TIL OLD TRAFFORD: Kreftsyke Espen Steen (i midten), sønnen Oliver, lillebror Morten Steen og sønnen Adam fikk oppfylt drømmen om å se fotballkamp på Old Trafford i Manchester United i programmet «Det må jeg gjøre før jeg dør» med Tore Strømøy Foto: NRK/ Det må jeg gjøre før jeg dør, episode 2jeg
TIL OLD TRAFFORD: Kreftsyke Espen Steen (i midten), sønnen Oliver, lillebror Morten Steen og sønnen Adam fikk oppfylt drømmen om å se fotballkamp på Old Trafford i Manchester United i programmet «Det må jeg gjøre før jeg dør» med Tore Strømøy Foto: NRK/ Det må jeg gjøre før jeg dør, episode 2jeg Vis mer

Tapte kampen mot kreften etter Strømøy-innspilling

- Han ville så gjerne at folk skulle få se reportasjen, og kanskje lære litt av det, sier Tore Strømøy.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Lørdag 15. januar er NRK-profil Tore Strømøy (50) endelig tilbake på skjermen med sitt nye program «Det må jeg gjøre før jeg dør».

Den tidligere «Tore på Sporet»-stjernen fikk over tusen svar den gang han ba publikum om å sende inn sine høyeste ønsker til ham, og i over ett år har han reist rundt med de heldige utvalgte, både i Norge og resten av verden, for å oppfylle deres største drømmer.

Allerede i andre episode får tv-seerne et svært sterkt møte med en av deltagerne.

Alvorlig kreftsyke Espen Steen fra Ski har nemlig et ønske om å få dra på fotballtur med sønnen Oliver, og med hjelp fra Tore, som fikk en henvendelse fra Espens lillebror Morten, får han reise på drømmeturen til Old Trafford i Manchester med familien.

18. oktober i fjor døde Espen av kreftsykdommen, men 38-åringen fikk se reportasjen før han gikk bort, og han ønsket at den skulle få gå på tv som planlagt.

Til Seher.no forteller Strømøy at de fikk en helt fantastisk tur til Old Trafford i mars i fjor, og at Morten hele tiden var bevisst på at han kom til å gå bort før programmet ble sendt.

- Han var klar over det, og hadde forsonet seg med det. Han fikk sett programmet, og det var han veldig glad og fornøyd med. Vi hadde en utrolig fin tur til Manchester med hans unge sønn, broren og gutten hans. De drømte om å reise på fotballtur, og hadde egentlig planlagt å reise når Espen ble frisk, men så ble han aldri det. Dermed fant broren ut at de måtte reise, så da dro vi, og vi hadde det helt supert. Vi koste oss skikkelig vi gutta og snakket fotball, lo og styret. I løpet av de dagene tenkte vi hvertfall ikke på sykdom, og han var kjempetakknemlig etterpå, sier Strømøy til Seher.no.

Ifølge den folkekjære programlederen var det viktig for Espen at reportasjen skulle sendes, selv om han ikke lenger er blant oss.

- Han ville så gjerne at folk skulle få se reportasjen, og kanskje lære litt av det. At man kan gjøre en del ting i livet og at det ikke er så mye som skal til, forteller Strømøy.


Espens lillebror, Morten Steen, bekrefter overfor Seher.no at deltagelsen i programmet var en fantastisk opplevelse for dem alle, særlig Espen. 

- Det var en helt strålende tur, og en stor opplevelse for oss. Det å få være med på noe sånt og møte en del av de fotballgutta var helt fantastisk, sier Steen til Seher.no. 

Ifølge Morten hadde storebroren lenge drømt om å få ta med seg sønnen til Manchester, men som følge av sykdommen trodde han aldri at han skulle få mulighet til å oppleve det.

- Han har vært i Manchester før, da han var yngre, men han hadde snakket om å ta en ny tur i mange år. Så ble han syk, og da gikk alle pengene til medisiner, og da medisineringen var over, var han for syk til å reise. Så da han i en periode ble litt bedre fant vi ut at vi bare måtte få fullført det, og da sendte jeg et langt brev til Tore. Jeg hadde aldri trodd at vi skulle bli valgt ut, og hadde helt glemt det da de ringte. Så det var en utrolig positiv overraskelse, sier Steen.

Morten fikk sett den uredigerte versjonen av reportasjen med broren før han døde, men tror det blir sterkt for resten av familien å se det på tv.

- Jeg har sett den flere ganger før. Jeg ba nemlig om å få se det, og Espen så det sammen med meg rett før han døde. Når det skal sendes på tv er jeg i Istanbul, så jeg må få noen til å ta det opp for meg, men for resten av familien blir det nok sterkt, for det er noen måneder siden nå, så det kommer opp igjen, sier han, og innrømmer samtidig at storebroren var veldig fornøyd med resultatet av filmingen.

- Han var veldig fornøyd og synes det var veldig fint at de hadde fått det frem på denne måten. Det synes nesten ikke at han er syk, selv om han hadde det vondt da vi var der. Men det var litt av poenget også, at ikke fokuset skulle være på sykdommen, men oppfyllelsen av drømmen, og det var også Tore veldig bevisst på. Så vi synes det har blitt veldig bra, og er veldig glade for at vi fikk være med på det.

Ifølge Strømøy var det opprinnelige målet med programmet å få oppfylt mange ulike menneskers livsdrømmer, og gjennom episodene får deltagerne oppleve alt fra å svømme med delfiner, gifte seg i Sahara, til å fly F16. 

Til Seher.no forteller imidlertid programlederen at han også synes det var viktig å ha med en slik historie som Espens.

- Vi fikk inn en del slike henvendelser, og det hadde jeg regnet med. Det er ikke slik at programmet bare handler om syke mennesker eller døden, men dette er et program for alle, og vi vet aldri hvor lenge vi har igjen, sier han.


«Det må jeg gjøre før jeg dør» har premiere på NRK1 lørdag 15. januar kl. 21.15. Episoden med Espen Steen sendes lørdag 22. januar.
 
Les mer om programmet her! (ekstern link)

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:  - Fikk en psykisk knekk etter «Tore på Sporet»

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer