FLYTTER SØROVER: Vidar Riseth har allerede bosatt seg i hovedstaden. Til sommeren kommer kona Wenche og barna etter. Foto: SCANPIX
FLYTTER SØROVER: Vidar Riseth har allerede bosatt seg i hovedstaden. Til sommeren kommer kona Wenche og barna etter. Foto: SCANPIXVis mer

- Takknemlig for å være i live

Fotballstjernen er overlykkelig over at hjertefeilen ble oppdaget i tide.

SEHER.NO: I februar fikk Lillestrøm-spilleren Vidar Riseth (36) sjokkbeskjeden: Legene hadde oppdaget en feil ved hjertet hans, og blodtrykket var altfor høyt.

Fotballspilleren ble raskt sykemeldt i tre uker, og må nå ta hjertemedisiner resten av livet.

- Jeg fikk sjokk da legene fortalte at jeg hadde hjertefeil. Nå priser jeg meg lykkelig over at det ble oppdaget før det var for sent, forteller Riseth til Her og Nå.

Det var etter at flere spillere hadde falt om og dødd på fotballbanen at Norges Fotballforbund tok grep. De bestemte at samtlige spillere i Tippeligaen skulle gjennom en grundig legesjekk.

Kort tid før Riseth - som eneste spiller i Tippeligaen - mottok sjokkbeskjeden, hadde han mistet to tidligere lagkamerater som døde på fotballbanen.

- På Kongsvinger spilte jeg sammen med min gode venn Ove Jørstad. Vi fortsatte å holde kontakten etter at vi flyttet derfra. Ove falt plutselig om og døde under old boys-treningen for bare tre måneder siden. Phil O'Donnell spilte jeg sammen med i skotske Celtic. Han døde midt under en kamp i romjulen - med kona og de fire barna deres sittende på tribunen.

- Derfor har jeg absolutt ingen grunn til å klage. Jeg er i stedet meget takknemlig overfor Norges Fotballforbund som virkelig tok dette på alvor og handlet deretter. Ingen vet hvem som kunne vært nestemann. Det kunne blitt meg også, men nå er faren heldigvis over. Bare jeg følger legenes råd og befalinger, skal nok dette gå bra, sier Riseth til Her og Nå.

Riseth har for lengst slått seg til ro i hovedstaden, nærmere bestemt på Aker Brygge, og han ser frem til sommeren for da kommer kona Wenche (36) og barna, Sofie (8) og Mia (5) etter.

LES OGSÅ: Riseth-nei til Beckham