TUNG DAG: Styreformann Steinar Olsen (t.v.) og festivalsjef Daniel Nordgård på pressekonferanse fredag kveld, etter at de bekreftet at årets Quartfestival er avlyst.  Foto: SCANPIX
TUNG DAG: Styreformann Steinar Olsen (t.v.) og festivalsjef Daniel Nordgård på pressekonferanse fredag kveld, etter at de bekreftet at årets Quartfestival er avlyst. Foto: SCANPIX Vis mer

- Taper billettpengene

Tvilsomt om billettkostnadene refunderes.

SEHER.NO: Fredag ble det kjent at Quart-festivalen måtte avlyse årets festival, og styret besluttet også å slå seg selv konkurs. Jusekspert Morten Haugen mener at det dermed er svært tvilsomt at billettprisen refunders.

- Sannsynligvis får billettkjøperne ikke tilbake noe som helst, sier Haugen til VG.

Arrangørene av festivalen forventet et underskudd på seks til åtte millioner kroner, og mente det var nødvendig å avlyse, kun en måneds tid før den skulle starte. Festivalsjef Daniel Nordgård forteller at de trengte et forhåndsalg på 15 000 billetter, men på tidspunktet var kun 2052 billetter solgt.

Jusekspert Morten Haugen hevder at pengene fra billettsalget allerede er tapt, hvis de var innblandet i festivalens økonomi.

Styreleder Steinar J. Olsen kunne ikke avklare hvorvidt pengene fra billettsalget hadde blitt berget i det økonomiske forliset, og forteller at bostyret avgjør hvordan de resterende midlene blir disponert. 

- Dette er ufattelig tragisk, det har virkelig ødelagt hele kvelden min, sier artist og sørlending Thom Hell til VG.

Gjennom 15 år med Quart-festival så har Hell vært på samtlige, og han med likesinnede hadde en trist dag igår.

Kommunen og stiftelsen Cultiva har forsøkt å berge festivalen de siste årene, og bidratt med rundt 30 millioner tilsammen. Men det var ikke nok, og mister en festival som setter Kristiansand på kartet og bringer inn millioner til restaurant- og hotellbransjen i byen.

LES OGSÅ: Quart-festivalen avlyses