«Farmen»-programleder Mads Hansen:

Takket nei til «Farmen kjendis»

Tv-profilen er tilbake med sin andre sesong av det som trolig blir TV 2s store seermagnet denne høsten.

TV-KLAR PÅ NY: Mads Hansen har tirsdag premiere for sin andre sesong av «Farmen» på TV 2. Foto: Espen Solli / TV2
TV-KLAR PÅ NY: Mads Hansen har tirsdag premiere for sin andre sesong av «Farmen» på TV 2. Foto: Espen Solli / TV2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor høst debuterte VGTV-profil og tidligere fotballspiller Mads Hansen (37) som programleder for «Farmen» på TV 2. Tirsdag er han tilbake på skjermen med sin andre sesong.

VANLIGE MENNESKER: Men det trenger ikke å bety at alle er helt normale. Her er høstens «Farmen»-bønder! Video: Tor Lindseth/Rød Løper Vis mer

- Løs kanon

- Nå har jeg ett år i beltet, så det hjelper jo med tanke på rutiner og gangen i det jeg skal gjøre. Men jeg skal ikke skryte på meg en progresjon. Eller kanskje litt? TV 2 er nok tryggere på meg og vet bedre hvor de har meg i hvert fall. Jeg fikk inntrykk i fjor at kanalen trodde jeg ikke ante hva jeg var med på og at jeg var en løs kanon, sier Hansen til Se og Hør.

Han fortsetter:

- Neida, men jeg har jo ikke vært programleder før, så det var med rette at de var usikre på hvordan jeg kom til å løse det. Nå føler jeg at de i hvert fall tenker at jeg ikke er helt krise på skjermen. At de stoler mer på meg og at jeg kan slippe meg litt mer løs. De har mer tillit til meg.

Glad i kjendiser

Mens 37-åringen leder vanlige «Farmen» er det Tiril Sjåstad Christiansen (26) som leder «Farmen kjendis». På spørsmål om han kunne tenke seg å lede begge i fremtiden, svarer eks-fotballspilleren følgende:

- Jeg koser meg med vanlige «Farmen», jeg, og Tiril gjør jo en strålende jobb på «Farmen kjendis» også. Men hvis hun eller andre skulle ønske andre ting ... Uten at jeg er helt Morten Hegseth, så er jeg glad i kjendiser. Jeg er stolt av å være programleder for dette.

- Ville det vært mulig for deg å delta i «Farmen kjendis» tror du, på tross av at du leder den vanlige versjonen?

- Teoretisk sett ville det nok vært mulig, men ikke i praksis. Jeg ville blitt beskyldt for å kjenne til produksjonen og til produksjonshemmeligheter. Men det ville ikke vært ulovlig. Jeg ville i hvert fall fulgt alt av regler, sier han med et smil.

NYE GAUTE: Endelig er Farmen 2.0 her, med Mads Hansen ved roret, og han forteller om hans første dag på settet. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Passet dårlig med «Farmen kjendis»

- Kunne du sagt ja, om du ikke allerede var programleder for «Farmen»?

- Jeg har blitt spurt før. Men da sa jeg nei, for det passet dårlig. Jeg tror det var i 2018 og 2019. Det var ting som skjedde både jobbmessig og på hjemmebane som gjorde det vanskelig. Når det er sagt, så har jeg alltid sagt at «Farmen kjendis» er ett av få reality-programmer jeg kunne tenkt meg å delta i. Problemet er bare at man må være helt utilgjengelig i fem uker. Det hadde vært gøy å være med, selv om jeg ikke hadde gjort det noe bra.

KLAR, FERDIG, GÅ: Her er de 14 deltakerne som blir å se i «Farmen» i høst. Foto: Espen Solli / TV 2
KLAR, FERDIG, GÅ: Her er de 14 deltakerne som blir å se i «Farmen» i høst. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Nå står han altså midt i begivenhetenes sentrum for 14 nye forpaktere som skal reise hundre år tilbake i tid - denne gang på en gård ved Hurdal i Øvre Romerike.

Ikke kranglefokus

Innspillingen er godt i gang, den startet nemlig i slutten av juli - noe som betyr at han har vært der i om lag to måneder allerede.

- Det er vanskelig å vite eksakt hvordan dette blir, men inntrykket mitt er at det blir ganske mye humor, med mange morsomme deltakere med positiv aura og karisma. Klipperne er veldig fornøyde. Men det er klart: Vil du se sex er det bare å se på andre realityprogrammer. Vi har heller ikke fokus på krangling, selv om det dukker opp intriger. Jeg tror det blir et program man koser seg med å se på.

FRA BUSS TIL TV: Vekter Amalie Lund og bussjåfør Robert Michael Scott har funnet seg godt til rette på «Farmen»-gården. Foto: Espen Solli / TV2
FRA BUSS TIL TV: Vekter Amalie Lund og bussjåfør Robert Michael Scott har funnet seg godt til rette på «Farmen»-gården. Foto: Espen Solli / TV2 Vis mer

I fjor, i sin første sesong som programleder, så Hansen seg nødt til å slå kraftig ned på det faktum at flere deltakere hadde forlatt gården og besøkt andre gårder i nærheten. Produksjonen anså nemlig krumspringene som brudd på coronarestriksjonene.

Røper romanse

Situasjonen endte med at Nils Kvalvik tok en for laget og reiste hjem.

Så langt i år har ikke programlederen tatt et lignende oppgjør med «Farmen»-forpakterne.

- Men vi var klare med dem før de reiste inn: De så jo hva som skjedde i fjor, og at om noe tilsvarende skjer så får det konsekvenser. Men jeg har ingen garanti for at noen ikke har gjort noe i skjul uten at vi har fått vite om det.

TRIVES I NY ROLLE: Mads Hansen er stolt av å være programleder for et så stort tv-program. Foto: Espen Solli / TV2
TRIVES I NY ROLLE: Mads Hansen er stolt av å være programleder for et så stort tv-program. Foto: Espen Solli / TV2 Vis mer

Til Se og Hør avslører 37-åringen at det er en romanse på gang på gården, men han er varsom med å røpe for mye.

- Det er to deltakere som finner tonen ganske tidlig. Så gjenstår det å se da, hvordan det utvikler seg gjennom disse ukene, sier han hemmelighetsfullt.

- Hjernen jobber på høygir

TV-profilen har imidlertid ikke bare «Farmen» å holde fingrene i. Nylig hadde han premiere på VGTV-programmet «Ikke lov å le på hytta». Oppå det er han aktuell med «Spårtsklubben» og podkasten «Topp 3».

ENDRING: I de forrige sesongene av «Farmen» har alle de unge deltakerne vært single. I år finnes det unntak, men programleder Mads Hansen lover likevel flørting. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Får du slappet av litt mellom slaga?

- Fysisk sett går det helt fint, men hjernen jobber på høygir hele tiden når man har mange baller i lufta på samme tid. Det er ikke sånn at jeg kobler av med en film etterpå heller. Så det blir digg at hjernen min kan ta seg litt ferie når vi kommer til oktober.

Men:

- Det er klart, jeg skulle gjerne ha spredt disse premiene litt utover. Det blir mye Mads Hansen når jeg skal promotere fire, fem ting bare i september. Men så vet jeg likevel at jeg blir rastløs når jeg får én rolig dag i oktober, bedyrer Mads Hansen.

LES OGSÅ: - Slik går det etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer