Taler Roma midt i mot

Tom Hanks er ikke redd for å erte på seg kirkeledere. Hans nye rolle er omstridt.

ENGASJERT: Tom Hanks mener Da Vinci-koden er en kjempesjanse for kirkens ledere. Foto: All Over Press
ENGASJERT: Tom Hanks mener Da Vinci-koden er en kjempesjanse for kirkens ledere. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kirkestrid!


Tom Hanks (50) mener filmen om Da Vinci-koden kan bli et viktig hjelpemiddel for kirken.


Skuespilleren spiller Robert Langdon i filmen som har skapt furore i den katolske kirken. Vatikanet har offentlig tatt avstand fra boken som nå er filmatisert.


- Hvis en menighet inviterer til debatt om gospel, kommer kanskje 12 personer, men hvis de inviterer til en debatt om Da Vinci-koden, kommer det minst 800 personer, sier Hanks til Entertainment Weekly.


Den katolske organisasjonen Opus Dei blir i boka beskrevet som en fanatisk sekt som manipulerer og hjernevasker medlemmene sine og oppfordrer til grusomme fysiske avstraffelser.


Opus Dei i USA hevder på sine hjemmesider at denne beskrivelsen ikke stemmer med virkeligheten, og oppfordrer troende katolikker til å boikotte filmen.


At Paven i tillegg er sterkt fordømmende til filmens teori om at Jesus fikk barn med Maria Magdalena, gjør ikke saken lettere for Tom. Men han insisterer på at han ikke har hatt problemer med å spille i Da Vinci-koden. Til tross for at han altså er katolikk selv...

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer