate konkurransen før finaleuka.

- Jeg tok det med knusende ro. Jeg er så takknemlig for hele opplevelsen, jeg føler at jeg har vunnet hele «Farmen». Jeg satte så mange begrensninger for meg selv i starten, men nå har jeg bevist gang på gang at jeg kan ting, sier 27-åringen til Dagbladet.

Det ble en rørende og tårevåt avskjed med både Tindeland og de resterende deltakerne.

- Jeg har blitt en bedre versjon av meg selv, og fått nye venner. Det er den største seieren.

Brøt avtale

Pascual innrømmer imidlertid at han ble skuffet over Tindeland, da valget av gren ble kjent.

I starten av oppholdet hadde de to inngått en avtale om å velge en gren de stilte like sterkt i, dersom de måtte møtes til kamp.

- Vi ble enige om melkespann, øksekast eller kunnskap. Han ombestemte seg, og jeg har full forståelse for at han endte opp med slegge. Selv om det var et sjokk, tok jeg den kampen, sier han.

Tindeland bekrefter at de hadde pratet om hvilke grener de eventuelt skulle møtes i, men at han ombestemte seg fordi han etter ti uker på gården, ønsket å tenke på seg selv.

- Det var et veldig vanskelig valg, jeg følte at jeg brøt en avtale, sier han.

Avviste romanserykter

Etter at det ble klart at Pascual røk ut en hårsbredd fra finaleuka, omfavnet de to guttene hverandre. Tilbake i hverdagen i 2019, har de to også klart å ta vare på vennskapet, som for øvrig er så sterkt at flere har spekulert i om det er noe mer mellom dem.

Det har de imidlertid avvist.

- Kristian er en helt fantastisk mann, som er veldig trygg på seg selv. Mange heterofile gutter hadde kanskje tatt avstand hvis man fikk rykte på seg at man var i et homofilt forhold, men der er Kristian fin som er trygg på sin egen seksualitet, har Pascual tidligere uttalt til Dagbladet.

Deltakerne som neste uke skal krige om å stå igjen som vinner av «Farmen 2019» er Agna Hollekve (47), Ingebjørg Monique Haram (31), Vibecke Garnaas (44), Berit Ivy Junge (31), Silje Momrak (32) og de to gutta.

LES OGSÅ: «Farmen»-duoen skapte full forvirring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer