Vita & Wanda:

Taklet ikke avstanden

Tv-tvillingene har hele livet vært tett oppå hverandre. Da Vita Mashadi røk først ut av «Kompani Lauritzen», taklet hun dårlig å være uten søsteren i to uker.

GJØR ALT SAMMEN: Wanda og Vita Mashadi (28) måtte være uten hverandre i to uker da sistnevnte var blant de tre første til å ryke i «Kompani Lauritzen». Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
GJØR ALT SAMMEN: Wanda og Vita Mashadi (28) måtte være uten hverandre i to uker da sistnevnte var blant de tre første til å ryke i «Kompani Lauritzen». Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Kompani Lauritzen» har de siste lørdagene fanget tv-seerne til skjermen. Å se kjendiser slite på tv er ei et nytt fenomen, men intriger er byttet ut mot samhold, noe som kanskje er det som gjør at programmet skiller seg ut i det som har blitt et hav av realityserier.

Tvillingene Vita og Wanda Mashadi (28) har frekventert en rekke tv-programmer gjennom åra, både sammen og hver for seg. I «Kompani Lauritzen» ble de imidlertid skilt fra hverandre tidlig, noe som gikk spesielt hardt inn på førstnevnte.

Snakker fortsatt med psykolog

Hun måtte allerede i første dimmekamp ta farvel med tvillingsøsteren, uten å ane når de skulle se hverandre igjen.

- Jeg satt i isolasjon fram til Wanda kom hjem. Jeg sa ikke til noen andre enn min personlige trener at jeg var hjemme. Det var faktisk ganske hardt, forteller Vita til Se og Hør.

Alle deltakerne får tilbud om å snakke med psykolog etter programmet, noe hun benyttet seg av.

- Jeg skjønte ikke at jeg trengte det før Wanda kom hjem, og ba meg ta tak i det. Jeg var så negativ til alt. Jeg snakker fortsatt med psykologen, og det har jeg trengt. Det har vært veldig deilig, og jeg anbefaler alle å gjøre det om de trenger det, det er ikke noe tabu eller flaut, sier hun.

EXIT: Det ble en dramatisk slutt for en av deltakerne i «Kompani Lauritzen». Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

Samtidig som hun satt mutters alene i tvillingenes felles bolig på Strømmen, slet Wanda seg gjennom knallharde fysiske og psykiske utfordringer under Oberst Dag Otto Lauritzens kommando. Å miste sin største støttespiller under innspillingen tæret også på henne.

- Det var veldig tungt i starten. Heldigvis hadde jeg dritmange bra folk rundt meg, så det løsnet etter hvert. Fordelen var at det var så gøy at jeg klarte å tenkte at «jeg kommer til å se Vita snart, hun er ikke død, hun er hjemme, dette er bare midlertidig», forklarer hun.

To uker med savn

Totalt tilbrakte tvillingsøstrene to uker atskilt fra hverandre. Med unntak av en femukersperiode, hvor de deltok i henholdsvis «Camp Culinaris» og «71 grader nord» hver for seg, har de aldri vært så lenge borte fra hverandre.

- Vi er egentlig aldri borte fra hverandre. Hvis vi kan gjøre ting sammen, så gjør vi det, forteller de.

Mashadi-søstrene har tidligere vært åpen om mobbingen de ble utsatt for på skolen, og mener dette er en av grunnene til at de er så nære. De hadde ingen andre - de var sammen om ensomheten, har de tidligere fortalt til Her og Nå.

- Det var ikke så mye dødtid på «Kompani Lauritzen», så det var ikke rom for å savne så mye. Jeg satt jo bare hjemme, og det eneste jeg kunne gjøre var å savne, sier Vita.

Artist Izabell Ekeland tar til tårene i lørdagens episode av «Kompani Lauritzen». Video: TV 2 Sumo Vis mer

At søstrene bare har vært borte fra hverandre noen uker i løpet av et 28 år langt liv, er én ting de kjente på i forbindelse med «Kompani Lauritzen». En annen ting var da de ble gjenforent igjen, etter at Wanda måtte reise hjem forrige lørdag, da hun fikk en kraftig strekk under dimmekampen.

- Det var rart, vanligvis kan vi snakke om de samme opplevelsene. Men hver gang jeg ville fortelle noe, kunne ikke Vita respondere på det. Jeg ville fortelle om noe dritfett jeg hadde opplevd, men så ble det bare kjipt fordi jeg veit at hun ville vært med på det. Det ble en sperre der, sier Wanda.

Vita forklarer også at hun hadde brukt de to ukene på å komme seg over den verste sorgen og skuffelsen, men at det ble vanskelig da Wanda kom hjem igjen.

- Jeg var veldig skuffa, og det er jeg egentlig ennå. Jeg orket det ikke, så det var ikke noe rom for Wanda å snakke om opplevelsene, sier hun ærlig.

FORBANNA: Øyvind «Vinni» Sauvik er fast bestemt på å reise hjem før en lagkonkurranse i «Kompani Lauritzen». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Betatt av fenriken

De har imidlertid mange gode minner å se tilbake på, og holder fortsatt god kontakt med alle de andre deltakerne. Jentene fra «Kompani Lauritzen» har sin egen chattegruppe som de har kalt «Fenriks Angels», en hyllest til Geir Aker, Horten-mannen som fikk plutselig stjernestatus etter å ha vært befal i programmet.

- Vi var betatt hele gjengen. Men vi var betatt av mange der inne, vi. Det blir sånn brakkesjuke, man blir gæren. Man blir forelska i alle som var der, sier tvillingene lattermildt.

De har bare godord å si om mannen som var én av dem som pisket dem rundt i «førstegangstjenesten».

- Vi sier det alle sammen, han er en irriterende bra mann i det virkelige liv. Han er kanskje et av de beste menneskene jeg har møtt i livet, roser de ham.

Aker har tidligere fortalt til Dagbladet at han synes det er et fint kompliment at deltakerne har dedisert navnet på en chattegruppe til ham. At jentene skal ha fått litt roser i kinnene da han var i nærheten kunne han imidlertid fortelle at var ukjent for ham.

EXIT: Det ble en dramatisk slutt for en av deltakerne i «Kompani Lauritzen». Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Babylykke for Meghans eksmann

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer