KJEMPER OM PENGER OG BIL: 12 deltagere er i år med i kampen penger og en splitter ny bil i TVNorge-programmet "71 grader nord".  Foto: TVNorge
KJEMPER OM PENGER OG BIL: 12 deltagere er i år med i kampen penger og en splitter ny bil i TVNorge-programmet "71 grader nord". Foto: TVNorgeVis mer

Takker pappa for TV-opptreden

- Han hadde helt sikkert heiet på meg hvis han var i live, sier "71 grader nord"-deltageren.

SEHER.NO: Det tredje programmet i årets "71 grader nord" ble nok en gang dramatisk. Denne gang skulle deltagerne konkurrere i en jaktstart over Jostedalsbreen - 1.700 meter over havet - noe som resulterte i mer enn én utmattet sjel.

Linn Gjerstad var den første som ble merket i det populære TVNorge-programmet. Uka etter var det Rita Einevolls tur, mens det var Wenche Godtskalksdotter Enes (40) som måtte bite i det sure eplet denne gang. Men den sporty kvinnen lover å komme sterkere tilbake.

Se bildene av årets "71 grader nord"-deltagere nederst i saken!

LES OGSÅ: - Hun lurte oss for penger

- Et stort eventyr
- Jeg reagerte selvfølgelig på at jeg ble merket. Men samtidig er det jo sånn at noen må merkes, og denne gangen ble det meg. Men jeg skal slå kraftig tilbake for å unngå at jeg blir borte fra skjermen, sier Wenche Godtskalksdotter Enes til Seher.no.

I mandagens oppdrag, som fant sted på Jostedalsbreen, ble de to gruppene endret. De to som allerede var merket, Linn og Rita, fikk velge ut hvert sitt lag. Dermed var det knyttet stor spenning til hvordan de nye lagene ville klare seg.

- Da det ble klart at det var jeg som ble merket, tenkte jeg bare "Skit, nå er jeg snart ute av dansen". Men etter hvert fikk jeg motivasjonen tilbake. Jeg fikk ingen stor knekk på selvtilliten, men ville heller gjøre alt for ikke å ryke når den tid skulle komme, sier Enes, som ikke angrer på at hun meldte seg på i kampen om å komme først til Nordkapp.

- Det har vært et eneste stort eventyr. Jeg går fortsatt i en stor boble, det er en av de største opplevelsene jeg har vært med på - både i forhold til naturen, det sosiale og at man får kjenne på hvordan det er å pushe sine egne grenser.

Hedrer sin avdøde far
Den sporty 40-åringen har et noe spesielt mellomnavn. "Godtskalksdotter" høres mer islandsk ut enn norsk, men Wenche bedyrer at det har sin helt naturlige årsak.

- Navnet tok jeg fra min far for fem år siden. Jeg inviterte ham hjem på middag, og da jeg skulle servere desserten viste jeg ham attesten som beviste at jeg hadde tatt til meg "Godtskalksdotter" til mellomnavn. Han ble kjempeglad, det var den beste desserten han kunne få, forteller hun.

Wenches far døde av kreft for tre år siden. Og "71 grader nord"-deltageren er sikker på at han ville elsket at datteren var med i et slikt program - dersom han var i live.

- Pappa lærte meg alt om naturens gleder. Han var en skikkelig friluftsmann, og lærte meg verdiene som nok var en av de store grunnene til at jeg ble plukket ut blant 3.000 påmeldte til å få være med i "71 grader nord". Jeg kan ikke gjøre annet enn å hedre min far på grunn av den natur- og treningsgleden han har gitt meg.

Og:

- Han hadde helt sikkert heiet på meg hvis han var i live, sier hun.

Synes synd på Linn
Wenche Godtskalksdotter Enes gikk for 12 år siden gjennom en skilsmisse. For to år siden fant hun derimot en ny mann å dele livet med - sammen med sin 13 år gamle datter, og sin 15 år gamle sønn.

- Det å bli skilt var en helt ny situasjon for meg, og den største forandringen jeg har hatt i livet. Etter det måtte jeg jo også være alene med ungene mine, som var ett og tre år gamle på den tiden, forteller hun.

Wenche innrømmer at hun under innspillingen av "71 grader nord" felte noen tårer i savnet etter sine to barn - og ikke minst sin kjæreste.

- Jeg trodde jeg skulle reagere mer enn jeg gjorde, men jeg klarte å legge savnet litt på avstand. Men jeg felte noen tårer underveis, ja, gliser hun.

Én av Wenches konkurrenter, Linn Gjerstad, har fått hard medfart i de tre første programmene. Wenche er den som kanskje mest av alt har forsøkt å motivere og oppildne Stavanger-jenta. 

- Jeg synes synd på henne i forhold til hvordan hun blir framstilt på TV. Men når du har bestemt deg for å bli med, da må du også tåle det som blir vist på skjermen, sier Wenche Godtskalksdotter Enes til Seher.no. 

Den andre episoden av "71 grader nord" hadde i gjennomsnitt 384.000 seere. Det var opp 36.000 fra programmet før. Den siste delen av episoden hadde imponerende 457.000 seere.

"71 grader nord" sendes på TVNorge mandager klokka 20.00.

Har du et tips om "71 grader nord"-deltagerne eller andre kjendistips? Tips oss her!

LES OGSÅ: - Ja, vi er kjærester

Se bildene av årets "71 grader nord"-deltagere her:

TENKEPAUSE: Realityserien er en påkjenning både psykisk og fysisk. Her er det Trym Hølvold (33) fra Kirkenes som tar seg en pause. Foto: TVNorge
YNGSTEMANN: Marius Chr. H. Dietrichson (21) fra Bærum. Foto: TVNorge
DELTAKER: Linn Gjerstad (31) Stavanger Foto: TVNorge
KALDT?: Inge Dulin (30) fra Tromsø ser ut som han ikke er helt komfortabel med badingen. Foto: TVNorge
MED "SJEFEN": Rita Einevoll (38) fra Bergen med 71 grader-general Tom Stiansen. Foto: TVNorge
ELDSTEMANN: Per Kristen Gisleberg (53) fra Hakadal. Foto: TVNorge
DELTAKER: Håkon Halstensen, (40) fra Molde. Foto: TVNorge
TV-FJES: Benedicte Unhjem Johansen (34) fra Bærum vet mye om TV, nå skal hun være foran kamera. Foto: TVNorge
YNGSTE KVINNE: Mali Fjogstad Nielsen (21) fra Kongsberg. Foto: TVNorge
DELTAKER: Katinka L. Sundnes (28) fra Lørenskog. Foto: TVNorge
DELTAKER: Wenche Godtskalksdotter Enes (40) fra Rosendal Foto: TVNorge
DELTAKER: Morten Mo (30) fra Oslo. Foto: TVNorge