Karsten Warholm:

Takker kjæresten etter det historiske gullet

- Hun er en tålmodig dame.

TAKKER: Karsten Warholm takker familien og kjæresten Oda Djupvik for støtten og tålmodigheten. Foto: NTB Scanpix
TAKKER: Karsten Warholm takker familien og kjæresten Oda Djupvik for støtten og tålmodigheten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Seoghør.no): Onsdag kveld kunne Karsten Warholm (21) slippe jubelen løs, etter at han tok gull i finalen på 400 meter hekk under friidretts-VM i London.

At idrettsstjerner legger ned mye tid til trening, og kanskje spesielt før mesterskap, er ingen hemmelighet. Karsten takket derfor familie og kjæresten Oda Djupvik da de møttes på seiersfesten, etter det historiske gullet.

Til Dagbladet understreket 21-åringen hvor viktig dem har vært for ham i tiden opp mot VM-gullet, og legger ikke skjul på at kjæresten har vært svært tålmodig med ham.

– Bak dette ligger det en del arbeid, og familien er nødt til å være fleksibel for at dette skal gå. Kjæresten min bor jo tilbake i Ulsteinvik, så hun har ikke sett så mye til meg. En tålmodig dame, absolutt, sier Warholm.

OVERRASKET: Karsten Warholm kunne ikke tro sine egne øyne da han hadde vunnet det historiske gullet, onsdag kveld. Foto: NTB Scanpix
OVERRASKET: Karsten Warholm kunne ikke tro sine egne øyne da han hadde vunnet det historiske gullet, onsdag kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Historisk gull

Gullet som Karsten sikret onsdag kveld ble historisk, og er Norges første medalje i friidretts-VM siden 2011. Medaljen er også Norges aller første gull på en løpedistanse for herrer.

Friidrettsstjernen forklarer overfor avisen at bragden enda ikke hadde sunket inn, da de møtte han sent onsdag kveld.

GULL: Karstens gull er Norges første medalje i friidretts-VM siden 2001, og Norges første gull på en løpedistanse for herrer. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
GULL: Karstens gull er Norges første medalje i friidretts-VM siden 2001, og Norges første gull på en løpedistanse for herrer. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

– Jeg sliter med det. Det er ikke kødd, liksom. Jeg tenker alltid at når jeg hører folk si det, så er det bare en kjlisjé. Men det er så vanskelig å oppfatte det, på en måte. Nei, det er så ufattelig kult, forklarte han.

Ubeskrivelig følelse

Store deler av Norges befolkning satt trolig benkret foran skjermen og bevitnet det historiske øyeblikket.

– Han er uslåelig, skrek NRKs kommentator da Warholm passerte linja.

21-åringen virket overrasket da han innså at han hadde knust alle konkurrentene foran over 60 000 tilskuere på tribunen.

– Den følelsen er ubeskrivelig. Jeg har fått så mye støtte, og alt gikk på skinner. Jeg vet ikke hva jeg skal si, sa han etter seieren ble et faktum.

Yasmani Copello fra Tyrkia tok sølv, mens Kerron Clement fra USA tok bronse.

Saken fortsetter under bildet.

Foto: Oda Djupvik har betydd mye for Karsten opp mot mesterskapet. Foto: NTB Scanpix
Foto: Oda Djupvik har betydd mye for Karsten opp mot mesterskapet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tre ganger norsk mester

Warholm er fra før tre ganger norsk mester på 400 meter, i 2014, 2015 og 2016. Han er også tre ganger norsk mester i hekkeløp.

21-åringen fra Ulsteinvik representerer den lille friidrettsklubben Dimna Idrettslag, med Arve Hatløy som trener. Der har han vært siden han var bare 13 år, ifølge Dagbladet.

– Da han begynte hos meg var han en veldig god høydehopper, og ikke så veldig god løper. Han var langt fra den beste i sin klasse i Norge på løpinga, og det var først da han ble femten år at han begynte å slå gjennom i sin klasse, har treneren fortalt overfor avisa.

LES OGSÅ: Kourtney fikk drømmen oppfylt

God stemning på pressekonferansen før VM-start. Vis mer