Johnny Depp:

Tapte i retten

Etter flere måneders ventetid er kjennelsen i injuriesaken til Johnny Depp mot den britiske tabloidavisen The Sun kommet.

NEDERLAG: Hollywood-stjernen Johnny Depp tapte i retten mandag formiddag. Her avbildet med sin daværende kone, Amber Heard, i 2015. Det er The Suns omtale av Depp som «konebanker» i en artikkel fra 2018 som var bakgrunnen for søksmålet. Foto: Splash News / NTB
NEDERLAG: Hollywood-stjernen Johnny Depp tapte i retten mandag formiddag. Her avbildet med sin daværende kone, Amber Heard, i 2015. Det er The Suns omtale av Depp som «konebanker» i en artikkel fra 2018 som var bakgrunnen for søksmålet. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hollywood-stjernen Johnny Depp (57) har i flere måneder avventet dommen etter at hans injuriesak mot den britiske tabloidavisen The Sun ble avsluttet i slutten av juli.

Mandag formiddag kommer kjennelsen, og det blir kjent at Johnny Depp tapte i retten.

Det meddeler BBC-journalist Nick Wallis på Twitter.

«BREAKING: Johnny Depp har tapt sin sak om ærekrenkelse mot News Group Newspapers», heter det i Twitter-innlegget.

TAPTE: Hollywood-stjernen Johnny Depp fikk ikke medhold i sin begjæring om oppreisning. Her er han avbildet på vei ut av retten i London 28. juli. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB
TAPTE: Hollywood-stjernen Johnny Depp fikk ikke medhold i sin begjæring om oppreisning. Her er han avbildet på vei ut av retten i London 28. juli. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB Vis mer

Fikk ikke medhold

Den britiske dommeren i saken, Andrew Nicol, avsa sin kjennelse på nett mandag formiddag, 96 dager etter at rettssaken ble avsluttet.

- Klager har ikke fått medhold i sin begjæring om oppreisning, skriver dommeren, og legger til at motparten hadde vist at det de publiserte var «vesentlig sant».

Ifølge The Guardian uttaler advokaten til ekskona Amber Heard (34), som var The Suns stjernevitne, at avgjørelsen og dommen ikke kommer overraskende.

- Veldig snart vil vi presentere enda mer omfangsrike beviser i USA. Vi er forpliktet til å oppnå rettferdighet for Amber Heard i USAs domstol og forsvare Heards rett til ytringsfrihet, fortsetter advokaten, og refererer til rettssaken mellom Heard og Depp som skal foregå neste år.

Kort tid senere omtalte The Sun seieren.

- En fantastisk seier for pressefrihet. Londons høyesterett har bestemt at vi hadde RETT til å stemple «Pirates of the Caribbean»-skuespilleren som en konebanker for hans brutale angrep på sin ekskone, er blant det som står i artikkelen.

Depp gikk til sivilt søksmål mot avisen for å ha omtalt ham som «konebanker» i en artikkel i 2018. Stjernen føler seg derfor ærekrenket, og har krevd oppreisning.

TRØBLETE: Amber Heard og Johnny Depp har hatt et turbulent forhold, som er blitt viet mye oppmerksomhet både i pressen og i rettssalen. Her er de to avbildet sammen i 2015 Foto: Stefano Rellandini/ Reuters/ NTB
TRØBLETE: Amber Heard og Johnny Depp har hatt et turbulent forhold, som er blitt viet mye oppmerksomhet både i pressen og i rettssalen. Her er de to avbildet sammen i 2015 Foto: Stefano Rellandini/ Reuters/ NTB Vis mer

- Drakk for mye alkohol

I sitt forsvar hadde NGN støttet seg til 14 separate påstander om vold i hjemmet, som skal ha funnet sted mellom 2013 og 2016. I rettskjennelsen sa dommeren at han fant at 12 av de 14 påståtte hendelsene faktisk fant sted.

Videre forklarte dommeren at et tilbakevendende tema i Depps bevis var at Amber Heard hadde konstruert en bløff, og at hun hadde gjort dette som en slags forsikring, samt at hun var en såkalt «gold digger.»

- Jeg aksepterer ikke denne karakteristikken av frøken Heard, legger dommeren til.

Ulike klipp av Johnny Depp i forbindelse med skilsmisse-skandalen. Video licensed from NTB Scanpix Vis mer

Et spesielt omstridt spørsmål i rettssaken var hvordan Depp hadde fått kuttet av tuppen på langfingeren sin. Depp hevder at Heard hadde forårsaket skaden under en tur til Australia. Dette påstår Depp skjedde da Heard kastet en vodkaflaske på ham. Heard på sin side hevder at eksmannen skadet seg da han knuste en telefon.

I kjennelsen konkluderer dommeren med at Heard ikke forårsaket skaden på Depps fingertupp. Dommeren fortsetter med at Depp var sint fordi han trodde at Heard hadde en affære, og at han ble stresset av «Pirates Of The Caribbean»-serien, som han så på som arven sin.

- Depp gjorde det han ofte gjorde når han ble utsatt for stress: han drakk for mye alkohol og brukte kontrollerte stoffer, fortsatte dommeren.

Sjokkerende avsløringer

Rettssaken mellom Depp og eieren av The Sun, News Group Newspapers, startet i begynnelsen av juli, og det ble satt av tre uker til rettssaken som foregikk i High Court i London.

Rettssaken har vært av det mer skitne slaget. Det har kommet fram en rekke rystende avsløringer underveis, og detaljene som har dukket opp har flere ganger vært mer oppsiktsvekkende enn selve saken.

SØKSMÅL: Johnny Depp har gått til sivilt søksmål mot den britiske avisa The Sun. Video / Foto: NTB SCANPIX. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Til stede var nemlig også ekskona Amber Heard, som var gift med Depp fra 2015 til 2017. Avsløringene som har dukket opp har i hovedsak sirklet kring deres svært turbulente ekteskap, der det også hevdes at begge parter skal ha vært voldelige. Dette har for øvrig begge benektet.

Tilbake i retten neste år

Det skal imidlertid nevnes at selv om utfallet av rettssaken nå er kjent, er ikke siste ord sagt da Heard og Depp, som tidligere nevnt, snart har sin egen rettssak.

Opprinnelig skulle eksparet møtes i retten i Virginia i januar neste år, men rettssaken har blitt forskjøvet fordi Depp fikk rettens medhold i å forskyve den til 3. mai neste år.

I retten skal Heard svare for ekskjærestens påstander om ærekrenkelser. Depp krever nemlig drøye 450 millioner kroner i oppreisning fra Heard, mens 34-åringen på sin side har gått til motsøksmål og krever nær det dobbelte av eksmannens beløp.

MØTES IGJEN: Neste år skal eksparet Johnny Depp og Amber Heard møtes i retten i anledning sin egen rettssak. Her er Heard avbildet utenfor London High Court 28. juli. Foto: Niklas Halle'n/ AFP/ NTB
MØTES IGJEN: Neste år skal eksparet Johnny Depp og Amber Heard møtes i retten i anledning sin egen rettssak. Her er Heard avbildet utenfor London High Court 28. juli. Foto: Niklas Halle'n/ AFP/ NTB Vis mer

Dette på bakgrunn av at hun hevder Depp har gått i bresjen for en global svertekampanje mot henne.

LES OGSÅ: Slik påvirket utroskapen forholdet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer