Takler både opp- og nedturer

«Varg Veum»-stjernen mener det ligger en kraft i å få seg en på trynet.

- HVIS DU KAN, DRIV MED NOE ANNET: Pia Tjelta vil ikke anbefale skuespilleryrket til andre. Foto: Stella Pictures
- HVIS DU KAN, DRIV MED NOE ANNET: Pia Tjelta vil ikke anbefale skuespilleryrket til andre. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO:  Pia Tjelta (32) er en suksessfull norsk skuespillerinne. Hun er kjent fra filmer som blant annet «Buddy», «Mars og Venus» og Varg Veum-filmen «Falne stjerner». Hun er også aktuell som Sonja i «Reisen til Julestjernen» på Nationaltheateret.

Tjelta har med andre ord flere jern i ilden, og forteller til Dagbladet at både teater og film handler om hardt arbeid. Derfor vil hun ikke anbefale datteren Sofia (9) samme yrkesvei.

- Hvis du kan drive med noe annet, driv med noe annet. Skuespilleryrket kan for uteforstående virke glamorøst, flott og lett. Men de som jobber med film og teater er noen av de mest hardtarbeidende jeg vet om. Det er selvfølgelig helt topp å ta på seg en kjole, og poppe champagnen og feire at vi er en dugende filmnasjon, men både teater og film handler om hardt arbeid, sier Pia til Magasinet.

Pia mener at det ligger en kraft bak det å få seg en på tryne, noe hun selv opplevde da hun og Ane Dahl Torp ikke fikk fikk fornyet sine kontrakter da de var tilknyttet Det Norske Teateret. Tjelta selv beskriver situasjonen som «et sånt katastrofedrama».

- Du blir tvunget til å skape deg noe på egen hånd. Dårlig selvtillit kan man ikke bruke til noen ting. Det er bare nedbrytende. Det krever at man tenker kreativt annerledes - det ligger energi i det - den gode gamle «jeg skal vise dere», sier hun.

Pia og samboeren, skuespilleren Mads Ousdal, kjøpte nylig en villa på Tåsen i Oslo.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: Superparet kjøpte villa