NÆRT FORHOLD: John hadde et svært nært forhold til sine barn. Og da særlig Ole, som han var trener og manager for i mange år.  Foto: Fra filmen Blod & Ære
NÆRT FORHOLD: John hadde et svært nært forhold til sine barn. Og da særlig Ole, som han var trener og manager for i mange år. Foto: Fra filmen Blod & ÆreVis mer

Tapte kampen mot kreften

- Glad pappa døde uten smerter...

SEHER.NO: Tidligere proffbokser Ole "Lukkøye" Klemetsens (37) pappa og trener, John Klemetsen (70), måtte gi tapt for kreften fredag kveld.

- Pappa ble operert tirsdag kveld, og det så lenge ut til at det skulle gå bra. Men i ettermiddag stoppet hjertet hans, forteller sønnen Lille-John Klemetsen til Seher.no

Men tross sorgen over farens bortgang, er Lille-John glad faren slapp å bli utsatt for en smertefull død.

- Alt skjedde veldig fort, men jeg er veldig glad for at pappa døde uten smerter, sier han.

Klemetsen har kjempet mot prostatakreft i over 4 år og sa nylig i et intervju med VG Helg at han hadde forsonet seg med tanken på døden.

Tidligere har 70-åringen også sagt at han den siste tiden har vært mest opptatt av å nyte dagene til det fulle.

- Det er ikke noe mer de kan gjøre for meg nå, og det har jeg forsonet meg med. Nå skal jeg bare nyte slike dager som i dag og sette pris på det vi har, sa John til Her og Nå tidligere i sommer.

Sønnen Ole, som nå venter sitt andre barn, synes derimot det var vanskelig å tenke seg et liv uten pappa.

- Livet uten pappa ... Nei, det hadde ikke gått. Det hender jeg tenker tanken. Men det er akkurat som i boksing. "Kan han klare å slå meg?" Det kan man ikke tenke, sa den tidligere boksestjernen til VG Helg.

John Klemetsen var arkitekten bak Oles fantastiske boksekarriere, som inkluderer bronsemedaljer i både EM, VM og verdenscupen.

Ole bokset også mange profesjonelle kamper, og vant blant annet EM-tittel i lett tungvekt. I tillegg spilte han en VM-kamp mot selveste Reggie Johnson.

Men pappa John var ikke bare en strålende manager og trener. Han var også en populær artist i Stavanger, og til tross for kreftsykdommen spilte han og sønnene, som hadde bandet "Team Klemetsen" sammen, ofte opp til dans på Hotel Alstor i hjembyen.

Tidligere i år ble også trenerlegenden tildelt Norges Bokseforbunds Diplom for fortjenstfullt arbeid for norsk boksing, og i august var han og familen i Haugesund og mottok Amandapris for "beste dokumentar" for filmen "Blod & Ære", som handler om den kjente boksefamilien.

Mot slutten hadde kreftsykdommen spredd seg til Klemetsens skjelett, og selv om prøvene hans så bedre ut og han fikk behandling, klarte altså ikke den sterke 70-åringen å bli frisk

Klemetsen skal ha sovnet inn på Stavanger Universitetssykehus litt før klokken 18.00 i kveld.

Sak skrevet av Adèle Cappelen Blystad og Henrik Ottersen

LES OGSÅ: - Livet uten pappa hadde ikke gått