Tapte kampen mot kreften i natt

Fotballegenden Svein «Matta» Mathisen ble 58 år gammel.

FOTBALLPROFIL: Svein «Matta» Mathisen var kjent både fra fotballbanen og som ekspertkommentator i TV 2. Foto: Scanpix
FOTBALLPROFIL: Svein «Matta» Mathisen var kjent både fra fotballbanen og som ekspertkommentator i TV 2. Foto: Scanpix Vis mer
SEHER.NO:  Starts fotballegende Svein «Matta» Mathisen (58) ble i fjor sommer rammet av kreft. Natt til torsdag døde profilen, ifølge TV2.no.

NRKs ekspertkommentator Arne Scheie hevder det er en av fotball-Norges største profiler som nå har gått bort.

- Svein Mathiesen vil bli husket som selve eksponenten for det nye Start-laget som slo igjennom med leken fotball på 70-tallet. Som person er det også bare godt å si om ham. Han var en fin fyr med glimt i øyet, sier han til Seher.no.


Scheie - som har kjent Mathisen helt siden hans dager som spiller på Start - tok nyheten om vennens død tungt torsdag.

- Jeg visste jo at han slet med sykdom, men da jeg så et bilde av ham for en uke siden, tenkte jeg at «nå er han tilbake». Derfor var det veldig leit å høre om dette i dag.

Det triste budskapet har også nådd TV 2 Sportens Davy Wathne på La Manga.


«Så kom den triste meldingen om at vår gode venn og kollega gjennom mange år er død. «Matta» vil for alltid bli stående som en av de største!» skriver Davy Wathne på Twitter.


«På La Manga regner det sånn at en skulle tro værgudene hadde fått beskjed om at Matta er død...,» skriver Davy i en annen melding.

«Svein 'Matta' Mathisen tapte dessverre kampen mot kreften, men du verden hvor mange hjerter han vant. R.I.P,» skriver TV2s kommentator Christian Paasche.

Seinest i forrige uke så dukket «Matta» opp på fotballkamp med sitt kjære Start. Han var da så dårlig til beins at han brukte rullestol. I sin egen blogg på  Starts hjemmesider skrev han:
 
«Dette er Svein M som fremdeles kjemper med kreften på Sørlandet Sykehus. Det har vært en tøff runde i desember både for familien og meg, men jul og nyttår gikk ok. Nå har jeg vært dårlig til beins, men har «trent» godt og kommet meg noenlunde opp og stå - og er såpass mobil at jeg vil prøve å få med meg deler av turneringa i Sørlandshallen denne uken som tilskuer.»

Han beklaget da at han på grunn av infeksjonsfare ikke kunne snakke med alle han ønsker.

«Jeg ber om respekt for at jeg sitter diskret i en rullestol i hallen og følger kampene. Jeg må være forsiktig med infeksjoner og smittefare og kan ikke snakke med alle jeg måtte ha ønsket å snakke fotball med. Jeg får hjelp til transport og har med et knallsterkt støtteapparat.»

Svein «Matta» Mathisen ble seriemester i Norge i 1978 og 1980 og spilte 25 kamper for det norske landslaget. Han spilte i start fra 1973 til 1989, med et kort opphold i Hibernian, og scoret 106 mål på 327 seriekamper for Start. Etter at han la opp var han blant annet ekspertkommentator på TV 2 i ti år.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.