Gullruten 2022

Takket kjæresten fra scenen

Den folkekjære komikeren stakk av med publikumsprisen.

FORNØYD: Komiker og skuespiller Herman Flesvig vant publikumsprisen under årets Gullruten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er liten tvil om at hele Norges Herman Flesvig (30) har oppnådd mye i sin karriere. Han var hjernen bak den svært populære humorserien «Førstegangstjenesten» og befinner seg ukentlig på øret til det norske folk i podkasten «Storefri» sammen med Mikkel Niva (34).

Nå kan han også legge til vinner av Publikumsprisen på listen over prestasjoner.

Den seneste måneden har det vært stor konkurranse mellom flere norske kjendiser, og folket har stemt på sin favoritt. Den gjeve prisen gikk til slutt til komiker Herman Flesvig.

Herman Flesvig kommer opp på scenen i solbrillene han ankom den røde løperen i tidligere på kvelden.

- Tusen hjertelig takk! Dette betyr veldig, veldig mye. Veldig fine folk jeg har vært nominert med. Dette er jo en sånn egopris; er det en som ikke trengte mer selvtillit så er det meg. Men bak disse fete solbrillene som samboeren min sa: «Det er kult å ha dem på», så er det en ganske redd og liten gutt, sier han fra scenen, og legger til:

BLIR FLAU: Dette svarer Sophie Elise Isachsen på spørsmål om Isak Dreyer. Video: Maja Walberg Vis mer

- Men jeg må bare si tusen hjertelig takk, og så må jeg også få lov til å takke NRK, som har gitt meg muligheten til å blomstre, og så vil jeg også takke samboer og familie, som ikke er så opptatt av hva jeg driver med, men hvordan jeg har det. For jeg kunne jo fint ha vært rusavhengig og kriminell, men de har klart å holde meg på matta, og det elsker jeg dere for. Tusen takk til publikum, Se og Hør, jeg er veldig, veldig takknemlig. Tusen hjertelig takk!

Videre omtaler han Publikumsprisen som en «egopris», før han takker både NRK og Se og Hør. Og Flesvig glemmer heller ikke dem som står ham nærmest - samboeren og familien.

- Jeg er lettrørt

- Jeg er så lettrørt, så dette kunne gått galt, sier han etter seieren.

Han benyttet også anledningen til å takke kjæresten fra scenen.

- Jeg kunne blitt rørt, men jeg er en fyr som blir rørt om jeg snakker for mye om meg selv. Sikkert fordi jeg har veldig fine fans.

Han benyttet også anledningen til å takke kjæresten fra scenen. Etter seieren sa han følgende:

STEMT FRAM: Herman Flesvig vant årets Publikumspris. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
STEMT FRAM: Herman Flesvig vant årets Publikumspris. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Nå jobber journalisthjernene bra her. Jeg holder privatlivet mitt privat. Dette er jobb, og familien min og kjæresten holder meg bare til å være en fin fyr. Prisen deler jeg med familie og venner og alle som kjenner meg.

- Hatt opp- og nedturer

Prisen kommer imidlertid ikke til å stå alene på troféhyllen. I fjor fikk nemlig Flesvig ta imot Wenche Foss' ærespris på herskapelige Hotel Continental i Oslo.

I juryens begrunnelse ble det lagt vekt på at han anses å være et godt forbilde for unge, særlig dem som deler hans diagnose - ADHD.

- Jeg var jo forberedt på at jeg ikke skulle begynne å grine, og at jeg skulle klare meg helt fint. Men når jeg står der oppe og takker nøkkelpersoner i livet mitt blir det annerledes. Det var vanskelig å holde igjen, sa en åpenhjertig 30-åring til Se og Hør da han mottok prisen i fjor høst.

SEKSER: Moteekspert og TV-personlighet Erlend Elias lot terningen trille da han vurderte kjendisenes antrekk idet de ankom Gullruten i Bergen Vis mer

- Forbilde

Til tross for at man ofte får se Flesvig i humoristisk drakt, har han tidligere lagt vekt på hvor viktig det er å være sårbar.

Selv om man lykkes i livet, mener han at det er viktig å vise at alt ikke bare er fryd og gammen. Selv gikk han ut av skolen med et labert karaktersnitt og fortvilelse over å føle at han ikke fikk til noe.

- Når man får til noe og det ser bra ut og man lykkes, glemmer man litt at det bare er mennesker i bånn. Selv om man får til ting er det fortsatt dager som er tøffe, har han tidligere fortalt til Se og Hør.

Han har også tidligere omtalt det å bli kalt et forbilde som «skummelt», noe han likevel håper at han kan være for sine yngre tilhengere.

BLIR SATT UT: Odin Waage får spørsmål om kjærlighetsliv. Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken Vis mer

- Det er alltid litt skummelt å bli kalt et forbilde, for det gjelder ikke bare det jeg gjør på TV, det gjelder meg som person også. Jeg lever jo mitt liv og gjør mine ting. Det er en ganske stor byrde å bli kalt forbilde, men jeg håper at jeg kan bidra til at det er lettere for dem med ADHD, og andre unge mennesker, å være åpne om følelsene sine og tørre å be om hjelp og lære seg å stå i sine egne følelser, sier han ydmykt.

SKUMMELT: Herman Flesvig vant Wenche Foss' ærespris og forteller om hvordan det er å være et forbilde. Reporter: Anniken Aronsen Video: Steffen Pettersen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer