SAG Awards og Brad Pitt:

Talen vekker oppsikt

Superstjernens tale fra SAG Awards går viralt.

VANT PRIS: Den 26. Screen Actors Guild Awards gikk av stabelen natt til mandag norsk tid, og Brad Pitt stjal showet med sin takketale. Foto: NTB scanpix
VANT PRIS: Den 26. Screen Actors Guild Awards gikk av stabelen natt til mandag norsk tid, og Brad Pitt stjal showet med sin takketale. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette må jeg skrive på Tinder-profilen min, sa Brad Pitt (56) da han vant sin pris for beste birolle under årets SAG Awards.

Screen Actors Guild Award (forkortet SAG), er filmskuespillernes fagforeningspris. Den prestisjetunge prisutdelingen som fant sted søndag i Los Angeles, henger høyt for de fleste skuespillere, men det var altså Pitt som gikk hjem med både pris og mye mulig kveldens beste tale.

Pitt vant prisen for filmen «Once Upon a Time in Hollywood».

- Det var en vanskelig rolle å ta på seg. En mann som røyker dop, tar av seg skjorten og som ikke går overens med kona. Jeg måtte strekke meg langt, sa Pitt ironisk til den fullsatte salen.

BYR PÅ SEG SELV: Jennifer Aniston får mye oppmerksomhet i sosiale medier etter hun deltok under SAG Awards natt til mandag. Video: Rød Løper / NTB scanpix Vis mer

I 2016 avslørte Pitt og hans daværende kone Angelina Jolie (44) at de skulle skilles. Dette er derimot første gangen skuespilleren har vitset om det dramatiske bruddet.

Den humoristiske talen ble møtt med trampeklapp og latter.

God tone

I 2005 skilte Pitt seg fra Jennifer Aniston (50), mest kjent for sin rolle som Rachel i «Friends.» Flere har håpet at «superparet» fra 2000-tallet skulle finne tilbake til hverandre, men den gang ei.

Under gårsdagens prisutdeling vant Aniston prisen for beste skuespillerinne i TV-serien «Morning Show».

Jennifer Aniston var tydelig begeistret under Pitts tale, og var en dem som ble fanget av kamera med et stort smil om munnen.

Etter utdelingen ble Pitt og Aniston sett sammen smilende og le, med hver sin pris i hånden.

Åpen om avhengighet

Skuespilleren la heller ikke skjul på at han er kjent med narkotika, akkurat som hans rollefigur i filmen. Hans misbruk av dop og alkohol skal være noe av grunnen til den dramatiske skilsmissen med Jolie.

I 2012 spøkte Pitt med avhengigheten.

- Jeg heter Brad Pitt, og jeg er avhenig av narkotika, sa han på premieren til filmen «Killing them Softly».

I 2019 i et intervju med The New York Times gikk Pitt langt i å antyde at det finnes sannhet i disse ryktene om at avhengigheten var dråpen for ekteskapet med Jolie.

- Jeg hadde latt det gå altfor langt, så jeg fjernet drikkeprivilegiene mine.

Pitt og Jolie møtte hverandre i 2005 under filminnspillingen av «Mr. & Mrs. Smith», og forlovet seg i 2012. To år senere giftet de seg i et privat bryllup, som fant sted i et lite kapell i vinslottet Chateau Miraval i Sør-Frankrike.

Hyllet bransjen

Pitt avsluttet sin tale med en mer seriøs tone, og hyllet sine medskuespillere.

- Vi kjenner til smerte, ensomhet, humor og visdom. Dette klarer vi å kommunisere på skjermen og jeg synes det er verdt en hyllest, sa han.

Han fortsatte med å beskrive opp-og nedturene i bransjen.

- Jeg har holdt på med dette i 30 år. Noen prosjekter funker, mens andre funker ikke. Men vi skal nyte denne kvelden, for i morgen er det tilbake på jobb, avsluttet Pitt.

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: - Tok «hemmelig» telefon til Jennifer etter skilsmissen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer