GIR ALT: NRK-suksessen Mesternes mester danket ut premieren på Norske talenter på TV2 fredag. 1,14 millioner fulgte de tidligere toppidrettsutøvernes kamp mot hverandre. Foto: Hege Bakken Riise/NRK
GIR ALT: NRK-suksessen Mesternes mester danket ut premieren på Norske talenter på TV2 fredag. 1,14 millioner fulgte de tidligere toppidrettsutøvernes kamp mot hverandre. Foto: Hege Bakken Riise/NRKVis mer

Talentene knust av mesterne

NRKs konkurranse ble for hard.

SEHER.NO: - Jeg var faktisk overrasket over at så mange fortsatte å se på "Mesternes mester". Det var utrolig gledelig, sier prosjektleder Leif Åge Reme fra NRK.

Sist fredag møtte NRK-suksessen "Mesternes mester" en ekstra utfordring i forhold til seertall. Hos konkurrenten TV2 var det sesongpremiere på programmet "Norske talenter" med Sturla Berg Johansen og nykommer Pia Lykke som programledere.

TV2-premieren trakk i snitt 613.000 seere. Det var et betydelig fall i forhold til fjorårets sendinger som i snitt ble sett av 817.000 seere.

Dag Erik Pedersens NRK-reality fikk solide 1.147.000 seere. Det er omtrent 500.000 færre seere enn forrige uke, da tidligere proffbokser Ole Klemetsen måtte forlate konkurransen mot de andre tidligere toppidrettsutøverne.

Prosjektleder Reme er overveldet over tallene, som er lang over det han torde å håpe på.

- Vi hadde jo tro på prosjektet, men håpet kanskje på at vi kunne nå opp mot en million seere til finalen, sier han til Seher.no.

En av grunnene til suksess er at nordmenn liker å se konkurranse på tv mener han.

- Det er nok en kombinasjon av bra deltagere og et bra program. Det er gamle helter mange har et forhold til og som de liker å følge med på. Her blir de bedre kjent med dem på en ny måte. Jeg tror folk setter pris på en feelgood-reality, sier Reme til Seher.no.

TV2s informasjonsansvarlig Kathrine Wergeland visste at "Mesternes mester" ville bli en hard konkurrent, men synes likevel ikke tallene for "Norske talenter" er ille.

- Vi synes det er en grei start og har tro på at dette tar seg opp, sier hun til Dagbladet.no.

Har du et kjendistips? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Tone leder MGP-tallene